Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Reflüm var mı yok mu? (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Reflüm var mı yok mu? (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız İyi günler, 3 yıldır midemin üst bölümü ağrıyor ve sürekli geğiriyorum. Günde 1 adet lansor alıyorum ağrım geçiyor. Ağzıma acı su gelmiyor. ilacı almazsam midemin üst bölümü ağrıyor, yanıyor, öksürüyorum. 2 kere 3 yıl arayla Helikobakter mikrobu çıktı. Antibiyotik verdiler ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Reflüm var mı yok mu? (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 11:07 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Reflüm var mı yok mu? (Sorularınızın yanıtları)

İyi günler, 3 yıldır midemin üst bölümü ağrıyor ve sürekli geğiriyorum. Günde 1 adet lansor alıyorum ağrım geçiyor. Ağzıma acı su gelmiyor. ilacı almazsam midemin üst bölümü ağrıyor, yanıyor, öksürüyorum. 2 kere 3 yıl arayla Helikobakter mikrobu çıktı. Antibiyotik verdiler geçti. Ocak 2004'te Gazi Ü. Gastroenterolji bölümünde endoskopi yaptılar. Tanı; hiyatal herni, kardiya yetmezliği, antral gastrit. Bunun üzerine 4 ay günde 2 tane lansor 30 mg kullandım. İlacı bırakınca mide ağrısı başladı. 4 ay sonra gastro doktorum 'ameliyat ol' dedi. Ameliyattan korktum, olmadım. 2004'te özofagografi yapıldı. Bulgular; özofagus motilitesi azalmıştır. Özofageal pasaj ve peristaltizmi doğaldır. Trendelenburg pozisyonunda reflü izlenmemiştir. Nisan 2004'te Ankara Ü. Gastroenterolojide endoskopi yapıldı. Tanı; hiatal herni, antral gastrit. Bu durumda bende reflü var mı, yok mu? Okuduklarıma göre özofagus grafisi bir altın standart. Ben reflü yok anlamını çıkardım. Şimdi 1 yıldır sürekli ishal oluyorum. Gastro doktorumun yaptırdığı tetkiklerde ishalle ilgili mikrop veya başka bir şey çıkmıyor. Antibiyotik-cipro- kullanınca ishalim geçiyor. Ne yapmalıyım?

Mide fıtığında (hiatus hernisi) ağrı olmaz. Endoskopide hiatus hernisi var ise mutlaka reflünüz de vardır. Esasen reflü fizyolojik olarak herkeste olan bir durum. Sizde herni olduğuna göre reflünün sizde de (normalden fazla) bulunması çok doğal. Ancak reflü her zaman bir yakınmaya neden olmayabilir. Sizde de endoskopilerde özofagus alt uçta bir sorun görülmediğine göre reflüyle ilgili fazla bir sorun düşünülmez. Bu bağlamda ameliyat da gerekli değildir. Reflü için özofagus grafisinin altın standart olduğunu nereden çıkardınız bilemiyorum; ama altın standart değil. Sürekli geğirdiğinize göre midenizde aşırı gaz birikimi düşünülür ki süreklilik arz eden ağrılarınız bu duruma bağlı olabilir. Midenizdeki mikrobun (H. pylori) yakınmalarınızla bir ilgisi yok bu nedenle yok edilmesi de fazla gerekli değil. Yakınmalarınızı geçmesi mikrobun yok edilmesine bağlı değildir. Bu tedavi sırasında kullanılan asit azaltıcı ilaca bağlıdır. İshalinizin de organik olup olmadığı araştırılmalıdır. Çok ünite ve çok sayıda hekim dolaşmanız işinizi karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramaz. Bu nedenle güvendiğiniz bir hekimin sürekli kontrolü altında olmalısınız. Geçmiş olsun.

Hıçkırık ve geğirme

Merhaba Doktor Bey, benim hıçkırık ve yoğun şekilde geğirme problemim var, her hıçkırdığımda mideme hava doluyor. Bu problemle dahiliye uzmanına gittim endoskopi ve kolonoskopi çektirdim, ama midemde problem olmadığını söyledi. Aynı şikayetlerim devam ediyor, hıçkırdığımda ya da geğirme olduğunda karnım şişiyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Hıçkırıkla mideye hava dolmaz. Mideye hava dolunca bu durum hıçkırığa neden olabilir. Hıçkırık ve geğirme için niçin kolonoskopi yaptırdığınız anlaşılmıyor. Belki de karnınızda yazmadığınız bir sorun vardı da onun için kolonoskopi yapılmıştır. Geğirmenin ve hıçkırığın çözümü vardır. Bunun için gerekli tetkiklerden sonra neler yapılabileceğine karar verilecektir. Bulunduğunuz yerde güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

İyi çalışmalar Nevzat Bey. 20 gün önce gece kalp krizi geçiriyor gibi oldum ve acile gittim EKG, idrar, gaita ve kan testleri normal çıktı. Mide ve bağırsağımda gaz teşhisi ile gönderildim fakat 2 gün sonra aynı şikayetler başladı dahiliye uzmanına gittim guatr, romatizma, hormon, kan testleri, sedimentasyon ve ultrason yapıldı. Normal fakat safra kesesinde polip çıktı ve gene gaz gidericiler verildi fakat şikayetlerimde değişiklik olmadı. Yediklerime dikkat ediyorum saat 5 ten sonra bir şey yemiyorum nöbetler düzelmiyor. Sürekli gaz ve kabızlık problemim var çiğ sebze, meyve yemiyorum. Midemde yanma hissi ve ekşime oluyor. Kalp krizi şeklinde olan şikayetlerim azalmadı. Ne yapmamı önerirsiniz? Saygılarımla.

