Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Kurutulmuş hayatlar

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Kurutulmuş hayatlar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Havanın açık olmasına karşın güneşin ısıtmaya yetmediği hayli serin sonbahar günü, Van ilinin peynirciler çarşısındaydım. Sıra sıra peynirci dükkanlarında otlu peynir, süzme yoğurt ve kurut dedikleri yoğurt kurusundan başka mandıra ürünü olmaması dikkat çekiciydi. Adı peynirciler çarşısı olan handa kaşar, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Kurutulmuş hayatlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 11:42 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Kurutulmuş hayatlar







Havanın açık olmasına karşın güneşin ısıtmaya yetmediği hayli serin sonbahar günü, Van ilinin peynirciler çarşısındaydım. Sıra sıra peynirci dükkanlarında otlu peynir, süzme yoğurt ve kurut dedikleri yoğurt kurusundan başka mandıra ürünü olmaması dikkat çekiciydi. Adı peynirciler çarşısı olan handa kaşar, tulum, teneke gibi peynir bulmanız mümkün değildi. Dükkanlarda kurutulmuş sebze ve meyvelerin yanı sıra bazılarında bal da satılıyordu. Girdiğim dükkan soğuktu. Dükkan sahibi diğerleri gibi üzerinde paltosuyla çalışıyordu. Tadına baktığım otlu peynir hayli tuzlu gelmişti. Kokusu da farklıydı. Peynirin özelliğini sordum. Alacaksan al gibilerden baktı ve yanıt vermedi. Bu peynirin faydalı olduğu bir yer var mı?diye ısrar ettim. Ters ters bakmaya devam etti. Eliyle peynirlerini gösterip Peynir işte... Yiyecen, doyacan, şükredecen daha ne istiyorsun dedi.







- Orası tamam da, bu peynirin veya içine katılan otun yararını, zararını merak etmiştim.







- Beyim bunun içine katılan otun 180 çeşidi var. Baharda dağlardan toplanıyor. Bu otlarla beslenen hayvanların sütünden yapılıyor bu peynir. Katıksızdır, sağlıklıdır anlayacağın. İyi geleceği varsa iyi de gelir elbet. Lakin pek hastaya benzemiyorsun, maşallahın var. Karnını doyurmak yetmiyor mu?







Bu sözler üzerine susup seçtiğim peynir kalıplarını çırağına tarttırdım. Çırak peynirleri paketlerken otlu peynirin mide şikayetleri olanlara özellikle iyi geldiğini, çocuklara yedirildiğinde kolay hasta olmayacağına inanıldığını anlattı. Dükkan sahibi çırağının gevezelik etmesinden hoşlanmadığını işine bak gibilerden eliyle sırtına vurarak gösterdi. Sonra handa gezinen insanları göstererek;







- Hasta bu insanlar. Herkes hasta sanıyor kendini. İlle dışarıdan bir şeyler alıp yiyecek, yediğinden hayat bulacak zannediyor. Bedeninden umudu kalmadı milletin.







Susup başımı önüme eğdiğimi görünce biraz yumuşadı.







- Beyim yanlış anlama. Van çok göç aldı, göç de verdi. Van'ın yerlisi azaldı. Her gün birileri gelip sizin gibi sorular soruyor. Ağız tadı için, karnını doyurmak için yiyecek almayı bıraktılar sanki. Bir şeylere faydası olacak diye yiyecek arar oldular.







- Ne var bunda? Fayda arıyorlar işte.







- Ararlar elbet. Bu yeni nesiller, bedenlerine güvenmiyor, onu dinlemiyorlar bile. Bedenlerinin hastalıklarla mücadele edebileceğine onları yenebileceğine inanmıyorlar. Yediğinden, içtiğinden medet umuyorlar. Şu peynirin tadını, kokusunu damağında hissedebiliyor, karnını doyurabiliyorsan hava soğuk bile olsa çık şu güneşe, al derin bir nefes, hisset kendini… Ne demek istediğimi anlarsın.







Eskiden böyle değil miydi? diye sorunca bir süre susup raflarda asılı kurutulmuş patlıcan, biber ve domates dizilerini düzenledi. Daha sonra eskiden beri yılın büyük kısmını kış koşullarında geçiren Van'ın yokluk yeri olduğundan, yolların kar nedeniyle uzun süre kapalı kaldığından, Van insanının mecburen kendine yeterek yaşadığından dem vurdu. Baharda tazeyken toplanan ne varsa kurutularak saklandığını, kışın yemeklerin yazdan kurutulanlar ile yapıldığından söz etti. Arkasındaki raflarda naylon torba içinde duran kurutulmuş otları göstererek peynirde kullanılan otların kurutulmuşu olduğunu, yanındaki rafta duran ve kurut denilen kurutulmuş yoğurt topakları ile sulandırılıp pişirilerek yapılan yemeğin pek çok evde ana yemek olduğunu anlattı.







- Beyim sebzenin meyvenin tazesini zor görürüz buralarda. O yüzden biz Vanlılar her şeyi kurutur saklarız. Patlıcan, biber domatesten tut da dağdaki ota, eriğe, zerdaliye kadar kuruturuz. Karnımız doyduğunda da şükrederiz. Öyle fayda filan aramayız. Karnını doyurmak, yaşamak için kurutur, kuruttuklarımız ile yaşarız. Hayatı kuruturuz anlayacağın.







- Nasıl yani?







Eliyle rafta asılı kurutulmuş domates ve patlıcan dizilerini gösterdi;







- Beyim burası Van. Burada hayat zordur. İnsanları da bu kuru domatesler gibi içine kapanık, sakin, sessizdir. Van'ın yiyecekleri gibi insanları da kurudur. Ara sıra düğünde, dernekte, eğlencede iki kadeh atıp sulanır, halay çeker coşarlar. Sonra yine eskiye dönerler. Büyük şehirlere benzemez, hayat kıttır buralarda. Günü geldiğinde kullanmak için hayatı da kurutur saklar bizimkiler. O günün hiç gelmediği de olur. Buraları böyle, ne edeceksin?







Bir süre sustu. Peynir bidonundan çıkardığı kalıpları tezgaha sıraladı. Sonra gözümün içine bakıp Bu yüzden göç etti bir kısmımız. Çoğu gittiği yerde tüketti kendini. Öyle istediler. Bazılarımız ise kurutup sakladıkları hayatları ile buralarda kalıp elindeki ile avundu, benim gibi. Aldığı sağlıklı nefese şükretti dedi.







Tarttırdığım peynir paketlerini elime tutuşturup uğurladı. Peynirciler hanından dışarı çıktığımda güneşin sıcaklığını daha çok hissediyordum. Yan tarafta sobacıların çekiç sesleri duyuluyordu. Van bir kez daha kışa hazırlanıyordu.







Dr. Mehmet Uhri



mehmetuhri

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Kurutulmuş hayatlar

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Kurutulmuş hayatlar Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Havanın açık olmasına karşın güneşin ısıtmaya yetmediği hayli serin sonbahar günü, Van ilinin peynirciler çarşısındaydım. Sıra sıra peynirci dükkanlarında otlu peynir, süzme yoğurt ve kurut dedikleri yoğurt kurusundan başka mandıra ürünü olmaması dikkat çekiciydi. Adı peynirciler çarşısı olan handa kaşar, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.