Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Ramazan'da midenizi koruyun

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Ramazan'da midenizi koruyun Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Memorial Hastanesi gastroenteroloji Bölüm Başkanı Doçent Doktor Feryal İlkova, Ramazan ayında oruç tutanların mide şikayetlerinden korunabilmeleri için beslenme önerileri veriyor. Oruç tutarken uygun beslenme modeli nedir? Oruç tutarken özellikle liften zengin beslenilmeli. Bol sıvı almak, yavaş yemek ve hazmı kolay ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Ramazan'da midenizi koruyun

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-05-2010, 04:11 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Ramazan'da midenizi koruyun

Memorial Hastanesi gastroenteroloji Bölüm Başkanı Doçent Doktor Feryal İlkova, Ramazan ayında oruç tutanların mide şikayetlerinden korunabilmeleri için beslenme önerileri veriyor.



Oruç tutarken uygun beslenme modeli nedir? Oruç tutarken özellikle liften zengin beslenilmeli. Bol sıvı almak, yavaş yemek ve hazmı kolay besinler seçmek Ramazan sofrasının olmazsa olmazları arasında yer almalı. Özellikle sahurda yenilip tekrar yatıldığı için mümkünse yatmadan bir saat önce yemeği bitirmeli. Yiyip hemen yatma sonucu sıklıkla karşılaşabildiğimiz reflüye sebep olabilecek; çay, kahve ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak gerekli.



reflü sorunu olanlar oruç tutarken neye dikkat etmeli? İftarda hızlı yememek, yağlı ve sindirimi zor yiyeceklerden kaçınmak, yiyecek alımını iftar, sahur arasında küçük öğünlere bölmek önemlidir. Sahurda da hafif bir şeyler yemek, bol sıvı almak gerekir. İlaçla tedavi ile reflü engellenebilir.



mide sağlığımız için iftar mönüsü nasıl olmalı? Herkese özellikle de mide rahatsızlığı olan kişilere önerebileceğimiz şey; dengeli beslenmektir. Yani; mönüde uygun protein, karbonhidrat ve yağı olması gereken miktarlarda almak önemli. Kabuklu meyveler, sebze, kepek ekmeği iftarda tercih edilmeli. Hayvansal proteinlerden kaçınılmalı, doymuş yağlar tercih edilmeli. Sigara, çay, kahve ve yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı. Hastalarıma hep 'Diyetisyeniniz mideniz ve bağırsağınız olsun' derim. Vücudun sesini dinlemek gerekli.



Ramazan'da karşılaşılan sağlık sorunları neler? reflüyü sık görüyoruz, uzun süre aç kalındığı için peptik ülser ve buna bağlı kanamalara sık rastlıyoruz. Yeme alışkanlığı değiştiği için fonksiyonel bağırsak hastalıklarına rastlıyoruz. Örneğin; kabızlık görülüyor. Birdenbire yemek, ağır yemekler yemek, yedikten sonra yatmak mide şikayetlerini artırıyor. Daha önce böyle bir şikayet yoksa da meydana gelmesine neden oluyor. Uzun süre aç kalmak ise, mideyi kendi asidinden koruyan tampon gıda olmadığından, peptik ülsere yol açabiliyor.



mide şikayetleri hangi boyuttaysa oruç tutulmamalı? Hastanın ciddi reflü şikayeti varsa, mide ya da bağırsakların ağır iltihabi bir hastalığı söz konusu ise, aktif ülser hastalığı varsa, karaciğerle ilgili önemli bir hastalığı varsa ya da hasta herhangi bir teşhisle tedavi altındaysa, oruçtan kaçınmak gereklidir. Ayrıca, çocukluk çağında ve ileri yaşlarda çok önermiyoruz.