Kalp krizi geçirir gibi olmaktan kastınız anlaşılmıyor. Yakınmalarınız nedeni ile yapılan tetkikler sonunda anlamlı bir hastalık bulunmamış ancak mide ve bağırsak ile ilgili yakınmalara yönelik yaklaşımda bulunulmuş. Safra kesesinde olan polip anlattığınız yakınmalara neden olmaz. Nöbetler halinde gelen yakınmalar ile birlikte bazı besinlere karşı toleranssızlık, gaz, midede yanma ve ekşime gibi sorunlarınızın mide ve kalınbağırsaklarla ilgili olduğu belli ve bütün bunların araştırılması gerekir. Yapılacak araştırma sonunda gerekli tedaviler başlanmalıdır. Anlaşılan o ki yapılanlar, söylenenler ve uygulananlar sizi tatmin etmemiş. Bu konuda bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Midede et beni

Benim babamda demir eksikliği çıktı. Bundan dolayı da endoskopi ile kolonoskopi istediler. Endoskopi yapıldıktan sonra doktor bana 3-4 mm büyüklüğünde et beni var midede diye söyledi. daha patoloji sonucunu almadık. Midedeki et benleri kesin mide kanseri belirtisi midir? Aydınlatırsanız sevinirim.

Midede bulunan bu boyuttaki küçük et beninin demir eksikliğine yol açması pek beklenmez. Midedeki et benlerinin bir bölümü kanserleşme potansiyeli taşırsa da bu durum çok nadirdir. Yine de patoloji sonucu ile bu benin durumu açıklığa kavuşacaktır. Bunun dışında kolonoskopi de yapılmalı bir patoloji bulunmazda diğer tetkikler de tamamlanmalıdır. Geçmiş olsun.

İshal

İyi günler doktor bey benim eşim devamlı ishal, geçen sene tedavi gördü ama bir sonuç alamadık ve son 2 haftadır sürekli ishal lütfen yardımcı olur musunuz? Tahlillerde kurt gibi bir şey araştırdılar ama daha ciddi bir hastalık olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

İki haftadan daha uzun süren ishaller Gastroenterolojinin uzmanlık alanına girer ve araştırılması gerekir. Daha ciddi bir hastalık olabilir mi sorusu her yakınma için geçerlidir elbette. Bunun yanıtı ise ancak yapılacak tetkiklerden sonra verilebilir.

Geğirme

Benim midemdeki sorun geğirmek. Sabah kalktığımda kuru geğirme öğlen ve akşam ise yemek yedikten sonra ağzıma ekşi tatlar gelir. Bunların dışında hiç bir şikayetim yok. Ne yapmam lazım?

Geğirmenin çözümü vardır ancak bundan önce yapılması gereken bir dizi tetkik bulunuyor. Reflü de tarif ettiğinize göre bir Gastroenteroloji Ünitesi yakınmalarınızın çözümüne yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun.

Sinameki

Uzun zamandır kabızlık için sinameki kullanan birisine bu bitkinin zarar verme olasılığı nedir?

Kabızlık için kullandığınız bu bitkiden elde edilen maddeyi içeren ilaçlar eczanelerde bulunuyor. Önemli olan kullanılan bitkinin içerdiği etken maddenin miktarının bilinmesidir. Piyasadaki ilaçlarda böyle bir sorun bulunmaz. Her bitkinin (ve içerdiği kimyasal maddenin) yan etkisi az ya da çok vardır. Bu yan etkiler çoğu bitki ya da ilaçta az ve önemsizken bazılarında daha önemli olabilir. Ayrıca kişilerin herhangi bir maddeye karşı vereceği tepkiler de değişiktir. Sinameki bitkisinin etken maddesini içeren ilaçlara karşı (genellikle) önemli bir yan etki görülmez. Yine de ilaçları kullanırken beklenmeyen bir etki görülecek olursa hekime danışılmalıdır.

Hepatit C

Benim sorum şu; bir insanın HCV RNA'sı negatif çıkarsa 2 ay tekrarlayınca bunda virüs yok demek mi oluyor? Yani temiz virüs olsa çıkar mıydı? Yoksa HCV lı hastanında bazen negatif çıkıyor mu?

Hepatit C virüsü ile olan ilişkinizi yazmamışsınız. Hepatit C tedavisi oldunuz mu yoksa yalnızca anti HCV'niz mi pozitif? Bilgilerinizi daha ayrıntılı yazacak olursanız daha sağlıklı bilgi verebilirim.

Büyük tuvaletime çıkıyorum son 3-4 gündür simsiyah dışkı geliyor neden acaba doktor bey? Korkuyorum yardımcı olursanız sevinirim...

Büyük aptesin simsiyah (zift gibi) olması mide kanamasını düşündürür. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalı ve endoskopi yaptırmalısınız. Geçmiş olsun.

Dr. Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks