Alıntı:
REBIRTH Nickli Üyeden Alıntı
bu nefes alma teknigini "20 40 20" gunde 21 defa mı yapıoruz?? sabah 7 ogle 7 aksam 7 ?? birde nefesi burundanmı alıyoruz agızdanmı?? aynı sekilde geri verirken burunmu agızmı??
ayrıca genel olarak kendimizi rahat hiisetme, olumlu düşünme adına yapabileceğimiz teknik varmı yoksa bu teknik bunları kapsıyormu??? |
Alıntı:
REBIRTH Nickli Üyeden Alıntı
O noktası nötr olmak değilmidir??? yani hiç bişey istememk?? |
cancazım 1 günde 7 defa yapıyoruz istedimiz uygun oldumuz anda gerçi her fırsatta yaparsak ne olur dahada gelişim hızlı olur beden bilinç ruh açısından önemli olan sıkılmadan isteyerek yapmak 1 günde 7 kerde yaparsın 21 kerede sen nasıl uygun olursan öyle uygula ama 1 günde 7 kere yapma şart fazlası sizin isteginize kalmış
evet cancazım sıfır noktası dedigim hiç birşey istememe anlamında tercih istememeden yana istememekte bir tercihtir
Alıntı sahibi: Sitem üzerinde Mayıs 06, 2008, 09:54:53 ÖÖ
Svgili cent'im. Senin anlattığın nefes tekniğini nasıl uyguluyosun yaaa??? Ben nefes alırken 'e kadar ancak sayabiliyorum. Verirken ' ten biraz fazla.... Tutarken de işte o kadar. Bunun bir yolu var mı yoksa zamanla mı kazanılıyor???
cancazım ben başka yazılarıda nereye ekledigimi bulamadım ama sana yarayacagını düşündügüm bu yazıyı oku başka yazıda eklerim
sitede nefes teknikleri araması yaptır aktardıklarımı oku tekrardan buraya ekleyip kalabalıklık yapmayayım
Nefes tutmayı uzatmak için kuvvetlenme çalışması
Uzun sureli nefes tutma çalışmaları; ciğerleri, bütün vücudu ve iradeyi kuvvetlendirmek açısından çok önemlidir. Stres, panik atak, anksiyete, her türlü aşırı sinirlilik ve gerginlik durumları için çözüm oluşturabilir. Daha önemlisi konsantrosyon, dikkat artırımı ve motivasyonu çoğaltır. Buraya ve şimdiye odaklanmanıza yardımcı olur. Odaklandığınız konu dışındaki herşeyden soyutlanmanızı sağlar. Zihin gevezeliği durur. Olumsuz ve gereksiz duygu ve düşünce üretmek sonlanır. Uzun çalışmalardan sonra geçici olarak dış dünyadan tamamen soyutlanma ve duyular dışı algılamalarda yükselme gözlenir. bu çalışma farkındalık, meditasyon, derin düşünce çalışmalarından ve derse başlamadan önce kullanılabilir.
Çalışma için;
Önce nefesinizi olanca hızınızla boşaltın.
Başınızı arkaya atın ve yanaş bir şekilde ciğerlerinizin tamamı havayla doluncaya kadar nefes almaya devam edin.
Anüs ve soluk borusu ağzını kapalı, diyaframınızı da ıkınma pozisyonunda tutarak nefesinizi tutmaya başlayın.
Ciğerlerinize çektiğiniz havayı enerjisel olarak bütün vücudunuzda hissetmeye çalışın veya havayı bütün vücudunuzda dolaştırmayı imajine edin.
Tutmayı bitirmeden önce kasılı durumda tuttuğunuz üç bölgeyi bırakın ve başınızı dikleştirin.
Daha sonra yavaşça nefesinizi bırakmaya başlayın.
Son nefesinizi çıkarttıktan emin olduktan ve kısa bir süre nefessiz kaldıktan sonra yavaşça nefes alarak yeni tura başlayın.
Tutma işlemini her seferinde daha fazla uzatmak için içinizden sayacağınız sayılarla tutma surelerini belirlemeniz gerekir. Bu amaca uygun olarak tutma işlemine yirmi sayıdan başlayarak ve her seferinde beş sayı ekleyerek süreyi uzatmaya çalışmalısınız. Bir sayı bir saniyeye denk gelecek şekilde sayma hızını ayarlayabilir ya da nefes tutma çalışmalarında kalp ritmi yavaşlayacağından kalp atış hızını da ölçü olarak kullanabilirsiniz.
