Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Geliştiren Yazılar

Uyarılar

Zor insanları idare etmenin yolları

Serbest Kürsü ve Geliştiren Yazılar Zor insanları idare etmenin yolları Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Zor insanları idare etmenin yolları İlişkimizde, arkadaş çevremizde, iş ortamında birbirinden farklı insanlarla karşılaşırız. Bazıları zordur ve bizi çileden çıkarır! İşte karşımıza çıkabilecek 8 zor tip ve onlara karşı savunma teknikleri! 4586 Arkadaş çevremizde, iş ortamında birbirinden farklı insanlarla karşılaşırız. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Geliştiren Yazılar telkin cd indir izle İstanbul Geliştiren Yazılar nerededir kimdir Geliştiren Yazılar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Geliştiren Yazılar hipnoz Geliştiren Yazılar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Geliştiren Yazılar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Geliştiren Yazılar kuantum düşünce kitap haberi

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-08-2010, 02:21 PM   #1 (permalink)
Üsteğmen

strongman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 27
218 Mesajinıza toplam 839 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
strongman is a jewel in the roughstrongman is a jewel in the roughstrongman is a jewel in the roughstrongman is a jewel in the rough
Standart Zor insanları idare etmenin yolları

İlişkimizde, arkadaş çevremizde, iş ortamında birbirinden farklı insanlarla karşılaşırız. Bazıları zordur ve bizi çileden çıkarır! İşte karşımıza çıkabilecek 8 zor tip ve onlara karşı savunma teknikleri!

4586
Arkadaş çevremizde, iş ortamında birbirinden farklı insanlarla karşılaşırız. Zaman zaman onlarla anlaşmakta zorlanırız. Farklı karakterde oluşları ve beraberinde olaylara verdikleri tepkiler bazen bizi çileden çıkarır.
Onları idare etmek zordur ama yine de ortak bir paydada buluşmamız gerekir. Haberimizde bu tür insanları 8 kategoride topladık ve onları idare etmenin yollarını derledik.

8 zor tip ve dize getirme yöntemleri!

1- HEP KARARSIZLAR

İşyerinde, arkadaşınızla öğle yemeğine çıkmayı planlıyorsunuz. "Nasıl bir yere gidelim?" diye soruyorsunuz, "Fark etmez" diyor. Sonra "O zaman pizzacıya gidelim" diyorsunuz, suratını asarak "Ama pizza çok kalorili" diyor. "Tamam, diyet yemekleri yapan bir restorana gidelim" diyorsunuz, bu kez de "Diyet yemekleri de lezzetli olmuyor" diyerek, sizi çileden çıkartmayı başarıyor.
Bu tip insanlar sürekli arada kalır. Bir türlü karar veremeyen bu insanlardan uzak durmak gerekiyor. Alternatifler sunuldukça onlar ne istediklerini ya da istemediklerini bir türlü bilemezler. Sadece önerilere tepki verirler.

Ne yapabilirsiniz?
İlk kural, boşuna didinmeyin. Onların kafaları sizinkinden farklı çalışıyor. Bu insanlar neyi istemediklerinin tarifini, istediklerinin tarifinden daha kolay yapar. Eğer böyle bir insanla karşı karşıyaysanız, ona ne istemediğini sormanız daha doğru olur. İnanın, şaşırtıcı şekilde hızlıca sorunuza cevap alabilirsiniz.
2- SÖZ VERİP SÖZLERİNİ TUTMAYANLAR

Çevrenizde ne kadar çok böyle insan var, değil mi? Onlara "Uçak rezervasyonlarını yaptıracaksın değil mi?" tarzında soru sorduğunuz zaman, hemen "Tabii ki evet!" gibi olumlu cevap verirler. Fakat bilirsiniz ki, verdikleri sözleri hiçbir zaman yerine getirmezler. Sürekli "Unuttum. Yarın kesin halledeceğim" gibi cümleler sarf ederler.

