Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ece Uslu: Aşk nedir bilmiyorum! Ece Usluyla; oyunculuğa başlayışını, tiyatro çalışmalarını, son yer aldığı projelerini konuştuk.
Üç koldan geldiniz bu yıl karşımıza.
Evet... ‘Elveda Derken dizisi ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Cinselliğin hayatımızda nerede olduğunu anlatan komik bir tiyatro oyunuyla sahnelerdeyiz. Adı ‘Ayıp Ettik ve ikinci yılımız. Oyun hâlâ devam ediyor. Bunun yanında da yeni vizyona giren ‘Son Ders adlı sinema filminde rol aldım.
Canlandırdığınız bu rolde birebir ve de zıt olan yönleriniz hangi özellikleriniz? Rolünüze kendinizden neler katarsınız?
Oyuncular role kendilerinden mutlaka bir şeyler katarlar, birikimlerini, duygularını… ‘Elveda Derken dizisinde canlandırdığım rolde, Eceden bir şeyler mutlaka vardır.
Kendinde olmayan bir özelliği canlandırmak zorluyor mu insanı?
Aksine. Bir oyuncu için en büyük keyif kendinden çok farklı karakterleri canlandırabilmek.
Çok farklı bir rol teklif edilse kabul eder misiniz? Yoksa sizin bilinen özellikleriniz çerçevesinde mi olmalı, teklif edilen roller?
Senaryo sağlamsa neden olmasın?
Var mıdır ‘öpüşmem, soyunmam şeklinde kurallarınız?
Televizyon oyunculuğunda sınırları belirleyen yasalar var zaten. Genel izleyiciye hitap edebilmenin kuralları var. Ama sinema ve tiyatroda oyuncunun kuralı rolünü en iyi şekilde yapabilmektir.
Bu tür kurallar ne kadar doğru?
Kural koyan oyuncuların mutlaka kendi yaşamlarıyla ilgili gerekçeleri vardır. Herkesin doğrusu kendi için doğru olandır sonuçta. Doğru hiç bir zaman tek olmamıştır ki… Benim kuralım her gün oyunculuğumu bir adım daha geliştirebilmek.
Rolün üzerinize yapışması söz konusu oluyor mu sizde bazı isimlerde olduğu gibi? Belki de Zerda diye seslenenler oluyordur hâlâ. İnsanların oyuncuları bu kadar rolle özdeşleştirmelerini, rolü canlandıranları da o kişiymiş gibi algılamalarını neye bağlıyorsunuz?
Televizyon, Türkiye için çok önemli. Dünyada en çok televizyon izleyen ikinci ülkeyiz. Çok dikkatli bir dizi izleyicisi var ülkemizde. Her hafta evlerine konuk olan karakterleri izliyorlar. Oyuncu karakteri ne kadar iyi çıkarabiliyorsa o kadar özdeşleştiriyorlar. Bu da çok yanlış bir şey değil.
‘Şu rolü çok iyi canlandırabilirim dediğiniz bir karakter var mı aklınızda? Mesela bir öğretmen, alkolik, vs… Varsa nedir?
Beni çok zorlayacak bir rol isterim. Mesleğini bilmiyorum ama iyi bir komedi projesi olabilir mesela.
Beraber çalışmaktan keyif aldığınız oyuncular kim ya da kimlerdi?
Genelde uyumlu bir yapım olduğundan şimdiye kadar çalıştığım hemen herkesle çalışmaktan keyif aldım ve de alıyorum.
Oyunculuğunu beğendiğiniz isimleri sorsam…
Aslında çok isim var ama… Köksal Engür, Güven Hokna, Özgü Namal, Murat Daltaban, Şahika Tekand ilk aklıma gelenler…
Oyunculuğunuzu geliştirmek için neler yapıp, kendinizi bu konuda nasıl besliyorsunuz?
Çok iyi bir gözlemciyim. Düzenli yaşamaya, spor yapmaya çalışıyorum. Ufkumu geliştirmek için okuyorum. Sinema tutkunuyum.
Daha önce birçok dizi ve televizyon filmi ve sinemadaki rollerinizle adınızı bilsek de milyonlar Zerda karakteriyle tanıdı. Sizi tanımak istersek… Kimdir canlandırdığı roller dışındaki Ece Uslu?
Bu çok zor bir soru! Ama çok kısa ve net olarak söylemem gerekirse Ece, iyi niyetli, kendinden fazla karşısındakini düşünen ve bu yüzden çok kalbi kırılan, detaycı, sorumluluk sahibi, gereğinden fazla net ve dürüst, mükemmelliyetçi, işini fazla önemseyen bir kişilik.
Ne olmak isterdiniz çocukken ya da yetişip gelirken?
Çocukken balerin olmayı çok istemiştim, şansımı denedim ama olmadı. Sonra da hep oyuncu olmak istemiştim ve oldum. Demek ki gerçekten çok istemişim.
Oyunculuğa nasıl başladınız?
İlk olarak "İz Peşinde" isimli bir polisiye televizyon dizisiyle başladım oyunculuğa.
Aaa! Osman Yağmurderelinin de rol aldığı, izleyenlerin o dönem sıkı takip ettiği dizide…
Evet… Daha sonra Ferhan Şensoyun Nöbetçi tiyatrosunun sınavlarına girdim. Kazandım ve devam ettim.
"Sahne tozu yutmanın tadı çok güzel!"
Ortaokul döneminde Ferhan Şensoy Nöbetçi Tiyatrosunda çalıştınız. Lise yıllarında 2 sene Şahika Tekandın stüdyosuna devam ettiniz. Tiyatro oyunlarında rol aldınız. Tabii ki televizyon dizileriyle mukayese edilmez ama tiyatronun sizin için ifade ettikleri, yaşamınızdaki önemi, yeri?
Tiyatro bambaşka bir duygu. En arka sırada oturan izleyiciye sesinizi duyurabilmek, anında reaksiyon almak oyuncunun adrenalinini müthiş yükseltiyor. Sahne tozu yutmanın tadı çok güzel.
"Ünlü olmanın bedeli var!"
Ünlü olmanın zorluklarını göz önüne alırsak… Zaman zaman ‘Keşke bu kadar ünlü olmasaydım dediğiniz oluyor mu? Ne zaman mesela?
Ünlü olmanın bedeli var. Bu bedeli ödemek bazen ağır olsa da bu yolda kimse bizi zorla yürütmüyor. Başımıza silah dayayan da yok! O yüzden pişman olma hakkım da yok diye düşünüyorum. Zaten pişman olarak bu işi yapamayız.
‘Bu camiada dost olmaz diyor bazı isimler. Katılıyor musunuz buna?
Bu camiada yaşıyorum ve çok dostum var.
Aşık olunca neler değişiyor sizde? Nasıl yaşarsınız aşkı? Ayakların yerden kesilmesi filan… Ya da başka? Aşk nedir Ece Uslu için?
"Aşk nedir, hâlâ bilmiyorum!"
Ben hâlâ aşk nedir bilemedim galiba. Garip, tuhaf, güzel, acı, içinde her şey var sanki. Bir de binbir türlü aşk var. Aşkı sadece ikili ilişkilerle sınırlandırmamak gerek belki de. Belki de zaman geçtikçe bazı şeyler insana daha farklı gelmeye başlıyor zamanla. Ben aşık olunca çabuk kapılırım ama artık acıları hiç uzun sürmüyor. Büyüyoruz, gerçek aşkın başka yerlerde ve başka şeylerde olduğunu görmeye başladım yavaş yavaş. Benim için asıl önemli olan gerçek sevgi.
Biteceğini bile bile başlıyoruz aşka, bittiğinde de bunu bile bile acı çekiyoruz aslında. Aşk ya da ayrılık acısını nasıl atlatırsınız?
Genç kızlık yıllarımda zor gelirdi atlatmak. Şimdi işime sıkı sıkı sarılarak atlatıyorum.
Ayrılık acıları sizi çok yıpratır mı?
Eskiden evet ama artık çok kolay yıpratmıyor beni.
Umutsuz bir aşka takılır gider miydiniz?
Aşk nerede ne zaman sizi yakalar bilinmez. Bu konuda büyük konuşmamak lazım.
Evlilik uzak bir kavram mı?
Evlilik şu an için uzak görünüyor. Bunun sebebi de hayatımı paylaşabileceğim, gerçek sevgiyle karşılaşamamamdan kaynaklanıyor.
"İhanet, insanın kendini kandırması!"
İhanet yaralar herkesi. Hangi duygu ya da düşüncelerle ihanet eder insan. Neler düşündürür ihanet size?
Tabii ki ihanet herkesi yaralar. Çünkü ilişki güvene dayalıdır. İhanete uğradığınızda yanıldığınızı fark edersiniz. Yani bir şekilde gerçekle yüzleşirsiniz aslında. İnsan hangi duyguyla ihanet eder bilemem. Çeşit çeşit insan var. Ben ihanettense terk etme hakkımı kullanırım. İhanet, insanın kendini kandırması bence.
Neler sizi mutlu eder? Küçük şeylerden mutlu olur musunuz?
Evet küçük şeylerden mutlu olurum. Bu da en sevdiğim özelliklerimden birisi. Herhangi birinin mutlu olması bile beni duygulandırır ve mutlu olurum.
Ece Usluyu neler kızdırır?
Yalan ve riya…
Başarı kolay kazanılmıyor şüphesiz. Başarı nedir size göre?
Kendini sevmek ve mutlu hissetmek…
İçinizde ukde kalan bir şey var mı?
Bazen diyet yaparken yiyemediğim yemekler… Pişmanlıkları hiç sevmem.
"İştahlıyımdır!"
Diyetten bahsetmişken… Yemekle aranız nasıl?
İştahlıyımdır. Yemek yemeyi de yapmayı da çok severim.
Kendine zaman ayırdığınızda, nelerle ilgilenmekten, neler yapmaktan keyif
alırsınız?
Kitap, müzik, spor, puzzle, yemek, sergi, tiyatro ve tabii ki film izlemek...
Naif ve kırılgan bir yapınız var sanırım. Yanılıyor muyum?
Evet hassas ve kırılganım. Her ayrıntıyı kafama takarım.
Yalnızlık beni korkutuyor!"
Yalnızlık sizi korkutuyor mu?
Evet, maalesef! Ama umarım zamanla bunu da aşacağım.
Ne tür kitaplar okumayı seversiniz?
Özellikle seçtiğim bir tür yok. Hangisi elime geçer ve hangisi beni sürüklerse okurum.
Hayat felsefenizin ne olduğunu sorarsam…
Var oluş nedenlerimizi çok fazla düşünmeden, var olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşamak…
Büyük hedefleriniz var mıdır?
Büyük hedeflerim yok, şu an hayatımdan çok memnunum. Hayatımda genelde her şeyi akışına bırakırım. Daha rahat ve doğru buluyorum.
Sizi sevenlerle aranızdaki iletişim nasıl? İnsanların tepkisi nasıl? Neler söylüyorlar sizi gördüklerinde?
Beni sevenlerle aram gayet iyi, benim o kadar hoşuma gidiyor ki tepkiler anlatamam. O kadar sıcak ve samimiler ki bundan mutluluk duymamak zor. Ama genelde bana olan yaklaşımları çok sıcak ve samimi olmalarının dışında sanki onların kızıymışım, ablalarıymışım, ailelerinden biriymişim gibi davranmaları, beni çok şaşırtıyor ve duygulandırıyor açıkçası.
Melike Birgölge, ekolay.net
Kaynak: Alıntıdır Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |