Kadınlar Metroseksüel Erkeklerden Hoşlanıyor mu?
Bilemiyorum sizin sevgiliniz nasıl biri? Hayır, tip olarak sormuyorum. Alışkanlıkları, sevdiği kozmetik ürünler, gittiği bakım merkezi gibi soruların yanıtlarını merak ediyorum mesela. Bu soruya şaşıranlar olabilir ama sizlerin yeni "trend"lerden de haberiniz yok sanırım. Şimdi selilüti var diye sevdiği erkekle plaja gitmeyen kadınlar var! Yanlış duymadınız, aynen böyle.. Mesela artık bir çok erkek şu soruyla sık sık karşılaşıyor: "Özel bir kuaförün var mı?" Hem saçının bakımını yaptırıp hem de tırnaklarını törpületeceği zamanlarda gideceği bir mekanı yoksa o, "metropol erkek" sınıfına girmiyor. Kadınların "hoşlandığı erkek tipinde" hayli değişiklikler oldu son zamanlarda. Bu aralar bazıları tarafından, "benim sevgilim metroseksüel" cümlesi özellikle kullarılıyor. Şunu bilin ki, bu sözduyduğunuz kişi, bir moda akımın temsilcisi olduğunu ima ediyor! Haftalık dergilerin ve gazete eklerinde de bu konu, yani bu "moda akım" dönem gündeme getiriliyor. Yazılanlara bakılırsa artık "metroseksüel" erkekler revaçtaymış.
Metroseksül erkek anlatıyor:[/b]
İşte, "teni kadın teni kadar pürüzsüz" olan erkeklere de, bu nedenle daha fazla rastlayabiliyoruz. Bu erkekler bakım salonlarına ve kuaförlere gidiyorlar. Cilt ve saç bakımlarını tam olarak yaptıran bu erkekleri "maçolara" alternatif gösterenler de var. Bu da hayli tartışma konusu. Örneğin kimya mühendisi Evren Hendekli, "Maçolara alternatif değiller bana göre. Tam tersine maçolar metroseksüellere bakıp, 'Biz söyle karı gibi değiliz' deyip daha çok prim topluyorlar.. Maçoluğu aslında çoğaltan bir akım olabilir."
Peki neler yapıyorlar metroseksüel erkekler? Bir kere, "kel" bir metroseksüexl erkek görmeniz mümkün değil.. Hemen hepsi "saç ekme operasyonu" geçirmiş bulunuyor. Eğer kellik henüz söz konusu değilse ve saçlar dökülmeye meyilliyse o zaman da özel olarak bakım uyguluyorlar. İşte Adı Serkan olan ve soyadını vermek istemeyen bir erkek bakım seanslarını anlatıyor: "Saçım tel tel dökülmeye başladı. İleride kel kalırım diye korktum. Kız arkadaşım bana bir uzman tavsiye etti. Onlar haftada bir gün randevu veriyorlar. Orada benim için özel bir saç bakım maskesi hazırlandı. Önce o maske yarım saat saçıma uygulanıyor. Bu maske saç tellerimi onarıyor ve diplerine kadar özel bakım yapıyor. Bana ayrıca ayda bir kez evde zeytinyağı uygulamamı söylediler. Kurumuş ve yıpranmış saçları bu zeytinyağı çok iyi geliyor.. Bunun için evde de haftada bir gün, saç derime zeytinyağı küryapıyorum. Sonra havlu sarıp bir saat bekliyorum." Serkan, özel bakımı o kadar benimsemiş ki, doğal yöntemleri araştırıp, ayrıca evde de bakım yapmaya başlamış.
"Kuafördeydim"
Peki ne oluyor bizim erkeklere? Bu kadar süslenip görücüye mi çıkacaklar. Ortalıkta hemcinsleri pırıl pırıl bakımlı saçlarla, krem sürülmüş ellerle dolaşırken komplekse mi giriyorlar? Galiba biraz öyle. Çünkortalıkta hayli fazla güzel kadın olduğu kadar yakışıklı erkek de çok .
Dolayısıyla şöyle bir varsayıma sahip olmak da mümkün.."En bakımlı", "en parlak saçlı", "en güzel ciltli" erkek belki de o "hayli güzel" kadınları tercih sırasında etkileyecek. Tabi bu sadece bir varsayım. Şimdilik, bu akımın sonuçlarının nerelere kadar varabileceğini kestiremiyoruz. Aslında bir de şunu unutmamak lazım: Bu rekabeti elbette asıl olarak körükleyen reklam sektörü. Reklam yıldızı erkekler, tanıttıkları bakım ürünleriyle, bir "ilah" yakışıklılığıyla boy gösteriyorlar. Rakip firmanı reklam yıldızı ise fark atmak için diğerine oranla daha "metroseksüel" bir havaya büründürülüyor.
Reklamlardaki rekabet, gerçek hayattaki "Enn erkek" rekabetini de kışkırtıyor. Aslına bakarsanız, henüz alışık olmadığımız için komik olaylar da yaşanıyor. Örneğin eskiden bir erkeğe randevu veren bazı kadınlar, kuaförde fazla zaman geçirip, buluşmaya genellikle geç kalırdı. Erkek de, "Bıktım şu senin maniküründen, pediküründen" deyip kadının süslenmesini eleştirirdi. Şimdi gün oldu devran döndü. Randevuya geç kalan erkek, "Hayatım kuaförürde bugün saç bakımım uzun sürdü,. kusura bakma" diyebilecek.
Metroseksüel kazalarına dikkat
Cinsler arası rekabet bence, erkekleri da bu noktaya getirdi. . Peki böyle bakımlı olunca diğer erkeklerden öne fırlayınca, gerçekten tercih ediliyorlar mı? Aslında şansı yaver giden var, ama ortada kalanların sayısı da az değil. Kendisi son derece bakımlı olan kadın, ışıl ışıl bir erkeği yanında taşımaktan hoşlanıyor. "Benim sevdiğim adam süslolmasın" diyenler ise "sade" bir sevgili ile dolaşıyor. Yalnız burada dramatik hikayelere de tanık oluyoruz. Aşık olduğu erkeğin kendisine olan ilgisinden dolayı mutlu olana kadın,. karşılık bulduğu için havalara uçuyor. Bir süre sonra kadın, hoşlandığı adamın, erkek kardeşine ilanı aşk ettiğini duyuyor! Metroseksüel kazaları, bazen böyle hüzünlsonuçlara da neden oluyor. Gay' erkekleri heteroseksüellerden ayıramayan kadınlar, karşılıksız kalan aşklarından dolayı bunalıma giriyorlar!
Sonuç olarak biz metroseksüel erkeklerle ilgili bir tartışma başlattık.. Metroseksüel erkekleri tercih eden kadınların görüşlerini "info@kadinvizyon.com" adresine yollamalarını rica ediyoruz. Tam tersine, bu tiplere itirazı olanlar da yazarsa, daha sonraki yazılarımızda sonuçları size duyuracağız. Sizden gelen yanıtların oranlarını da açıklayacağız.
Kaynak:Kadınvizyon Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |