Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Tüberküloz ..Verem

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Tüberküloz ..Verem Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tüberküloz ..Verem TüberkülozTüberküloz dünya üzerinde enfeksiyon hastalığına bağlı ölüm nedenleri arasında HIV enfeksiyonundan sonra ikinci sırada yer alır. 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren tedavisi mevcut olmakla birlikte, her yıl 8 milyon yeni vaka görülmektedir (1). Hastalık Tüberküloz etkeni Mycobacterium tuberculosis ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Tüberküloz ..Verem

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-05-2010, 03:47 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Tüberküloz ..Verem

Tüberküloz ..Verem



TüberkülozTüberküloz dünya üzerinde enfeksiyon hastalığına bağlı ölüm nedenleri arasında

HIV enfeksiyonundan sonra ikinci sırada yer alır. 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren tedavisi mevcut olmakla birlikte, her yıl 8 milyon yeni vaka görülmektedir (1).

Hastalık

Tüberküloz etkeni Mycobacterium tuberculosis olan bakteryel bir hastalıktır. Rezervuarı insan olan bu basil, insanlara yakın ortamlarda yaşayan hayvanları (kedi, köpek, kuş, maymun) enfekte etme yeteneğine sahiptir. Organizma ısı ve güneş ışığına ileri derecede hassastır; ancak soğuğa ve kuruluğa karşı dirençlidir. Boğaz salgıları gibi bakteriyle kontamine ürünler üzerinde günlerce canlı kalabilir.

çevrede insanı enfekte edebilen diğer mycobacterium türleri de mevcuttur. Bunlar, Mycobacterium africanum, Myocabacterium ulcerans, Mycobacterium avium ve Mycobacterium bovis'tir.

Genellikle hava yoluyla gerçekleşen kontaminasyonu takiben, bakteriler akciğer alveollerinde ve makrofajlarda büyürler. Böylece lokal bir inflamatuvar cevabı başlatırlar.

Bakteriye karşı bağışıklık cevabı esas olarak selülerdir ve tüberkülin deri testinin pozitifleşmesine neden olur. Th1 ve Th2 lenfositlerin aktivasyonu sonucu salgılanan çeşitli sitokinler ve gama interferon, makrofajların aktivitesini uyarır. Bağışıklık cevap bakterilerin replikasyonunu önlemeye yeterli olmadığında, aktif hastalık başlar. Bu evre bağışıklığın baskılandığı durumlarda (AİDS, anti-kanser kemoterapisi almak, yoğun kortikosteroid tedavisinde, iyi kontrol edilmeyen diyabet varlığında, böbrek yetmezliğinde, malnütrisyonda, A veya D vitamini eksikliğinde) şiddetlenir.

Sessiz (latent) tüberkülozun taranmasında halen en iyi metod tüberkülin deri testidir. Bu test başlangıç enfeksiyondan sonra 2-12 hafta içinde pozitiftir.

Vakaların çoğunda, başlangıç enfeksiyonu semptomsuz şekilde aylarca veya yıllarca sessiz kalabilir. Sessiz tüberküloz hastaların büyük kısmında klinik şekle dönüşmemekle birlikte, vakaların %5-10'unda aktif şekle dönüşebilir (2).

Aktif tüberkülozun en sık görülen şekli akciğerleri tutan şeklidir. Klasik klinik semptomları kronik öksürük, orta derecede ateş, gece terlemeleri, yorgunluk, iştah azalması ve kilo kaybıdır.

Ancak, bakteriler bazen lenf ve kan yoluyla vücudun diğer bölgelerine yayılabilirler. En sık etkilenen akciğer dışı bölgeler lenf dokusu, eklemler ve kemiktir (en sık etkilenen kemik vertebradır; bu duruma Pott hastalığı adı verilir). HIV-negatif hastaların %20'sinde akciğer dışı tutulum görülür; ancak seropozitif hastalarda bu oran daha yüksektir (3).

Miliyer ve meningeal tüberküloz hastalığın en ciddi şekilleridir. Bu hastalıklarda mortalite tedaviye rağmen çok yüksektir (3).

Tedavi 6-8 ay sürer ve tüberküloza karşı genellikle 4 veya 5 farklı antibiyotiğin kombinasyonundan oluşur. Direnç gelişmemesi için tedaviye uyum şarttır (2).

Epidemiyoloji

Tüberküloz solunum yoluyla yayılan bulaşıcı bir hastalıktır. Yalnızca akciğer tüberkülozlu kişiler tükürük damlacıklarındaki tüberküloz basili yoluyla enfeksiyonu yayabilirler.

Tüberküloz, dünyada enfeksiyon hastalıkları içinde AIDS'ten hemen sonra gelen ikinci önemli ölüm nedenidir. DSö (Dünya Sağlık örgütü) tarafından gezegendeki popülasyonun yaklaşık üçte birinin sessiz tüberküloz ile enfekte olduğu ve bu kişilerin %5-10'unda hastalık gelişeceğini tahmin etmektedir (2,3).

Enfeksiyonun ve hastalığın dünya üzerinde en fazla görüldüğü yerler, Asya ve Afrika'dır. Afrika'nın Sahara altı bölgesi her 100,000 kişide 290 insidans ile en yüksek değere sahiptir. Vaka sayısının en yüksek olduğu yerler Asya'nın en kalabalık ülkeleridir. Buna göre, tüm dünyadaki vakaların yarısından fazlası Hindistan, çin, Endonezya, Bangladeş ve Pakistan gibi ülkelerde bulunmaktadır (3).

Gelişmekte olan ülkelerde, vakaların büyük kısmını küçük çocuklar ve genç erişkinler oluşturmaktadır (3). 2000 yılında tüberküloza bağlı gerçekleşen 2 milyon ölüm vakasının yaklaşık %13'ü HIV ile enfekte kişilerdir (3).

Halen mevcut olan tüberküloz aşısı (BCG) en ciddi klinik formların önlenmesinde etkilidir.

<br clear="all"/>



Aşının tarihçesi ve aşılama stratejisi

BCG'nin hikayesi 1908'de Albert Calmette ve Camille Guerin tarafından inekten izole edilen ve tüberkülom lezyonundan elde edilen patojenik Mycobacterium bovis suşunun kültüre edilmesi ile başlamıştır. Bu suş düzenli şekilde hayvanlara enjekte edilmiştir. çeşitli pasajlardan sonra suş virülansını kaybetmiş ve enjekte edilen hayvanlarda lezyon oluşturmamaya başlamıştır. 1920'de 13 yıl boyunca (1908-1921 arası) her 3 haftada bir yapılan toplam 232 pasajlama sonrası aşı uygulanan hayvan sürüsünde virülan suşa karşı direnç geliştiği kanıtlanmıştır. Etkinlik tüberkülozlu ineklerle temas halinde bırakılan genç düvelerde doğrulanmıştır. Aşılanan genç düvelerde hastalığın gelişmediği görülmüştür.

1921'de tüberkülozlu bir ortamda yaşayan bir bebeğe BCG uygulanmış ve o tarihten itibaren BCG ilk defa Fransa'da aşı amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Aşının kullanımı 1950'lerde daha yaygınlaşmıştır (4). 1974'de aşı genişletilmiş aşılama programına (EVP) dahil edilmiştir. Tüberkülozun endemik olduğu ülkelerde hemen doğum sonrasında aşılama uygulanmaya başlamış ve aşılama oranları hızla %80'i geçmiştir. Dünya genelinde her yıl 100 milyon çocuğa BCG aşısı uygulanmaktadır.

BCG'nin etkinliğinin araştırıldığı klinik çalışmaların toplu şekilde değerlendirilmesinde, aşının, menenjit ve hastalığın yaygın şekillerinin önlenmesinde değerli olduğu doğrulanmıştır (5).

BCG aşısı üretmek için çeşitli suşlar kullanılmaktadır. En yaygın kullanılan suşlar Fransız Pasteur suşu, Danimarka suşu, Glaxo suşu ve Tokyo suşlarıdır. Bir suşun diğerlerine kıyasla daha üstün olduğu üzerinde bir fikir birliğine varılamamıştır.

Aşı deri içine (intradermal) uygulanır. Endüstrileşmiş ülkelerdeki aşı programları her ülkenin epidemiyolojik profiline göre değişim göstermektedir.

Sonuç

Tüberküloz epidemiyolojisinin heterojen doğası, AIDS vakalarının artması ve anitibiyotiklere karşı direnç gelişmesi nedeniyle hastalıkla savaşmak için tüm metodlar harekete geçirilmelidir. BCG sessiz tüberküloz formlarının reaktivasyonunu önlememektedir ve tüberkülozun bulaşı üzerine etkili değildir. Ancak özellikle miliyer ve meningeal tüberküloz gibi ciddi şekillerin önlenmesi için büyük önem taşımaktadır.

Kaynaklar

1. Ginsberg A.M. What's new in tuberculosis vaccines? Bulletin of the World Health Organization 2002, 80 (6): 483-486

2. WHO. La tuberculose. Factsheets N&deg;104. August 2002

3. Frieden T.R. Tuberculosis. The Lancet; Vol 362, September 13,2003: 887-899

4. Lagrange P.H. Historique de la vaccination antituberculeuse et actualit&eacute;s du BCG. Association de Anciens El&egrave;ves de l'Institut Pasteur, N&deg;173-Nov-Dec 2002-44&egrave; ann&eacute;e : 167-177

5. Colditz GA et al. Efficacy of BCG vaccine in the prevention of tuberculosis: meta-analyses of the published literature. JAMA 271:698-702, 1994.

[b]

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüberküloz ..Verem

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Tüberküloz ..Verem Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Tüberküloz ..Verem TüberkülozTüberküloz dünya üzerinde enfeksiyon hastalığına bağlı ölüm nedenleri arasında HIV enfeksiyonundan sonra ikinci sırada yer alır. 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren tedavisi mevcut olmakla birlikte, her yıl 8 milyon yeni vaka görülmektedir (1). Hastalık Tüberküloz etkeni Mycobacterium tuberculosis ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.