Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Kadınlarla ilgili haberler

Uyarılar

Kronik Sinüzite Dikkat!

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Kronik Sinüzite Dikkat! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kronik Sinüzite Dikkat!Burun sağlığının önemine çoğu zaman dikkat etmiyoruz. Diğer organlarımız gibi burnumuzunda korunmaya ve özene ihtiyacı olduğunu unutuyoruz; ve bunun sonucunda da kronik sinüzit gibi yaşam kalitemizi düşüren bir hastalıkla uğraşmamız gerekebiliyor. Oysa sinüzit çok basit önlemlerle önüne geçilebilecek ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi

Kronik Sinüzite Dikkat!

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-04-2010, 01:52 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Kronik Sinüzite Dikkat!





Kronik Sinüzite Dikkat!Burun sağlığının önemine çoğu zaman dikkat etmiyoruz. Diğer organlarımız gibi burnumuzunda korunmaya ve özene ihtiyacı olduğunu unutuyoruz; ve bunun sonucunda da kronik sinüzit gibi yaşam kalitemizi düşüren bir hastalıkla uğraşmamız gerekebiliyor. Oysa sinüzit çok basit önlemlerle önüne geçilebilecek bir hastalık.

Akut Sinüzit Nedir?

Sinüzit. kafatasımızın içinde bulunan sinus denilen boşlukların enfeksiyonu olarak tanımlanıyor. Yanaklarda "maksiller sinüsler", alında "frontal sinüsler", arkada da "sfenoid sinüs" denilen bir sinus var. Bunların tümünün boşaldığı "etmoid sinus" ise en önemli bölge çünkü diğer sinüsler buraya boşaldığı için hastalık burada başlıyor. Etmoid sinüste hastalık bir kere başladıktan sonra boşalamayan diğer sinüslerde de sıvı birikiyor. Biriken bu sıvılar sinüsün örtüsünü şişiriyor ve örtü sinüsün doğal kanalını kapatıyor. Doğal kanal kapanınca sinüste boşalım tamamen bozuluyor, bütün salgı enfeksiyon için ideal ortam haline dönüşüyor ve hastalık başlıyor.

Hastalığın oluş mekanizmasında sinüslerin içinde bulunan örtünün yaptığı salgı çok önemli. Normalde bu salgı boğaz arkasına giderek boğazımızın ıslak kalmasını sağlıyor. Aslında çok şeffaf bir sıvı olan bu salgı, hastalık nedeniyle sinüsün boşalması geciktiğinde koyulaşıyor, jöle şekline geliyor ve jöle şeklindeki salgıda hastayı rahatsız ediyor. Bunun sonucunda da kronik sinüzitin habercisi olan boğaz arkasında yapışma, akıntı, takılma hissi ortaya çıkıyor. Akut sinüzit, sinus içindeki mukozanın akut olarak hastalanması, şişmesi ve ateş gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Ama akut sinüzitte bu belirtilerin çoğu, ilaç yardımıyla ya da kendi kendine düzeliyor.

Hastalık Ne Zaman Kronikleşiyor

Tüm sinüslerin örtüsü hastalığa dahil olmuşsa buna "kronik sinüzit" deniyor. Kronik sinüzit, ya tedavi edilmemiş akut sinüzitlerin devamında gelişiyor ya da diğer olumsuz faktörlerin; kirli ortamın, nezlenin, burnu temiz tutamamanın, sigara içmenin, burun kemiğindeki eğriliğin sonucu olarak yıllar içinde ortaya çıkıyor. Ancak bu, çok sinsi bir hastalık ve hastalar genellikle doktora çok geç bir dönemde başvuruyorlar. Hastaların doktora başvurmalarına neden olan en önemli şikayetler, koku, tat ve nefes alamama, koyu akıntı, baş ağrısı, başta gerginlik ve özellikle gözlerde dolgunluk hissi oluyor. Bu dönemde doktora başvuran hasta genellikle artık ilaç tedavisine cevap veremeyecek durumda oluyor. Bu yüzden bu hastalara sinüslerin doğal kanalını açmaya yönelik cerrahi uygulanması gerekebiliyor.

Sinüzit Baş Ağrısı Yapmaz

Sinüzit sadece ateş ve enflamasyonun olduğu akut dönemde baş ağrısı, bunun dışında ise yüz ağrısı ve başta, gözlerin arasında dolgunluk hissi yapar. Dolayısıyla bu iki ağrıyı çok iyi ayırt etmek gerekir. Baş ağrısının en büyük nedeni vasküler ağrılardır bunlarda daha çok nörologları ilgilendirir ve bu nedenden KBB uzmanlarına başvurmamak gerekir.

Sinüzit En Çok Ne Zaman Görülüyor?

Sık görülme döneminin hastalığın nedenine bağlı olarak değişebildiği görülüyor. Eğer hastalık alerjiye bağlı olarak gelişiyorsa o alerjen maddenin ortaya çıktığı mevsimlerde daha çok görülüyor. Eğer deviasyon gibi mekanik bir soruna bağlıysa, yani burun kemiğindeki eğriliğe bağlı olarak gelişiyorsa her zaman ortaya çıkabiliyor. Hava kirliliğine bağlıysa, bu şüphesiz kış aylarında, özellikle hava kirliliğinin yoğun olduğu aylarda ortaya çıkıyor. Hastalığın gelişmesinde bir diğer etken de enfeksiyonun taşınması. Bu etken daha çok kapalı ortamlarda yaşayan ve çalışan insanlarda etkili oluyor. Örneğin okul çocuklarında, öğretmenlerde sinüzite çok sık rastlanıyor. Hasta kişiler kapalı mekanlarda bulunduklarında taşınan bakteri o ortamda ki tüm insanlar için tehlike yaratıyor ve hastalık bir çok kişiye bulaşmış oluyor.

Burun Fizyolojisi

Burun kendi kendini temizleyebilen bir mekanizmaya sahip. Burnun içinde silia denilen ince tüyler var, bu tüyler havadaki tozları tutuyor ve onları küçük hareketlerle genize doğru atıyor. Bunlar sinüsün içinde de var, buradaki tüylerde sinüsün içini temizliyor. Eğer bu salgılar çok artarsa ve koyulaşırsa o titrek tüyler çalışmamaya başlıyor, çünkü koyulaşan salgı bu ince tüylere ağır geliyor. Bunun sonucunda da bütün partiküller burun içinde kalıyor ve burnun florası, tabiatı bozuluyor. Bozulan burun florasına bağlı olarak da normalde antibiyotik özelliği gösteren burun salgısı çalışmamaya başlıyor ve havada ki partiküller, bakterilere çok çabuk etki ederek enfeksiyona yol açabiliyor.



Sinüzit Tanısı Nasıl Konuyor?

Klasik röntgenle sünüs filminin yanılma payı yüzde 40, bu yüzden endoskopik muayeneyle konulan teşhis çok daha sağlıklı oluyor. Bunun ardından ihtiyaç duyulursa mutlaka bilgisayarlı sinus tomografisi çekiliyor. Bilgisayarlı sinus tomografisi hem hastalığın tanımlanmasına yardım ediyor hem de tedavi de rehber oluyor.

Cerrahi Tedavi Ne Kadar Başarılı?

Bugün ülkemizde dünyada olduğu gibi yaygın olarak endoskopik sinus cerrahisi uygulanıyor. Eskiden sinus damaktan açılıyordu, sinüsün içi kazınıyordu, şimdi bu cerrahi sayesinde hiç bir yer kazınmamaya çalışılıyor. Fakat bu cerrahinin ardından sonraki yıllarda hastanın nasıl bir durumda olacağı şu anda bilinmiyor..Etmoid sinüsler alındığı için hastanın uzun bir süre sonra burun kuruluğu yaşayabileceği düşünülüyor. Bu henüz ortaya çıkmış bir durum değil sadece bir çok uzman bunun olabileceği düşüncesinde. Uzmanlar hastalığın ilerlemeden hekimlere başvurulması halinde ameliyata gerek kalmadan tedavinin gerçekleşebileceğini savunuyorlar. Cerrahi müdahale sadece burunda kırık ve deviasyon gibi durumlarda gerekli görülüyor, bunlarda çok kısa süreli ameliyatlar oluyor.

Islak Saçla Dışarı Çıkmak Sinüziti Artırır mı?

Islak dışarı çıkmanın sinüziti arttırdığı bir çok insan tarafından ortaya atılmış bir iddia ama bunun tam olarak doğru olduğu söylenemez. Bunun nedeni sinüzitin tam olarak başla ilgisi olmaması. Ama bu bölgelerin aşırı soğuk tutulması enfeksiyona bir zemin hazırlıyor. Eğer sizin sinüzitlerinizde hastalığa uygun bir zemin varsa, ister rüzgarda dışarı çıkın, ister başınız ıslak gezin, ister nezle olun, bu zeminin üstüne oturuyor. Yani sinüzit oluşması için; sinus kanalının kapalı olması, alerjik bünyeye sahip olunması, bir travma olması, uzun süre nezle olunması ya da iyi tedavi edilmemiş akut sinüzitler geçirilmiş olması gerekiyor. Bunun dışında kimseyi kolay kolay sinüzit yapamazsınız. Ancak bu gibi durumlar kişinin genel hastalık riskini artıracağı için kronik sinüziti olan hastayı da etkileyebiliyor. Bu da iddiaların sinüzit için zeminin hazır olduğu durumlarda geçerli olabileceğini gösteriyor.

Sinüzitin Kronikleşmemesi için…

Sinüzitin erken dönemde doktora başvurarak tedavi edilmesi ve kronikleşmemesi sağlanabilir.

·Kolay oluşan ve 5 günde ya da 1 haftada kendi kendine iyileşemeyen nezleler

·Çocuklarda koyu renkli burun akıntısı

·Yetişkinlerde koku almada bozukluk ve burun gerisinde kötü kokulu akıntı şikayetleri

Bunların tümü bir sinüzit habercisi olabilir. Bu nedenle bu gibi durumlarla karşılaşıldığında doktora başvurmak gerekir.

Kış Aylarında Nelere Dikkat Edilmeli?

·Annelere yapılabilecek en sağlıklı öneri; çocukların burnunu mutlaka serum fizyolojisiyle ya da ideal olarak deniz suyuyla yıkamaları. Ancak deniz suyuyla yıkama derken bir kaç damla su damlatmaktan söz etmiyoruz. Bunun için yapmaları gereken, bir tane 2lik enjektör almak, iğnesini çıkardıktan sonra bu enjektörü temiz bir yerden getirdikleri deniz suyuyla doldurmak ve bunu kuvvetli bir şekilde çocuklarının burunlarına sıkmak.olacak.

·Sigara içenlere yapılabilecek en iyi öneri tabii ki sigarayı bırakmak olacak. Çünkü sigara başlı başına burundaki titrek tüyleri ve burnun savunma sistemini felç eden bir faktör. Sigara içenler bunu hakediyor olsalar da burada pasif içiciler zor durumda kalıyor. Çünkü onlar sigara içmedikleri halde sigaradan zarar görüyorlar.

·Sonuç olarak bir kaç önlemle sinüzitten korunmak mümkün. Bunun için; öncelikle burnu temiz tutmak, tuzlu suyla yıkamak ve kapalı ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmak yeterli. Burnu temiz tutmanın ve sinüzitten korunmanın en kolay yolu ise; yazın denize girmek, kışın ise temiz bir bölgeden getirtilen deniz suyunu burna sıkmak. Nezle olduğunuzda da burnunuzu serum fizyolojikle yıkamak nezleye bağlı olarak ortaya çıkacak sinüs tıkanıklığını önleyecek ve sinüzit oluşmayacaktır.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Kronik Sinüzite Dikkat!

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Kronik Sinüzite Dikkat! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kronik Sinüzite Dikkat!Burun sağlığının önemine çoğu zaman dikkat etmiyoruz. Diğer organlarımız gibi burnumuzunda korunmaya ve özene ihtiyacı olduğunu unutuyoruz; ve bunun sonucunda da kronik sinüzit gibi yaşam kalitemizi düşüren bir hastalıkla uğraşmamız gerekebiliyor. Oysa sinüzit çok basit önlemlerle önüne geçilebilecek ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.