08-04-2010, 10:45 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Fidancı, Hayatta Hep ‘Birinci Tercihlerine Oynuyor-1
Üniversitede istediği bölümkazandı.. İş yaşamında da arzu ettikleri gerçekleşti. Okuldayken planladığı alanda çalışmaya başladı. Yükseldi ve kendi bölümünün Genel Müdüroldu... İdeal bir evlilik yaptı bu arada.. İstediği yaşta anne oldu. Bütün bunlara kavuştuğunda yaşı 29du..
Hayatta istediği her şeyi elde eden, adı başarıyla anılan bir kadın Özlem Fidancı... Uluslararası bir firma olan Philipsin, Ev aletleri ve Kişisel Bakım Ürünleri Bölümünün Genel Müdürü.. Fidancı, genç yaşında devraldığı bu görevle dikkatleri üzerine çekti. İş yaşamında mantıklı olmayı ön planda tutan Fidancı, aynı zamanda istikrarlı biri. Philips onun ikinci işi. Peki, aynı zamanda bir eş ve anne olarak, bu kadar rolün arasında işinde başarıyı nasıl yakalıyor? Kadınvizyonun hem bu çerçevedeki sorularını yanıtladı, hem de iş yaşamında başarıya dair anektodları paylaştı..
Kadınvizyon: Özlem Hanım, bu alandaki diğer firmaların "Ev aletleri ve kişisel bakım ürünleri" biriminde kadın müdür yok, siz ilksiniz diye biliyoruz biz. Doğru mu bu?
Özlem Fidancı : Aslında bu birimde, Philips içinde Genel Müdür olan ilk kadın da benim... Sektörde de benim bildiğim kadarıyla aynı aşamada bir kadın müdür yok. Ama belki geçmişte olmuştur.
Kadınvizyon: Kendinizden söz eder misiniz? Hangi okulu bitirdiniz. Okulun ardından İş hayatınız nasıl başladı? [/b]
Özlem Fidancı :[/b] Ben 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Böjlümünden mezun oldum. Öğrenciyken Tetra Pak‘ta stajımı yaptım Tetra Pak, süt ve meyva suyu ambalajları üreten bir firmaydı. Mezun olduktan sonra firma bana iş teklifinde bulundu. Dört yıl kadar satış bölümünde çalıştım Bir kaç sene, satışta çalıştıktan sonra "iş geliştirme" bölümüne terfi ettim..
Kadınvizyon:Stajdan sonra iş teklifi almışsınız. Çok mu çalıştınız o zamanlar şirkette.
Özlem Fidancı :[/b] Stajyerken sadece çok çalışmıyorduk aynı zamanda şirketi de benimsemiştik. Orada daha çok orada sahada görevim vardı. Tetra Pak ambalajı taşıyan ürünlerin marketlerdeki konumu ve fiyat etiketleri ile ilgileniyordum. Bu amaçla bir takım aktiviteler yapıyorduk. Çeşitli markaların ürünleriyle ilgileniyordum sahada.. Zevkle yaptığım için, işimi iyi yapıyordum ki herhalde bana iş teklif ettiler. Daha sonra iş geliştirme müdüroldum.
Kadınvizyon: Philipsten önce nerelerde çalıştınız?[/b]
Özlem Fidancı :[/b] Ben çok sık iş değiştirmeyi sevmiyorum. Bir şirkette Asını Bsini öğrenip orada yükselmek daha zevk veriyor bana. "İki sene tecrübe edineyim, başka bir pozisyona geçeyim, daha fazla kazanayım" mantalitesi bana göre değil.
Philips ikinci işim. Buraya 1999 yılında geldim. Dijital bakım hizmetlerinden sorumlu ürün müdüroldum ilk önce. 2001 senesine kadar bu görevimi sürdürdüm. Daha sonra pazarlama müdüroldum. Ürün müdürüyken kişisel bakım aletlerinden sorumluydum. Terfi edince tüm ürünlerin sorumluluğunu üstlendim . Bu sene, 1 ocak itibarıyla da, Ev aletleri ve Kişisel Bakım Ürünleri Bölümünde Genel Müdürlüğe terfi ettim.
Kadınvizyon: Genel müdürlüğe geçişiniz nasıl oldu?
Özlem Fidancı :[/b] Bu bölümün başındaki Yenal Bey terfi etti. Ortadoğu ve Afrika Bölgesinin başına direktör olarak atandı ve yurtdışına gitti.. O makam boşalınca da beni onun yerine terfi ettirdiler.
Kadınvizyon: Nasıl bir aileniz vardı. Biraz da özel sorular sorsam..[/b]
Özlem Fidancı :[/b] Babam bankacıydı. Hırslı bir insandı. Kariyerinde sürekli ilerliyordu. Banka müdüroldu daha sonra. Bu nedenle de Türkiye"de bir çok yeri çok gezdik.. İstanbul, Bursa Tekirdağ, Elazığ.. Çocukluk çağımdan gençliğime kadar hep bu şehirleri dolaştık. Daha sonra lise bitince Boğaziçi İşletmeyi yazdım.. İlk tercihimdi ve kazandım. Dolayısıyla eğitim için tekrar İstanbula geldim. Daha sonra babamı maalesef çok genç yaşta kaybettim.
Kadınvizyon: Bugün başarılı kadın olarak anılmanızda babanızın rolneydi [/b]
Özlem Fidancı :[/b] Babam bizleri çok araştırmaya teşvik eden biriydi. Benim iki kardeşim daha var. Üçümüz de kızız. Annem ve babam her koşulda kızlarının okumasını, yükselmesini isteyen insanlardı. O nedenle de evimizde genelde başarı üstüne konuşurduk. Annem ise birleştirici fedakar roldeydi. Hep en iyisi olsun diye uğraşan bir insandır annem. Ailecek birbirimize çok bağlıydık. Bizim ailede, kız çocuğu olmanın hiç bir dezavantajı olmadı yani.
(Röportajın devamı için Fidancı, Hayatta Hep ‘Birinci Tercihlerine Oynuyor-2 linkini tıklayınız..)
Kaynak:Kadınvizyon Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |