03-12-2009, 06:17 PM
|
#22 (permalink)
|
Redflowers
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Beyhude sorgu ... Alıntı: cadi_bm Nickli Üyeden Alıntı
Bunu bilmek çok güzel. Ama yapabilmenin kolay bi yolu var mı?? Okudum çok okudum; okuyorum ama ilham gelmiyor bi türlü. Bilmiyorum inanç eksikliği mi?? Bir an duyunca 'hayalleriniz gerçekleşecek' kulağa çok hoş geliyor ama nasıl? Örneğin zihnimde canlandırmayı deniyorum; engelleyen bişey var sanki.. Hayal kuramıyorum..Ya da hayal kurmak coşku yaratmıyor bende.. Galiba iç sesim engel oluyor 'boşuna hayala etme olmicak' gibisinden.. Var mıdır sizin küçük örnekleriniz hayatınızı güzelleştiren bu yöntemi kullanınca? Bu inancımı(zı) güçlendirir sanki. Ayrıca hepinize çok teşekkür ederim. İyi ki bu siteyi tanımışım. Ne kadar ilgilisiniz karşılıksız.Teşekkürler... | Buna asla inanamam :) Bizler hayalperest varlıklarız, bazımız aşırı bazımız daha dengeli ama kesinlikle hayalperest/iz. Hayal kuramamak imkansız birşey gibi geliyor bana. Ben burada aşırı olan taraftayım sanırım.
Bir şeyi elde etmekte bir engel görüyorsak eğer o engelin yalnızca biz olduğumuzun da bilincinde olmamız gerekiyor, sorumluluğu ele almak gerekiyor. Ama tabii hayalden hayale fark var. Çok istediğimiz bir şeyin hayalini kurmak çok kolayken, aslında çok da istemediğimiz ama kendi kendimizi mecbur bıraktığımız şeylerin hayalini kurmak sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden de ben hayal kuramıyorum diyoruz.
Mesela ben ergenlik çağımda hep kendi evim olacak diye hayal kurardım, eşyalarımı kendi isteğime göre yerleştirdiğim, kimseye bağımlı olmadığım vs bu hayali o kadar çok kurdum ve inandım ki 7 yıldır sahibim. Ama birisi bana dese ki 4 çocuklu bir anne olduğunun hayalini kur asla başaramam galiba. Çünkü bunu istemiyorum, gözlerimi kapatırım imajine etmeye çalışırım ama sonuçta bana eziyet olur. 'Coşku yaratmaz' senin tabirinle. Ben de kendime derdim sanırım 'boşuna hayal etme, olmayacak' Peki neden olmayacak? 'Çünkü istediğin bu değil !!!' evet değil.
Sorunları çok kolay ortaya dökebiliyoruz, şu şu böyle olmuyor, bu hayatımda hep yanlış gidiyor, eksik olan bir durum bu gibi. Ama kendimize sormaktan deli gibi korktuğumuz bir soru var, NEDEN? Nedenini araştırırsak karşımıza çıkacak cevaplardan korkuyoruz çoğu zaman, kendimizin bize vereceği ve perdeyi aralayacağı cevaplardan. Yüzleşmekten, boy ölçüşememekten, kaçamamaktan, kendimize yalan söyleyemeyeceğimizden, söylesekte derinlerde bir yerde onun öyle olmadığını bilmekten..
Şimdi sorsan kendine neden bunun hayalini kuramıyorum diye, çünkü bunun böyle olmasını istemiyorsun da ondan dese sana içinden birşey ne derdin? ne yapardın?
__________________ Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir? |
| |