Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Hepatit A ve tedavisi

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Hepatit A ve tedavisi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Hepatit A ve tedavisi Hepatit A Hepatit A (HA) viral hepatitlerin en sık görülen şeklidir. özellikle hastalığın düşük deredeli formlarının erken çocukluk çağından itibaren görüldüğü, sosyal olarak dezavantajlı bölgelerde oldukça sık olan bir insan virozudur. Son 20 yıldır, sosyo-ekonomik durumun ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Hepatit A ve tedavisi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-05-2010, 03:47 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Hepatit A ve tedavisi

Hepatit A ve tedavisi



Hepatit A Hepatit A (HA) viral hepatitlerin en sık görülen şeklidir. özellikle hastalığın düşük deredeli formlarının erken çocukluk çağından itibaren görüldüğü, sosyal olarak dezavantajlı bölgelerde oldukça sık olan bir insan virozudur. Son 20 yıldır, sosyo-ekonomik durumun iyileşmesine bağlı olarak, popülasyonda anti-HA antikor prevalansında belirgin bir azalma olmuştur (1). Hijyenin düzelmesi ve yaşam koşullarının daha sağlıklı olması, hepatit A virüsünün popülasyon içinde dolaşmasını azaltmış olmakla birlikte, hastalık tamamen ortadan kalkmamıştır. Hatta tersine bu durum, klinik vakaların ve epidemilerin hastalığı hala geçirmemiş olan daha ileri yaştaki kişilerde ortaya çıkmasına yol açmıştır (3). Aşılanma bu eğilimi kontrol etmek ve hastalığa karşı korunmak için en etkin yoldur.

Hastalık



Hepatit A, küçük RNA virüsü ile oluşan akut karaciğer inflamasyonu ile karakterizedir. Küçük çocuklarda sıklıkla semptomsuzdur, erişkinlerde ise daha ciddi seyreder. Ateş, baş ağrısı, ağrı, yorgunluk ve gastrointestinal rahatsızlık gibi sistemik influenza tipi semptomlarla başlar. Bunu sıklıkla sarılık (erişkinlerdeki vakaların %50-80'inde) izler. Hastalık hiçbir zaman kronikleşmemekle birlikte, yaklaşık 1 aylık bir akut dönemden sonra 6 aya kadar uzayabilen bir iyileşme dönemi ile birlikte uzun süreli bir hastalık olduğu dikkate alınmalıdır (4). Bazı olgularda, hastanın durumu hastaneye yatmayı gerektirebilir (%20-50). Vakaların %7-10'unda rölaps ve vakaların %5'inden azında ise uzamış kolestatik form gözlenebilir (5). Semptomatik tedavi dışında hepatit A'nın tedavisi yoktur. Hepatit A özellikle erişkinlerde, daha az oranda da çocuklarda fulminan hepatit etiyolojisinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu şekiller nadir olmakla birlikte (vakaların %0.2-0.4'ü) prognoz ağırdır ve mortalite yüksektir (50 yaşından büyüklerde %2). Bu tablonun tek çaresi acil karaciğer transplantasyonudur (6). Semptomatik olsun veya olmasın, doğal enfeksiyon geçirilmesi yaşam boyu koruma sağlar.

Epidemiyoloji

Virüs insandan insana fekal-oral yol ile, daha sıklıkla enfekte yiyecek ve içeceklerden geçer. Kuluçka dönemi 15-45 gün arasındadır. Rezervuarı insandır ve enfekte kişiler sarılığın ortaya çıkışının iki hafta öncesinden başlayarak, semptomların kaybolmasını takiben 10 gün sonraya kadar bulaşıcı kalırlar. Dünya genelinde, rapor edilen vaka sayısı yılda yaklaşık 1.4 milyondur. Hepatit A'nın belirtisiz seyreden formları da eklendiğinde bu oran 3-10 kat artmaktadır (7). Epidemiyolojik özelliklerine göre bölgeler, insidans açısından yüksek, orta, düşük ve çok düşük insidanslı bölgeler olarak belirlenmiştir. Fransa, Doğu Avrupa'daki komşuları gibi insidansın orta derecede olduğu bölgededir. Fransa'da semptomatik hepatit A formu 100,000 kişide 20-50 olarak belirlenmiştir (8). Genç erkeklerde anti HA virüs antikoru insidansı 1985'de %30.4 iken, 1997'de %11.5 olmuştur (1). Buna göre, insanların hepatit A virüs enfeksiyonuna yakalanma ve ciddi formların gelişme insidansı erişkin yaş grubuna doğru kaymaktadır. Virüs ile kontaminasyon sıklıkla endemisi yüksek bölgeye yolculuklar sırasında ortaya çıkmaktadır (vakaların %25'i). A.B.D.'de 1987-1997 arasında hepatit A insidansı 100,000 kişide 10 vaka, 4-14 yaş grubunda 100,000 kişide 15-22 vaka olarak belirlenmiştir. Bu ülkedeki vakaların büyük kısmı toplumdaki epidemiler sırasında görülmektedir (9).

Aşılanmanın tarihçesi ve aşı stratejisi

Uzun yıllardan bu yana, hepatit A virüsü ile enfeksiyondan korunmak için insan immünoglobulinleri kullanılmıştır (10). Hepatit A aşınsın geliştirilmesi, 1960'ların başındaki araştırmalar sonucunda hepatitten sorumlu virüsün tanımlanmasına dayanmaktadır. İlk hepatit A virüsü, 1973 yılında insan dışkısından izole edilmiş ve tanımlanmıştır. 1979'da Provost ve Hilleman tarafından başlatılan ikinci dönemde, virüsün hücre kültüründe çoğaltılması ile aşı geliştirilmesi yolunda önemli bir adım atılmış ve çalışmalar hız kazanmıştır. HA aşılarının ilk adayları zayıflatılmış HA virüslerinden üretilmiştir. Ancak zayıflatma ve immünojeniteyi kontrol etmek zor bir işlem olmuştur. Sonunda, inaktif aşılar geliştirilmiş ve eski aşıların yerini almıştır. Halen Avrupa'da satılmakta olan dört adet tüm-organizma içeren HA aşısı mevcuttur. Bu aşılar insan diploid hücrelerine adapte edilen ve daha sonra inaktive edilen viral suşlardan hazırlanmaktadır (11). Yolculuğa çıkanların proflaksisi için tifo aşısı ile birlikte kullanılmak üzere kombine aşılar geliştirilmiştir. Hepatit A ve B'ye karşı kombine aşılar da mevcuttur.

1990'ların sonundan itibaren hepatit A'nın yüksek ve orta derecede insidansta görüldüğü ülkelerde hepatit A'ya karşı aşılanma yapılması önerilmektedir. Bu aşılar hastalıkla karşılaşmamış 1-2 yaşından büyük çocuklar ve erişkinler için önerilmektedir. özellikle yüksek endemik bölgelere giden insanların aşılanması tartışılmaktadır. Fransa'da meslekleri nedeniyle kontaminasyon riski olan kişilere de aşı önerilmektedir. Bu kişiler hastane personeli, çocuk bakımevleri, sakat insanlar için bakımevleri, laboratuvarlar, su arıtma tesisi gibi yerlerde çalışanlar ve kanalizasyon işçileridir. İntravenöz ilaç kullananlar ve erkek eşcinseller de risk altında bulunan kişilerdir. Bu listeye yiyecek sanayinde çalışanlar ve restoran çalışanları da mutlaka eklenmelidir. Bu kişiler özel olarak hastalıkla temas etmemekle birlikte, epidemilerin kaynağı olabilirler. Ayrıca kronik hepatit B enfeksiyonu olan kişiler de komplikasyon riskleri yüksek olduğu için bu listeye alınmalıdırlar (12) A.B.D.'de riskli gruplar içinde aşıdan yarar sağlayacak olanlar da belirlenmiştir (13). Hepatit A insidansı yüksek bölgelerde, küçük çocukların rutin olarak aşılanması klinik epidemilerin şiddetini ve süresini azaltıcı etki göstermektedir (14).



<br clear="all"/>



Sonuç

Hepatit A virüsü ile enfeksiyonun erişkinlere doğru kayması sonucu hastalık giderek semptomatik hale gelmiştir. Bu durum bazı bölge ve ülkelerde önemli bir halk sağlığı problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Aşılanma sayesinde enfeksiyondan etkin şekilde korunma mümkün olabilmektedir. Hepatit A virüsünün başlıca rezervuarı olan çocukları hedefleyen aşı programları, uygulandıkları ülkelerde iyi sonuçlar vermiştir. Bu sayede epidemi sayısında ve hastalık insidansında azalma elde edilmiştir.

Kaynaklar

1- Joussemet M., Depaquit J., Nicand E. et al. Effondrement de la s&eacute;ropr&eacute;valence de l'h&eacute;patitie virale A chez les jeunes français. Gastroenterol. Clin. Biol. 1999; 23: 447-52.

2- Tanaka J. Hepatitis A shifting epidemiology in Latin America; Vaccine 2000; 18: S57-S60.

3- Franco E., Vitiello G., Vaccination strategies against Hepatitis A in Southern Europe. Vaccine 2003; 21: 696-697.

4- Koff R.S. Clinical Manifestations and Diagnosis of Hepatitis-A Virus Infection. Vaccine 1992; 10 (suppl):S15-S17.

5- MacIntyre N. Clinical presentation of acute viral hepatitis. Br Med Bull 1990; 46:533-547.

6- Masada C.T. Shaw. B.W. Jr, Zetterman R.K. et al. Fulminant Hepatic Failure with Massive Necrosis as a Results of Hepatitis A Infection, J Clin Gastroenterol 1993; 17:158-62.

7- Hadler SC. Global impact of hepatitis A virus infection : changing patterns. In Hollinger FB, Lemon SM, Margolis HS, eds Viral hepatitis and liver disease. Baltimore : Williams and Wilkins 1991;14-20.

8- Etiemble J. Vaccinations : actualit&eacute;s et perspectives. Paris. INSERM Expertise collective 1999. 349 p.

9- Hepatitis A. In: Epidemiology and Prevention of Vaccine-Preventable Diseases The Pink Book 8th ed. 8th ed. CDC; 2004. p. 177-92.

10- Lerman Y, Shohat T, Ashkenazi S. et al. Efficacy of different doses of immune serum globulin in the prevention of hepatitis A: A three-year prospective study. Clin Infect Dis 1993;17:411-4.

11- Bell B.P., Feinstone S.M. Hepatitis A vaccine in Plotkin S.A., Orenstein W.A, eds Vaccines, Fourth Edition : Saunders, Elsevier Inc. 2004; 269-87.

12- Guide des vaccinations 2003. http:/www.sante.gouv.fr/htm/dossiers/vaccins 2003.

13- Prevention of hepatitis A through active or passive immunization: Recommendations of the Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP). MMWR Recomm Rep 1999; 48 (RR-12):1-37.

14- Averhoff F., Shapiro C.N., Bell B.P. Control of hepatitis A through routine vaccination. JAMA 2001; 286 (23): 2968-73.



[b]

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Hepatit A ve tedavisi

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Hepatit A ve tedavisi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Hepatit A ve tedavisi Hepatit A Hepatit A (HA) viral hepatitlerin en sık görülen şeklidir. özellikle hastalığın düşük deredeli formlarının erken çocukluk çağından itibaren görüldüğü, sosyal olarak dezavantajlı bölgelerde oldukça sık olan bir insan virozudur. Son 20 yıldır, sosyo-ekonomik durumun ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.