Nefes tutma suresini her seferinde artırırken, mümkün olduğunca sureyi uzatmaya ve dayanılabilecek son noktaya gelinceye kadar direnç göstermeye çalışılmalıdır. Her seferinde direnç noktasının daha geriye taşındığı ve her seferinde vücudun nefes tutma konusunda yeni ayarlar yaptığı görülecektir.
Bu çalışmaya başlarken her zaman düşük dozda başlamalı ve aşamalı olarak çalışmanın dozu artırılmalıdır. Baş dönmesi ve mide bulantısını vücudun bir ikazı olarak kabul etmeli ve bayılacak noktaya gelinceye kadar direnilmemelidir.
Uzun ve sağlıklı yaşamı oluşturmak açısından dakikada alacağınız nefes sayısını düşürebilmeniz ve ciğerleri tam kapasite ile doldurabilmeniz çok önemlidir. Uzun nefes tutabilme çalışması bu konuda sizi yeterince destekleyecektir.
Mustafa kartal
cancazım ben bu aşamaları geçtigimden size direk yaptıgım uygulamaları yazmaktayım daha kolay olur diye ilk nefes denemelerimde bende senin gibi zorlandım tabi sonra dahada artıyor
anlatabildimmi acaba
sevgiyle kal
İstediğiniz kaderi oluşturabilmek için nefes teknikleri
Mustafa Kartal (Mustafa Kartal)
Kaderi kim yaratıyor?
Defalarca üzerinize çektiğiniz acı ve zorluk deneyimlerinize bir son vermek istiyorsanız, öncelikle üzerinize çektiğiniz herşeyi, kendi duygu ve düşüncelerinizin sonucu olan seçimlerinizle yarattığınızın farkına vararak, duygu ve düşüncelerinizi kontrol etmek zorundasınız.
( Duygularınızı ve düşüncelerinizi kontrol edebilmek için nefes tutma çalışmalarına önem verebilirsiniz. Dört zamanlı bir çalışmayla 20 sayıda yavaş nefes alma, 40 sayıda nefes tutma, 20 sayıda yavaş nefes verme ve 40 sayıda nefessiz kalma egzersizi 7 tur olarak yapılabilir.)
Birçoğumuz iyi biliyoruz ki neye odaklanıyorsak onu yaratıyoruz. Yine çok iyi biliyoruz ki; istediğimizi elde edebilmemiz için, neye odaklandığımıza dikkat etmek zorundayız. Odaklandığımız ve tekrarladığımız şeyleri çekerek yaşamımıza taşıdığımızı bilmemize rağmen, kısır döngüden çıkamıyor ve başımıza gelmesini istemediğimiz şeylere odaklanmaya engel olamıyorsak, bunun nedeninin; genetiğimizde ve bilinçaltımızda yer tutmuş acı ve zorluk anılarının yarattığı negatif tesirler olduğunu bilmelisiniz..
( Bilinçaltı sağılımı için en etkin yöntem holotropik nefes terapileridir. )
Neden istemediğimize odaklanıyoruz?, neden istediğimize oıdaklanamıyoruz?
İstemediğimiz şeylere odaklanmamızın en önemli sebebi; olaylar ve kişiler karşısında olumlu ve olumsuz yargılara sahip olarak, beklenti ve sahiplenmeler içinde hareket ediyor oluşumuzdur. Objektif, nötr ve tarafsız kalamadığımız için bilinçaltımızda saklı anıların tesiri ile belli konu ve kişilere doğru farkında olmadan bilinçsizce çekiliyoruz. Bunu engellememiz için, sahiplenmelerimizin oluşturduğu korkularımızla yüzleşmemiz ve geçmişin acı, sıkıntı yaratan izlerini temizlememiz gerekiyor. Bilinçaltımızdaki bu düğümleri çözüp özgürleştiğimizde yüksek bir farkındalıkla hareket edebilir ve gerçekten istediğimize odaklanarak yaşamı istediğimiz yönde geliştirebiliriz.
( Farkındalık eksikliğini gidermek için en etkin yöntem, devamlı olarak nefes alış verişinizi gözlemeniz ve nefesle farkındalık çalışmalarına ağırlık vermenizdir.)
Diyelim ki bir gazete veya dergide herhangi bir hırsızlık haberine gözünüz takıldı ve okumaya başladınız. Ya da bir arkadaşınız geçmişte evinin nasıl soyulduğunu anlatmaya başladı ve kendinizi dinlerken buldunuz. Burada üzerinde düşünmeniz gereken arkadaşınızın hırsızlık olayını neden sizinle paylaştığı ya da gazetedeki hırsızlık haberini neden önünüze geldiği ve neden okumak istediğinizdir. Bu bir rastlantımıdır? Yoksa bilemediğiniz bir şekilde konuyu üzerinize siz mi çektiniz? Veya yarattınız?
