hoşgörüSerbest Kürsü ve Geliştiren Yazılar hoşgörü Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Hoşgörüsüzlük 181109 Yeni Balıkesir Makale
www.piramitgenc.forumlari.net
Sabahtan akşama kadar her birimiz işine ,okuluna,çarşı pazara koşuşturuyoruz.
Farkında olalım yada olmayalım bir gerginlik hali çoğumuzda var. Agresiflik, karşısındakini dinlemeden önyargılı davranışlar, sinirlilik hali, asık suratlar artık kanıksandı maalesef.
Gazete yada televizyonda izlediğimiz ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Geliştiren Yazılar telkin cd indir izle İstanbul Geliştiren Yazılar nerededir kimdir Geliştiren Yazılar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Geliştiren Yazılar hipnoz Geliştiren Yazılar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Geliştiren Yazılar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Geliştiren Yazılar kuantum düşünce kitap haberi | |
|
02-02-2010, 11:19 PM
|
#1 (permalink)
| Üsteğmen
Tesekkür: 2
353 Mesajinıza toplam 1,516 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| hoşgörü Hoşgörüsüzlük 181109 Yeni Balıkesir Makale www.piramitgenc.forumlari.net Sabahtan akşama kadar her birimiz işine ,okuluna,çarşı pazara koşuşturuyoruz. Farkında olalım yada olmayalım bir gerginlik hali çoğumuzda var. Agresiflik, karşısındakini dinlemeden önyargılı davranışlar, sinirlilik hali, asık suratlar artık kanıksandı maalesef. Gazete yada televizyonda izlediğimiz toplumun içinde yaşanan kötü olaylara şahit oluyoruz. Ardın da olayın kahramanlarına karşı tepkili sözler söylüyor ya da düşünüyoruz. Örnek o kadar çok ki ; Haberlerden bazı örnekler, 19 yaşındaki kızının erkek arkadaşıyla cep telefonu görüşmesi yapmasına kızan baba öyle bir dövmüş ki fotoğrafı görüp etkilenmemek mümkün değil. Başka bir haberde Bursa Karacabey de düğün dönüşü uzun farları yaktı diye evine dönen aileye taşla saldırılıyor. Araçtaki anne ölüyor. Kız arkadaşını Rize de bıçaklayarak öldüren 18 yaşında lise öğrencisinin dramı. haber alıntı Sivas'ta okuldan atılan genç, müdürü bıçakladı. İddiaya göre, Sivas Ticaret Meslek Lisesi'nde öğrenim gören T.Ö. adlı öğrenci, yaklaşık 1 ay önce okuldan atıldı. Dün sabah İstiklal Marşı töreni sırasında okula gelen öğrenci, müdür ve öğretmenlere küfretmeye başladı. Müdür Tuncay Baral müdahale etmek isteyince T.Ö tarafından sırtından bıçaklandı. Baral, öğretmenler tarafından Sivas Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. T.Ö. gözaltına alındı Yazarken bile geriliyorsunuz. Olayların boyutu artık bir insanın canına mal olmaya başladı. Bu olaylar sıklaşmaya başladı. Birlikte düşünelim nedenlerini ve çözmeye çalışalım. Neden diye sormaya başlayalım. Biz Türk toplumu bu kadar tahammülsüz değildik.Ne oldu bize? Bu olayları ben, sen ve diğerleri yapıyor. Nedir bu sinirlenmek, bu hoşgörüsüzlük? Öfkeyle kalkan zararla oturur, bizim atasözümüz değil mi? Rahmetlik Barış Manço’nun parçasını hatırladım Ali yazar Veli bozar, Keskin sirke küpüne zarar. Sosyologların, siyasetçilerin, psikologların içinde bizlerden daha bilgili ve tecrübeli kişilerin yada kitle toplum örgütlerinin çözüm önerileri olmalı bu konuda.Bundan 10 yıl sonrasını çoğalmış ve şiddetini arttırmış bir hoşgörüsüzlüğü düşünmek bile istemiyorum. Yolda aracınızla giderken bir yaya geçmek istiyor, acı bir korna ile ben geliyorum diyor kızgın şoför, yetmedi yayanın üstüne doğru kırıyor direksiyonu. Bir kaza olduktan sonra neyin önemi kalıyor kızgın şoför soruyorum sana. Oysa ki yaya yolun kenarında belli ki karşıya geçecek aracınızın frenine basıp ona yol verdiğiniz de ne kaybedeceksiniz. O yaya size yüz mimikleriyle teşekkür ediyor fena bir şey mi? Bu hoşgörüsüzlük toplumun içinde bir hastalık gibi çoğalmaktadır. Anne çocuğuna öfkeli, adam karısına öfkeli, komşu komşuya öfkeli, şoför yaya ya öfkeli. Cuma günleri diyanet bu konu da Cuma hutbelerinde, Cem evlerin deki toplantılarda ,öğretmenler derslerinde , amirler toplantılarda personeline insan sevgisi , hoşgörü konularını daha sıkça vurgulamalılar. Diziler de retük reklam ve vergi gelirlerini ön planda tutmadan dizilerdeki işlenen konular da öfke , şiddet, cinayet konularının kontrolünde daha etkili olmalılar. Şarkılarda bile öfke var. Bu parçaların (Rap , havy metal, rock ) sözlerini dikkatli seçsinler. Yada kontrolsüz olamasın. Belli bir yaş grubu acı, öfke, isyan sözcüklerini ninni dinler gibi dinliyor ve etkileniyor. Babalar , anneler çocuklarına hoşgörüyü önce karı koca ilişkilerine dikkat ederek örnek olup, anlatmalılar. Masallarına Poliyanna’ yı eklesinler. Nasrettin Hoca’yı ,Keloğlan’ı , Mevlana’yı okuyup çocuklarına anlatsınlar. Unutmamalı yeni nesil hoşgörünün gerekli ve önemli olduğunu anlamalı, belki ilerideki olası bir kavga, bir cinayet, sizin sayenizde engellenmiş olacaktır. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. | Offline
| |
03-02-2010, 04:09 AM
|
#4 (permalink)
| Üsteğmen
353 Mesajinıza toplam 1,516 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: hoşgörü Alıntı: spestnaz Nickli Üyeden Alıntı
Tabii, gösterdiğimiz hoşgörünün de sınırını çizmek lazım. . Teşekkürler | Elbette, dikkat ederseniz konunun eksenini toplumsal boyutta tutmaya gayret ettim. Kişilerin hakları ve ahlaki değerler kapsamında olmalı katılıyorum. | Offline
| |
03-02-2010, 04:13 AM
|
#5 (permalink)
| Üsteğmen
| Cevap: hoşgörü Alıntı: maviş.cadı Nickli Üyeden Alıntı
Güzel bir konuya değinmişsin. Yazdıkların gerçekten güzel. | Sevgili Maviş, çevremizdeki insanlar artık kırmızı ışıkta arkandan korno çalıyor, arabası arızalı adama yardım edeceklerine neden yolu kapattın diye bağırıp çağırıyorlar. Ben kendi ülkemin insanlarının birçoğunu artık anlamakta güçlük çekiyorum. | Offline
| |
03-02-2010, 08:53 AM
|
#6 (permalink)
| Yüzbaşı
Tesekkür: 10,795
784 Mesajinıza toplam 4,533 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: hoşgörü Ellerine sağlık Öfke zor şey gülmek kolay. Bu dünyanın insanları zoru seviyor galiba | Offline
| |
03-02-2010, 02:24 PM
|
#7 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 1,922
131 Mesajinıza toplam 603 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: hoşgörü <<Kilerim öyle yada böyle yiyeceklerle doldu.Ağzına kadar her türden yiyecek mevcut.Hasta ruhlu değilim vede hastalık derecesinde oburda değilim.Bunca yiyecekten kendim için yapacağım yemekler kilerde azalma yaratmayacak.
Oturup,üşenmeyip envai türde yamaklar yapıyorum,kilerdeki malzemelerden.Yemeklerimin yeteceği uzunluk ve büyüklükte bir sofra kuruyor ve çevremdeki HERKESE soframı açıyorum.
Kimin ne kadar yediğini,kimin hangi yiyecekleri çok tükettiğini sorğulamadan gözetiyorum soframı,yiyecekleri heder etmesinler-sağa sola fırlatıp atmasınlar/dökmesinler diye.
Biliyorum ve güveniyorum yaptığım ve ikram ettiğim yiyeceklerin malzemelerinin geldiği kaynak elimin altında.Ben yenisini bolca yetiştirip yeniden boşalan kilere koya bilirim.>>
xxx
<<Kilerimde o kadar az yiyecek maddesi varki!
Nereden bulurum diye hiç çaba harcamıyor sadece kıt kanaat,kendime dahi cimri davranarak kileri tam takır olmaktan koruyorum.
Benim yiyeceklerime uzatılacak eli kırarım!
Aklıma yeni yiyecekleri yetiştireceğim mümbit tarlam hiç gelmesede,elimdekilerden sonrası için endişe ediyorum!
Benden kimse iyilik adına veya her ne adla olursa olsun yiyecek koparamaz. Bir parça yiyecek kırıntım için adam ÖLDÜRÜRÜM!>>
Sizde bolca var olduğunu ve yenisini bolca elde edeceğiniz kaynağınızın olduğunu bilirseniz BONKÖRLÜK ifrata kaçmadan sizin karekteriniz olur.
Sizde yok olan yada kırıntı halinda az olan şeyi bırakın başkasına vermeyi-peşgeh çekmek- sizden istenmesine dahi şiddetle karşılık verirsiniz.
Öz güven(İnsanın kendisine güveni)kilerdeki yaşam malzemesidir.
Sizde bolca varsa sizin gönül sofranızdan herkes faydalanır,doyar-mutlu/mesut ayrılır.
Sizde yoksa,başkasının sizi ayakta tutmak için çabasına muhtaçsanız,sizin gönül sofranıza gölge edeceklere bile ÖFKELENİRSİNİZ. | Offline
| |
03-02-2010, 03:31 PM
|
#8 (permalink)
| Guest | Cevap: hoşgörü Alıntı: muraturkom Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Maviş, çevremizdeki insanlar artık kırmızı ışıkta arkandan korno çalıyor, arabası arızalı adama yardım edeceklerine neden yolu kapattın diye bağırıp çağırıyorlar. Ben kendi ülkemin insanlarının birçoğunu artık anlamakta güçlük çekiyorum. | Aynen bende öyle. Gerçi ne kadar da öyle olunmaması gerekse de bazen ben de yapıyorum. Mesela araba kullanırken hatalı dönüş yapan birine hemen mal lafını yapıştırıveriyorum ama doğru olan bu değil. Ağzımızdan çıkan her kötü söz, bizi felaketimize götüren bir etken çünkü. |
| |
03-02-2010, 08:44 PM
|
#9 (permalink)
| Üsteğmen
| Cevap: hoşgörü Bu fotoğraftaki cadının bebekliği? | Offline
| |
03-02-2010, 08:48 PM
|
#10 (permalink)
| Üsteğmen
| Cevap: hoşgörü Benim yiyeceklerime uzatılacak eli kırarım!
Aklıma yeni yiyecekleri yetiştireceğim mümbit tarlam hiç gelmesede,elimdekilerden sonrası için endişe ediyorum!
Benden kimse iyilik adına veya her ne adla olursa olsun yiyecek koparamaz. Bir parça yiyecek kırıntım için adam ÖLDÜRÜRÜM!>>
Sizde bolca var olduğunu ve yenisini bolca elde edeceğiniz kaynağınızın olduğunu bilirseniz BONKÖRLÜK ifrata kaçmadan sizin karekteriniz olur.
Sizde yok olan yada kırıntı halinda az olan şeyi bırakın başkasına vermeyi-peşgeh çekmek- sizden istenmesine dahi şiddetle karşılık verirsiniz.
Öz güven(İnsanın kendisine güveni)kilerdeki yaşam malzemesidir.
Sizde bolca varsa sizin gönül sofranızdan herkes faydalanır,doyar-mutlu/mesut ayrılır.
Optimis, Bu bir tiyatro senaryosuna benzemiş. | Offline
| | | |