Ne yapabilirsiniz?
"Yapacaksın değil mi?" tarzında sorulardan uzak durun. Çünkü o işin yapılmasını, onun inisiyatifine bırakmış olursunuz. Bunun yerine "Ne zaman yapacaksın?" gibi içerisinde gücünüzü hissettiren, emir verdiğinizi gösteren sorular sormalısınız. Emrivaki yapmak, onları söz verdikleri şeyi yerine getirmeye zorunlu kılar.
3- KESİN BİR CEVAP VEREMEYENLER

Bazı insanlar gayet basit bir soruya bile net bir cevap vermekte zorlanır. Sorduğunuz sorunun cevabını verirlerken, size birçok alternatif sunarlar ve hangi alternatifin doğru olduğu konusunda mücadele verirler. "Kahve ister misin?" sorusunda bile "Kulağa hoş geliyor ama uzmanlar çalışanların çok fazla kafein almamaları gerektiğini söylüyor" gibi bir cevapla sizi şok edebilirler.

Ne yapabilirsiniz?
Olaylara genel bakmazlar. Detaycıdırlar. Eğer sorunuzun karşılığında "Evet" ya da "Hayır" cevabını almak istiyorsanız, sorularınız "Sana basit bir soru soracağım. Sadece 'Evet' ya da 'Hayır' de" şeklinde bir cümleyle başlamalıdır. Yine de bol açıklamalı bir cevap vermeye kalkarsa, kibarca sözünü kesin ve "Cevabın için 10 dakika sonra sana geri döneceğim" deyin.
4- ASLA DİNLEMEYENLER

Bazı durumlarda partnerinizin ya da iş arkadaşınızın sizi dinlemediği hissine kapılabilirsiniz. En basit diyaloglarınız bile belli bir süre sonra tartışmaya döner. Siz başka bir konudan bahsedersiniz, o başka bir konudan. Ya da bazen iletişim kurmakta bile zorluk çekersiniz.

Ne yapabilirsiniz?
Eğer hiçbir konuda mutabık kalamıyorsanız ve iletişiminizde problem varsa, klasik bir arabuluculuk metodu kullanabilirsiniz. "İkimiz için çay yapmaya gidiyorum. Konu hakkında daha sonra konuşalım" deyin ve sonra oturup birbirinizin neleri istediğini ve istemediğini kararlaştırın. Hatta ortak noktalarınız üzerine bir liste bile hazırlayabilirsiniz.
5- BENCİLLER VE SAYGISIZLAR

Ben egosu yüksek insanlar, kendilerinden başka kimseyi düşünmez. Yaptıkları bir hareketin sizi nasıl etkileyeceği üzerinde durmazlar.
Çoğu zaman nasıl düşüncesiz hareket ettiklerinin farkına varmazlar. Malum, bir hareketi yapmadan ya da ağızdan laf çıkmadan önce bin kez düşünmek gerekiyor. Fakat bu ne kadar mantıklı olsa da, hayata geçirme konusunda zorlanıyoruz.

Ne yapabilirsiniz?
Bu tarz insanların bencil ve saygısız davranışları karşısında bir şeyler söyleme ihtiyacı duyuyorsanız, ama kırılmalarından korkuyorsanız, onlara şaka yollu uyarıda bulunmayı deneyebilirsiniz
6- SİZİ NİTELİK OLARAK YETERSİZ HİSSETTİRENLER

"Hazırladığın rapor iyi olmamış. Güzel yemek yapamıyorsun" gibi laflarla moralinizi bozan insanlar muhakkak etrafınızda vardır. Onlar yüzünden sinirlenirsiniz, kendinizi işe yaramaz hissedersiniz. Ama bu tarz düşüncelerle aslında kendinize haksızlık yapıyorsunuz.
Çünkü insan nasıl hissedeceğini kendisi seçer, başkası değil, insanlar genellikle yaptıklarının farkında olmaz. Tamam, onların görüşleri önemlidir ama bunu hayatınızın merkezine oturtmamalısınız. Görüşleri sadece aklınızın bir ucunda durmalıdır.