Öncelikle başımıza gelen her olayın titreşimsel olarak evrene yaydığımız enerjinin çekimine bağlı olarak bizimle temas ettiğini anlamamız gerekiyor. Bir hırsızlık olayını can kulağı ile dinliyor ve duygusal tesir oluşturuyorsanız, bilinçaltınızda bu konu ile ilgili çözülmesi gereken düğümler var demektir. Bunu göz ardı ederek düğümleri çözmek yolunda harekete geçmez ve içinizdeki sahte kişilik ve kanayan yaralarınızla yüzleşmezseniz, etkiler daha büyüyerek ve daha yüksek basınç yaparak sizinle buluşacaktır.
Bilinçaltınızda hırsızlık konusunda eski bir iz bulunmadığında, konuya karşı nötr kalabilir, konu hakkında sadece bilgi sahibi olmakla yetinebilir, önemli bir duygu üretmeden ve düşüncenizde tekrarlamadan konuyu özgür bırakabilirsiniz. Eğer hırsızlık konusunda genetik bir nühüre, çözülmemiş bir bilinçaltı anısına veya yüzleşemediğiniz bir veçheye sahipseniz; bu konu sizi derinden sarsıp, heyecanlandırabilir. Ya hırsızlık yapmak için arzu duymanızı, ya da muhtemel bir hırsızlık olayıyla karşılaşmamak için önlemler almanızı tetikleyebilir. Olayı zihninizde büyüterek ve tekrarladığınız da; istemediğiniz bir kaderi yaratabilir, hırsızlık yapmak konusunda harekete geçmiş kişilere bilmediğiniz bir şekilde sinyaller yollayarak çağrılar yapabilirsiniz. Ya da içinizdeki çalma arzusuna uygun olarak kendinizi, hırsızlık konusunda ön yargılı kişilerin bir şeylerini çalmak için uygun ortamlar içinde bulabilirsiniz.
Birçok araba veya ev, yeni güvenlik önlemleri alındığı gün soyulur. Hırsızlık olabileceğini düşünerek güvenlik tedbirleri almanız, yarattığınız ve devamlı tekrarladığınız duygu ve düşünce dalgalarınızın çekim yasasının gereği olarak benzerleri ve karşıtlarıyla eşleşmesi sebebiyle hırsızları, kendinize veya odaklandığınız şeylere çeker.
Yaşamınıza neyi, nasıl çektiğinizin farkına varın. Olumlu ve olumsuz yargı oluşturmayın. Duygusal tesir üretmeyin. Oyunları sonlandırmak için sahte kişiliklerinizle ve karanlık veçheleriniz ile yüzleşin. Önünü ve sonunu göremediğiniz olay ve kişiler karşısında nötr, tarafsız ve eylemsiz kalın. Yüksek bir farkındalıkla, akışın sizi götürmek istediği yöne doğru götürmesine izin verin. Ve gerçekten sadece ne istediğinizle ilgilenin. Ne istediğinize odaklanın. İstediğinizi yaratın.
( Bilinçaltı sağılımı için holotropik terapi yapma imkanı bulamadığınızda kendi başınıza yapabileceğiniz çalışmalar da vardır. Yatmadan ve gözlerinizi kapatmadan yapacağınız bu çalışma ağız ve burun beraber kullanılarak üç kısa ve arkasından bir uzun nefes alınarak yapılabilir. Konsantrasyon sadece nefes alışlara yöneliktir. Nefes alışlar sert ve seri bir şekilde gerçekleştirilir. Yedişerli nefes alışlarla çalışılmaya başlanır. Çalışma gittikçe artırılarak kuvvetlendirilir. Günde üç ayrı zamanda gerçekleştireceğiniz 3 adet 21 sayılık çalışmaya bir aylık bir çalışma süresinde ulaşılabilinir. Dikkat edilmesi gereken çalışma araları yaratıp bir veya birkaç dakika bekleme yapmaktır.
Ağızdan nefes alma ağırlıklı çalışma yapıldığında bir buçuk dakikalık süreçlerde derin nefeslerle sakinleşme çalışması yapılmalıdır. Çalışma özellikle ilk başlayanlarda mide bulantısı, baş dönmesi ve halsizlik hissi yaratacaktır. Bu olumsuz etkiler geçiştirilmeden çalışmaya devam edilmemelidir.)
Mustafa kartal
bu yazıların yararı olur cancazım
sevgiyle kaldık