kangal bi başka ,ben de kuşları severim bigci kan çekiyo
en güzel oyunu sizin oralarda gök derler biz göğ diyoruz göğler yapar ,cam göğler, çok severim güvercinleri deve tüğ ,pal ,kuveyt ,urfa ,mıskı ,posta güvecini,çikolata kül çoğunu bilirim ilk görüşte dişi erkek ayırırım zaten dişilerin boynu erkeklerden ince oluyor çatalları genelde açık oluyor
eger daha yeni yetişiyorsa yeni ekemişse zarif olan dişi erkeğin kafasıda dişiden genelde büyük oluyor , yavruykende zaten erkek dişiden büyük oluyor,aslında kuştan pek anlamıyordum benim bi arkadaş vardı 4 ,5 yıl oldu kanserden vefat etti
o beslerdi onun kuşlarla çok şey öğrendim ,baba bi kuş beslerdik onunla mısır fenli yem fı mercimek çedene kuşlara iyi bakıyorduk ,ayda herçift yumrtlardı hem yumurtaya yatar hemde önceki aydan kalan yavrulara kusarlardı
kuş deyince bigci baba benim bi arap varda bol paçalı zümrüt arap spor ayakkabısı gibiydi kuşu bi görsen gözleri neyi katıksız damardı ,yanlız dişimi erkekmi belli degildi dişinin yanına atıyorduk vagur vagur ötüyo etrafında dönüyordu,erkeğin yanına atıncada dişi gibi pusuyordu kuş eşcinsel diye bi arkadaşa hediye ettim
o da kaçırmış,
babam anlatır çok beslemiş
dişisini alır kahveye giderdim erkeği peşimi bırakmazdı bi keresinde kahvenin önünde omzuma kondu kalagıma kulagıma kanat çarpıyordu eşime bırak diye anlatıyor,
bigci yerim uygun olsa mutlaka güvercinim köpeğim bıldırcınım olur ama apartmanda olmuyo şehir hayatı bunları kabul etmiyor ya
hayvan beslemeyi bırak bu gidişle kendi karnımızı zor doyuracaga benziyoruz her gün zam her gün zam ,