22-04-2008, 11:17 PM
|
#5 (permalink)
|
Moderator
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Neler yaşıyorum ve baş agrım Merhaba cece.
Öncelikle kişisel değişim yolunda sana başaılar diliyorum. Yazını okudum. Sosyal fobi ve Obsesif-Kompülsif rahatsızlıkları aslında aşılabilir bir durum. Soyal fobi tanısı bana da uzun yıllar önce konmuştu. Yetişme tarzı ve yapıyla alakalı bir durum. Ayrıca saplantıların da bunu tetikliyor anlaşılan. Bunu aşmanın yolu üzerine gitmektir. Sosyal Fobiyi ben sosyallik gerektiren ve sürekli kendini geliştirmek zorunda olduğum bir işe başlayarak aştım. İlk zamanlar biraz sıkıntılı oldu ama her gün yeni insanlarla tanışmak, her ortama girip çıkmak bu sıkıntılarımı büyük ölçüde bitirdi. Obsesyon ve kompilsüyonların için de, sürekli bi uğraş ile aşmaya çalışmanı tavsiye ediyorum. Mükemmeliyetçilik de bu rahatsızlığın en büyük belirtisi ve tetikleyicisi. Başkası hakkımızda ne düşünürse düşünsün, önemli olan kendi ruh sağlığımızdır. Ben de bunu uzun süreden sonra anladım. Şu şöyle der, şu böyle düşünür gibi saplantılar insanı çok yorar. Bu, beraberinde getirdiği bir çok düşünce zinciriyle içinden çıkılmaz bir hal alır. Sonuçta herkes insan ve herkesin mutlaka bir derdi, sıkıntısı var. Ağız kokusu durumun da sosyal bi durum. Daha önce yaşadığın bir dışlanma durumuyla bağlantısı var sanki. Ya da başka birinin yaşadığı ve senin bunu büyüttüğün bir durum gibi geldi bana. Bence bunu bastırmaya çalışmamalısın. Çünkü daha güçlü bir şekilde tekrar eder. Kendinden zaten eminsin. Ağzın kokmuyor. Naneli sakızlardan falan çiğne ve bunun kokusunu kendin de hisset. Hatta bu tip sakızları çiğneyerek başkalarıyla konuş. Kısa bir süre sonra bu takıntın kaybolacaktır. Kabuslar görmek, sabahları kalkamamak şu aralar olur ama kısa bir süre sonra daha zinde kalkacağına eminim. İlk başlarda bende de aynı şeyler olmuştu :))
Sağlıcakla.... |
| |