mideyi rahatlatmak için Ramazan'da nasıl beslenmeli? Ramazan'da, hafif yiyeceklerle, çorba ve sebze yemekleriyle iftarı açmak gerekir. Daha sonra yatana kadar geçecek süre içinde sık ve az yemek önemlidir. İftar yemekleri yavaş yavaş yenmelidir. Hayvansal gıdalardan uzak kalınmalıdır. Baklagiller gibi hazmı zor gıdalar iftar için seçilmemelidir. Doyulduğu zaman, yani açlık hissi bittiğinde sofradan kalkmak gerekir. Bu arada bol sıvı almak önemlidir. Normalde günde bir buçuk litre olarak içilmesi gereken su miktarı, iftarla sahur arasına bölünmelidir. İftardan iki üç saat sonra, ara öğün olarak meyve ya da tatlı yemek önemlidir. Bunu bir porsiyonla sınırlamak ve uyumadan en az üç saat önce yemeği bitirmek önemlidir. Sahurda da yine bol sıvı almak, hafif yemek, makarna, pilav, börek ve baklagillerden olabildiğince uzak kalmak önemlidir.



reflü nedir?



reflü, Latince'de 'geri kaçış' anlamına geliyor. Normalde, gıdaların yemek borusundan mideye geçmesinden sonra, yemek borusuna geri gelmemeleri gerekir. mideden yemek borusuna doğru olan kaçak, sadece yemek borusunun alt kısmında olduğunda buna "gastro-özofageal reflü", gırtlak seviyesine kadar olduğunda "larengo-farengeal reflü" adı veriliyor. Gırtlağın hemen arkasında yutak yer alır. Yutak ile yemek borusunun üst kısmı arasında bir kapak (üst yemek borusu kapağı); yemek borusunun alt kısmı ile midenin girişi arasında ikinci bir kapak (alt yemek borusu kapağı) bulunur. Bu kapakların görevinin bozulması halinde, mide içindeki salgılar ve erimiş haldeki gıdalar yemek borusuna geri kaçabilir. Geri kaçan, mide içeriği (salgılar, mide asidi ve gıdaların hazmedilmesini sağlayan pepsin maddesi) mideden yukarı doğru, yemek borusuna ve boğaza (yutak ve gırtlağa) yükselir ve bu bölgelerde tahrişe neden olur. Bu da reflü sebebidir.



mide yanmasına dikkat!





reflü bulunan hastalarda mideyle ilgili hiçbir belirti olmayabilir veya aşağıdaki belirtilerden biri veya birkaçı birlikte bulunabilir:



* midede yanma



* Göğüs kafesi arkasında yanma



* mide suyunun yemek borusuna doğru yükseldiğinin hissedilmesi



* boğazda takılma ve yabancı bir madde varmış hissi



* Yutkunma güçlüğü



* Sık boğaz ağrısı



* Ses kısıklığı ve diğer ses problemleri



* boğazda yabancı bir madde veya şişlik varmış hissine bağlı olarak, sık sık boğaz temizleme alışkanlığı



* Nedeni bulunamayan müzmin öksürük.



Kilo almak istemeyenler için Ramazan diyeti



İFTAR





Su veya zeytin ile oruç açıldıktan sonra, bir kâse çorba, bol salata (az yağlı) bir-iki ince dilim esmer ekmek.



20:00





Bol salata (az yağlı), altı-sekiz yemek kaşığı sebze yemeği (susuz), iki köfte kadar kadar az yağlı tavuk veya balık veya hindi veya kırmızı et, bir kâse yoğurt, bir-iki ince dilim esmer ekmek.



21:00





Bir kâse sütlü tatlı veya meyve tatlısı veya az ceviz fındık gibi yağlı tohum, açık çay veya bitkisel çay.



22:30





İki porsiyon meyve.



SAHUR





Akşam yemeğinde olduğu gibi sebze yemeği + et + ayran + çorba veya kahvaltılık; bir bardak süt veya ayran, bir haşlanmış yumurta, bir büyük dilim beyaz inek peyniri, beş adet zeytin, domates salatalık v.b sebze söğüş, bir-iki dilim esmer ekmek, (En az 40 dakika - bir saat sonra bir porsiyon meyve yenip yatılmalı.)



Kaynak : Bayposta.com

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Ramazan'da midenizi koruyun

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Ramazan'da midenizi koruyun Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Memorial Hastanesi gastroenteroloji Bölüm Başkanı Doçent Doktor Feryal İlkova, Ramazan ayında oruç tutanların mide şikayetlerinden korunabilmeleri için beslenme önerileri veriyor. Oruç tutarken uygun beslenme modeli nedir? Oruç tutarken özellikle liften zengin beslenilmeli. Bol sıvı almak, yavaş yemek ve hazmı kolay ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.