Ne yapabilirsiniz?
Bu tarz insanlardan geleceklere karşı savunmada beklemek yerine, kendinizden emin tavırlar sergileyin. Başkalarının moralinizi bozmasına izin vermeyin, sizi eleştirdikleri noktalarda aslında ne kadar iyi olduğunuza dair bir liste yaparak güveninizi yerine getirin.
7- HER ZAMAN EN İYİSİNİ YAPANLAR

Güzel bir tatilden sonra işe gittiğinizde, iş arkadaşınız hemen tatiliniz hakkında "Nerede kaldın? Ne yedin?" gibi sorular sormaya başlar. Sonra bir bakarsınız, sizin gittiğiniz yere tatil yapmaya gitmiş. Hem de sizden daha uzun süre tatil yapmış, sizin kaldığınız otelden çok daha iyi bir motelde kalmıştır. Tek kelimeyle sizden daha iyi bir tatil geçirmiştir. Bu da ister istemez insanın sinirini bozar.

Ne yapabilirsiniz?
En iyisi yaptıklarınızla alakalı başkalarına hiçbir şey söylemeyin. Sordukları soruları geçiştirmeye çalışın. Ayrıntılara fazla girmeyin ve konuyu değiştirmeyi deneyin. Böylece sizi taklit etmelerinin ve belki de sizden daha
iyisini yapmalarının önüne geçebilirsiniz.
8- HER ZAMAN BAŞKALARINI SUÇLAYANLAR

İş arkadaşınız, işin son teslim tarihini unutmasına rağmen sürekli ısrar ediyor: "Bu benim suçum değil. Her şeyi yaptım. Raporlarımı zamanında dosyaladım ama dosyalar kayboldu".
Başkalarını suçlayan insanlar, hiçbir işin sorumluluğunu üzerlerine almaz. Konuşmalarınızda sık sık göz temasından uzak dururlar ya da ses tonlarında anormallik vardır.

Ne yapabilirsiniz? Onların kişiliğini ve duygularını sorgulamak yerine davranışlarına bakın. Kesinlikle onları "Yalancı" diye çağırmayın. "Sen öyle yaptığın için ben de mutlu oldum" tarzında cümleler, onları sorumluluk almaya teşvik eder.

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

strongman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2010, 02:44 PM   #2 (permalink)
Teğmen

Ekim Meleği - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 78
55 Mesajinıza toplam 205 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Ekim Meleği is a name known to allEkim Meleği is a name known to allEkim Meleği is a name known to allEkim Meleği is a name known to allEkim Meleği is a name known to allEkim Meleği is a name known to all
Standart Cevap: Zor insanları idare etmenin yolları

Bilmiyorum nasıl karşılıyıcaksınız ama:)
Ben insanları idare etmenin yanlış olduğuna inanıyorum..
Çünkü hatalarını alttan üsluplu bir dille söylesen bile huylu huyundan vazgeçmez..
Çünkü kimse kendi hatasını görmez ..kendisi mükemmeldir her zaman..vb tabirlerler kendini kandırırlar..çünkü aynadaki konuşmayan yansımaya aldanırlar..
Yani şu bizim göremediklerimizi eşimiz dostumuz yani dışardaki insanlar daha net görür biz sadece aynadaki görüntüden ibaretliğimizden başka birşey göremeyiz..
O yüzden de bir insanı istediğiniz kadar uyarın alttan alın size kör muamelesi yapmaktan başka birşey yapmaz..
Çünkü kimse eğrisini kabul etmez ..O kendine göre mükemmeldir ve o büyüyü bozmayı çalışanı reddeder..
Çok güzel bir yazıdı ama dikkate alınıcak yerler var elbette ama idare edeyim derken kendinizden birşeyler kaybetmemeniz dileğiyle;)
Ekim Meleği isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2010, 03:10 PM   #3 (permalink)
Üsteğmen

strongman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 27
218 Mesajinıza toplam 839 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
strongman is a jewel in the roughstrongman is a jewel in the roughstrongman is a jewel in the roughstrongman is a jewel in the rough

Alıntı:
Ekim Meleği Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilmiyorum nasıl karşılıyıcaksınız ama:)
Ben insanları idare etmenin yanlış olduğuna inanıyorum..
Çünkü hatalarını alttan üsluplu bir dille söylesen bile huylu huyundan vazgeçmez..
Çünkü kimse kendi hatasını görmez ..kendisi mükemmeldir her zaman..vb tabirlerler kendini kandırırlar..çünkü aynadaki konuşmayan yansımaya aldanırlar..
Yani şu bizim göremediklerimizi eşimiz dostumuz yani dışardaki insanlar daha net görür biz sadece aynadaki görüntüden ibaretliğimizden başka birşey göremeyiz..
O yüzden de bir insanı istediğiniz kadar uyarın alttan alın size kör muamelesi yapmaktan başka birşey yapmaz..
Çünkü kimse eğrisini kabul etmez ..O kendine göre mükemmeldir ve o büyüyü bozmayı çalışanı reddeder..
Çok güzel bir yazıdı ama dikkate alınıcak yerler var elbette ama idare edeyim derken kendinizden birşeyler kaybetmemeniz dileğiyle;)
evet haklisin ama su sekilde de bakmak lazim kusursuz insani bulmak cok zor eger yanliz olmak istemiyorsak bu hayata mecburen bazi seyleri altan almak zorundayiz tabiiki siniri asmamak ta lazim bence bir dost kaybetmektense bazi fadakarliklari gozden cikarmak lazim ve unutmayalim ki belki hatalarimizi gormuyoruz ama muhakak bizdede bi kusur vardir degilmi:)
strongman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2010, 03:15 PM   #4 (permalink)
Teğmen

Ekim Meleği - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 78
55 Mesajinıza toplam 205 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Ekim Meleği is a name known to allEkim Meleği is a name known to allEkim Meleği is a name known to allEkim Meleği is a name known to allEkim Meleği is a name known to allEkim Meleği is a name known to all

Tabi ki dediklerine katılıyorum ama biz insanlar idare etmek ne tam olarak bilemeyiz yani ortasını bulamıyoruz..
Ve sonra olanlar bize oluyor kullanılmış bir kimse oluyor benliğimiz:)
Hayatta kusursuz kimse bulmak elbette zor bizlerdede kusur var elbet ama sen başkalarının kusurlarını düzeltmeye veya idareye etmeye kalkarsan çok zorlanırsın bir süre dayanırsın sonra bakarsın ki zaman kaybeden sen olmuşsun karşıdaki yine aynı:)
Ekim Meleği isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2010, 03:17 PM   #5 (permalink)
Dolphin

bluegirlx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 4,057
1,534 Mesajinıza toplam 6,218 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond repute

Eğer böyle bir insanla karşı karşıyaysanız, ona ne istemediğini sormanız daha doğru olur. İnanın, şaşırtıcı şekilde hızlıca sorunuza cevap alabilirsiniz. bunu çok beğendim..gerçi kavga sebebi olabiliyor bazen bu tür sorular..:)

bluegirlx isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2010, 04:30 PM   #6 (permalink)
Üsteğmen

Tesekkür: 5,442
239 Mesajinıza toplam 759 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
scouter will become famous soon enoughscouter will become famous soon enough

İnsanlarda zor kişilik alışkanlıklardan ötürü geliyorsa eğer zaman içerisinde siz tolere edebiliyorsunuz veya o zaman içerisinde sizin iyi niyetinizi görerek kendini tolere edebiliyor.. Ama bir de zor kişilik dediğimiz şey kişilik bozukluklarından geliyorsa, o zaman eğer bu tarz kişiler ile yaşamak gibi bir zorunluluğumuz yoksa kendimizi uzak tutmaktan başka şansımız yok diye düşünüyorum... (Bunu borderline ve nevrotik kişilik bozukluğu olan biriyle kısa bir süre evlilik (daha doğrusu evlilik kabusu) yaşamış bir insan olarak söylüyorum.) Bazı kişilik bozukluklarının malesef tedavisi olmuyor çünkü...

Dönmektir sanırsın marifet. Arş dönüyor,yıldızlar dönüyor dersin : zahiridir gördüğün, zahirde dönersin. Marifet dönmek değil bulmaktır. Bilesin...
Hz.Mevlana....
scouter isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks