Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Meyranın Gizli Yeteneği Ünlü Sanatçı Meyra, güzellik ve bakım, aile ve ilişkiler ile hayata dair gözlemlerini, iVillage Türkiye kadınlarıyla paylaşıyor.
Özel ilgi alanı olan makyaj, güzellik ve bakım konularında hiçbir yerde bulamayacağınız önerilerini çok yakında iVillage Türkiye sayfalarımızdan paylaşacak.
Öncesinde Meyra ile bu çok özel hobisini, güzelliğinin sırlarını ve müzikle ilgili çalışmaları üzerine keyifli ve çok samimi bir sohbet gerçekleştirdik.
Güzellik merakınız nereden geliyor?
Çocukken annemin pudralarını allıklarını, ayakkabılarını denerdim, süslü bir kız çocuğuydum. Lise çağlarımdan itibaren makyajla daha ciddi uğraşmaya ve teknik bilgiler edinmeye başladım. İlk başlarda hobim olan makyaj, müzik sebebiyle işimin parçası oldu. Yurt dışında yaşarken makyaj tekniklerini anlatan yayınlar okudum, kendi tekniklerimi geliştirdim. Çekimler sırasında önemli ipuçları edindim. Doğru makyaj için aynaya çok bakmalı ve detaycı olmalısınız. İş yaparken çok detaycı biriyimdir bu nedenle, müzikle uğraşmasaydım makyöz ya da güzellik editörü olabilirdim.
Makyaj malzemesi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Dergilerde yayınlanan en iyi ürünler listesini takip ediyorum. Cildim çok hassas ve daha önce sivilce sorunu yaşadığım için cilt bakımında da bilgi sahibi oldum. Cosmoshop'lara gidip bu ürünlerin testerlarını isterim. Bu ürünleri denerim ve beğenirsem alırım. Fondöten ve krem gibi ürünleri mutlaka denemeniz lazım. İhtiyacınız olan bir ürünü alırken en az bir saat ayırın, kararsız kalıyorsanız alışverişi ertesi güne bırakın.
Örneğin rimel alırken seçiminizi kendi kirpiğinize göre yapın. İnce, kalın, kıvrık ya da düz olabiliyor kirpiklerimiz. Yağlı ve karma ciltler için su bazlı nemlendiriciler kullanılabilir. Ben genelde 0il-free fondöten tercih ediyorum. Kozmetik alırken 'sivilce yapmaz, gözenekleri kapamaz' uyarısının olmasına özen gösterin. Kuru cilde sahip olanlar, yağ bazlı ürünleri tercih edebilir.
Benim cildim karma bir cilt olduğu için, yanaklarıma yoğun nemlendirici uyguluyorum diğer kalan kısmına da su bazlı nemlendirici sürüyorum. T bölgem yağlı olduğu için, özellikle yazın sivilce sorunu yaşadığımdan eskiden beri kullandığım Proactive'in setini dönemsel olarak uyguluyorum. Sivilce sorunu yaşanmadığı zamanlarda bu ürünü kullanmak gerekmiyor.
Sürekli peeling yapmak cildin koruyucu tabakasına zarar verdiği için doğru değil, egzamaya ve cildin tahriş olmasına neden olabiliyor. Böyle bir sorunum varsa Atoderm'in çinkolu (zinc) kremini veya yine anti-aging etkisi bulunan diğer çinkolu ürünleri tercih ediyorum. Meyve yemek ve bazen A, E, C, B vitaminleri içeren kapsülleri de kullanmak cilt için oldukça yararlı oluyor.
Cildinizin tahriş olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz? Kendinize özel bakımlarınız var mı?
Krem sürdüğünüzde cildinizde bir yanma hissi duyuyorsanız cildiniz tahriş olmuş demektir. Bu durumda cilde uygun iyileştirici bir krem kullanılmalı, asitli meyve bileşenlerinden hazırlanan kremler çok sık kullanılmamalı. Cildinize iyi geldiğini düşündüğünüz dönemsel kürler yapmayı ihmal etmeyin. Elizabeth Arden'in 8 Hour ürünü de tahriş olan ciltler için yararlı. Dudaklarınız çok çatlıyorsa gece yatmadan önce Bepanthen ya da Elizabeth Arden'in 8 Hour kremini sürerseniz dudaklarınız daha yumuşak, dolgun gözükür ve çatlamaz. Dudaklarınız çok çatlıyorsa, kuruyorsa toz haline getirilmiş kahverengi doğal şeker ile balı karıştırın ve dudaklarınızı 1-2 dakika ovalayın. 1-2 dakika beklettikten sonra yıkayın. Bu dudaklarınızın üzerindeki ölü deriyi temizleyecek ve dudaklarınızı canlı yapacaktır.
El kremimi ihmal etmem ve herkese öneririm. Kremi özellikle her gece yatmadan önce tırnak kenarlarınıza iyice sürün. Ayrıca, banyodan sonra dizlerinizi, dirsekleri, ayak tabanlarınızı kremlemeyi unutmayın. Yüzünüzü ise, antiseptik özelliği olan lavanta suyu ile temizleyebilir ve gül suyu ile canlandırabilirsiniz. Anneannemin sebze ve meyvelerle hazırladığı çok özel kürleri vardır. Bunların tariflerini de iVillage Türkiye'deki köşemde zaman zaman vereceğim.
Makyaj renklerini nasıl seçiyorsunuz?
Mutlaka her insanın göz, kaş, saç rengine uygun tonlar vardır. Gündüzleri pembemsi ve yüzü canlı gösteren renkleri tercih ediyorum. Çok özel bir kıyafet giydiysem kıyafete uygun bir makyaj yaparım. Makyaj bana göre kıyafeti tamamlayıcıdır. Kimi zaman kıyafet seçimleriyle makyajı da parelel götürmek lazım. Nostaljik bir kıyafet giydiyseniz kırmızı bir ruj sürebilirsiniz. 2000li yılları yansıtan modern kıyafetler giydiyseniz, buğulu veya parıltılı bir göz makyajını tercih edebilirsiniz. Bu yıl fuşya renkleri çok ön planda. Beyaz tenli bir kadında, siyah bir elbiseyle fuşya rengi ruj hoş olabilir. Her kadın kendine uygun rengi deneyerek veya danışarak bulabilir.
Ünlülerin makyajlarını kendileri uyguluyor. Bu doğru mu?
Fotoğraf, TV makyajı, klip makyajı ve günlük makyajlar birbirinden çok farklı. TV'ye çıkarken çok ağır makyajlar yapıyoruz. Makyajın nasıl yapılacağı ışıkla ilgilidir. Günlük makyaj mümkün olduğunca doğal yapılmalı. Güneş ışığı çok net bir ışıktır ve her türlü detayı gösterir. Ağır bir fondöten sürdüğünüzde güneşte maske gibi durabilir. Bu nedenle gündüzleri renkli nemlendirici kullanılabilir. Yağlı cilde kremimsi allık önerilmez, kuru cilde önerilir. Gündüz eyeliner, far sürmek bana göre fazla. Hafif allık, dudağınızın rengini vurgulayan bir renk daha sağlıklı görünmenizi sağlayacaktır. Akşamları ise, günlük kullandığınız makyajı biraz daha yoğunlaştırabilirsiniz.. Bu nedenle TV'de görülen makyajı kesinlikle uygulamasınlar.
Türk kadını makyaj yapmayı biliyor mu?
Çoğu insan maalesef yanlış makyaj yapıyor. Bu noktada Türk kadınları, dünya çapındaki ünlüleri örnek alabilir. Onlar birçok uzman tarafından hazırlanıyorlar ve en doğru makyajı yapmış oluyorlar. Hepsinin belli bir imajı ve makyaj tarzı var. Hollywood artistlerinden kendime yakın bulduğum ve makyajda örnek aldığım kişiler var.
Saç bakımı nasıl olmalı? Renk seçimi nasıl olmalı?
İnsanın kendini keşfettiği, tarzını bulduğu dönemler 25'li yaşlar.. Eskiden sarışındım ancak şimdiki saç rengimin beni yansıttığını düşünüyorum. Herkesin görüntüsünde kendi imzası olmalı. Kendi yüzünüze yakışan tarzları anladıktan sonra cesur yenilikler yapabilirsiniz. Sarışınken bu kadar çok iltifat almıyordum. Saç rengimde bakır tonlarını ve doğal dalgalı haliyle kullanmaya başladığımdan beri 'doğal mı yoksa boya mı' diye çok soran oluyor. Saç rengimle, müzik tarzımla, şu anki imajımla kendimi bulduğuma inanıyorum.
Saç insanın iç dünyasını yansıtır. Duygusal iniş çıkışlarda saçlarımızla oynarız bu nedenle iç dünyamızı yansıtır. Katie Holmes, Tom Cruise ile evlenmeden önce ve sonraki hali oldukça farklı çünkü iç dünyasında da bir değişim var ve bunu görünüşüne yansıttı. Her zaman görüntüyle de samimi olmak lazım. Yenilik yapmak için kendime yakışmayan bir şeyi uygulamam. Saçlarınızı kestirmeden veya boyatmadan önce peruk takın böylece pişman olduğunuz sonuçlar ortaya çıkmaz. Cildinize, göz renginize uygun mu bu çok önemli. Göz, kaş, saç rengi uyumlu olmalı.
Saç sağlığınızı nasıl koruyorsunuz?
Saçınızı siz korumalısınız, saç kremleri değil. Yoğun yapılan röfleyi çok doğru bulmuyorum, saçı yıpratıyor. Saç kremlerini saçımın uçlarına sürüp fazla bekletmeden yıkıyorum. Saç derisi için zaman zaman badem yağı, zeytin yağı ya da jojoba yağı kullanıyorum. Dalgalı ve yapı itibariyle yumuşak olmayan bir saçım olduğu için, yumuşaklık için bazen saçta kalan durulanmayan nemlendiricileri saç uçlarına sürüyorum. Sprey kullanmayı sevmiyorum. Örneğin saçınızı dalga verdikten sonra sprey sıkınca saç hareket etmiyor. Bukleler hareket etmiyor, doğal durmuyor. Kuaförlerde yapılan bakımlar saça birkaç gün için parlaklık verebilir ancak saçınızı sadece siz koruyabilirsiniz. İşini iyi yapan kuaföre başvurun. Röfle veya gölge attırmadan önce görünmeyen bir yere uygulatın. Saçınız işlem sonrası zarar görüyorsa yaptırmamalısınız.
Müzik anlamında yenilik var mı?
2008'de albüm planlarım var. Müzikal anlamda da radikal kararlar alıyorum, kendi içimden gelen tarzı ortaya koymak istiyorum.
Hayatta mutlu olmak için ne yapmalı?
Hayatta dengeye çok inanıyorum. İşime, eşime ve evime önem veriyorum. Bütün bu duygulara ihtiyacımız var. Özel hayat bence çok önemli. Anne olmak, hayatı paylaşacağınız bir eşinizin olması gerçekten çok güzel şeyler. Arkadaşlarla, aileyle geçirilen kıymetli vakitler ve paylaşımlar çok önemli. Yaşadığımız hayatı fazla ciddiye almamaya başladım, maddiyattan çok manevi şeylere önem vermeye başladım. Mesleğinizde zirveye geldiğinizde aileniz yoksa bulunduğunuz yer keyif vermeyecektir. Başarıyı sevdiklerinizle paylaşamadıktan sonra bence bir önemi yok. Ailelerimizi unutmayalım, kendimizi sadece işimize veya eşimize de adamayalım. Meslekleri olmayan hanımlar kendilerine hobi edinebilirler.
Meyra'ya sormak istediklerinizi veya yazmasını istediklerinizi meyra@mynet.com adresine mail olarak gönderebilirsiniz.
Röportaj: Fadime YÜCEYALTIRIK
(Bu röportaj MYNET iVillage sayfalarından alınmıştır.)
Kaynak: Alıntıdır Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |