25-05-2013, 12:36 PM
|
#36 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 591
326 Mesajinıza toplam 634 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Sessizmişim :( Bıktım bu Sıfatı Duymaktan. Alıntı: Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı
Benim oğluma da bunu diyorlardı öğretmenleri. Küçük oğluma, içine kapanık, sessiz diyorlardı. Bende "o içine kapanık değil. Sadece o böyle, onun karakteri bu."diyordum. İçine kapanık değil, o dilediğinde kendini çok güzel ifade eder. Sadece çok konuşkan değil o kadar. Çok konuşmak marifet değilki. Akşama kadar lak lak ne anlamı var bunun. Eskiden az konuşan insanlara ağır başlı derlerdi. Şimdilerde içine kapanık. Sanki derste saçma sapan ortalıkta saçma sapan konuşup durmak marifet gibi. Yok böyle bir şey. Benim Tarığım, yeri geldiğinde harika sohbet eder. Çok mantıklıdır. Çok çalışkan ve oldukça da esprilidir. Okuduğu kitap sayısını bilemez insanlar. Şu an lise sonda ve okumanın çok faydasını görüyor. Harika arkadaşlıkları var. İnsanlar tarafından taktir gören, sevilen biri. Efendi olmak kötü bir şey mi? Benim resim hocam büyük oğlumu gördüğünde onu şöyle yaftaladı " Çok efendi biri hayatta çok acı çeker." Bu onun inancı. Başkalarının doğruları sizinde doğrunuz değildir. Bizler hepimiz farklı dünyalarız. Kimse başkasına benzemek zorunda değil ve kendinize karşı savaşmayın. Neyseniz osunuz. Tabiki kendini geliştirmek değiştirmek güzeldir. Fakat olmadığınız bir şey olmaya çalışmayın. sevgimle | ben sizin çocuklarınız gibi öğrencileri çok seviyorum. onlar da beni seviyorlar. kişi kendi gibi kişileri sever. maaleef efendi, hanımefendi öğrencilerin sayısı çok az. bir öğrencim var 8.sınıfta. nöbetçiyken nerdeyse her teneffüs benim yanımda. ban sorular sorar,fikir alır. ben de ona kitap hediye ettim. keşke hepsi öyle olsa diyorum. her insan farklıdır tabi ki. kimi sosyal fobiden değil, çok konuşmayı sevmez. bir insana sessizsin diyen biri anlayışsız biridir. egosuyla konuşuyordur. onun egosunu kendi kimliğimiz haline getirmemeliyiz. bir de şu var; aslında insanlar bizim kendi içimizdeki konuşmaları sesli olarak dile getiriyorlar. sessiz olduğumuzu düşününce, bir frekans yayıyoruz ve bu frekansı yakalayanlar bize sessizsin diyorlar. aslında hakkını arayan insanlara baktığında çoğu bağıra çağıra ,korku psikolojisini insanlara vererek hakkını arıyor ya da haksızlık yapıyor. üzülmemek lazım s.f. li olunduğuna ,sadece okumak,kendini geliştirmek en güzeli. s.f 'im olmasaydı bu kadar kitap okumazdım. |
| |