09-04-2011, 12:49 AM
|
#39 (permalink)
|
Yüzbaşı
Üyelik tarihi: Jul 2009 Bulunduğu yer: İstAnbul
Mesajlar: 501
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: levh-i Mahfuz Başta kitabı paylaşan ve nice değerli yorumlarını dile getiren herkese çok çok teşekkür ediyorum.
Bu kitapla benim için tuhaf bir durum söz konusu. Tanrı'nın Doğum Günü kitabı ilk çıktığı ya da çıkacağı sıralarda netten rastlamıştım Burak Özdemir in sitesine ve tanıtımını okuyunca merak etmiştim ancak bunun kurgusal bir yapıt oldugunu ve gerçekte Kur'An-ı Kerim ile desteklendiğini bilmiyordum. Ama bulursam almak istiyordum. Site linkini kaybettim yazarın vede kitabın isminide hatırlayamadım ve bu kitabı unutmuştum bir nevi. O zamanlar dinim hakkında bilgiye sahiptim ama kulaktan dolma idi, ayrıntılı ve derinlemesine bilmiyordum.
Son bir yıldır hemen hemen her alanda kendimi çevremdekileri ve yaşadıklarımı sorgulamaya başladım. Bunun içinde dinimi ve benim dinimin gerekliliklerini yapma konusunda kendimi sorgulamam başladı. Peygamberimizin hayatının ve toplumda şuan için yaygın din anlayışının yanı sıra gerek geçmişteki din anlayışlarını İslamı kavrayan ve uygulayan yorumlayan kişilerin hayatları ve eserlerini yani Hz. Mevlana gibi zatları çeşitli dini kitap ve metinleri okumaya başladım. Beni buna iten bariz bir şekilde insanların dilinde olanın tümü ve hayatında uyguladıgının bir kısmının dinimizle hiç örtüşmediği anlayışımdı. Buna basit bir örnek: dinin gerekliliklerini yerine getirmeden önce Allah'ın sevdigi kullardan olabilmek için nefsimize hakim olamamız gerektiğini düşünüyorum. Nefs'i terbiye ettikten sonra kendımızı bütün saflığımızla ibadete verebiliriz. Yani kadınların bir mevlütten sonra dedikodu yapmasını aklım almaz mesela, o yüzden mevlütlere katılmam, duramıyorum orada. Namaz kılıpta dilinden küfürü ve dedikoduyu ve içinden fesatlıgı atmamış olmak namaz harıcındekı diğer zamanları bu çeşit günahlar işlemekte benim kabullenebildiğim birşey değil. Vede çevremde çokça şahit olduğum birşey. Yine dini siyasete alet etmek, yada bazı din görevlilerinin yaptıgı gibi bunu kazanç elde etmek için yapmakta beni şu zamana kadar dinimden soğutan uzaklaştıran bir çok etmenlerdir.
Peki insanlar böyle diye ve ben onlara ayak uyduramıyorum diye dinimden vazgeçecek değilim. Kendi çabamla hiçkimsenin etkisi altında kalmadan ama bununla birlikte doğruyu bulabılmek amaçlı birçok kaynaktan yararlanarak kendim öğrenmek istedim. Ve de dinimi uygulamamdanda önce (namaz kalımak gibi) nefsimi kontrol etmem gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde bu devirde en güvenebileceğim kaynak tabiiki İslam aleminde Yüce Allah'ın bize kılavuz olarak gönderdiği Kur'An-ı Kerim i mealinden okumaya da başladım. Henüz bitirebilmiş değilim. Ve tamda bu aşamada herzaman olduğu gibi kütüphaneden tamamen rastgele o an kapağını okudugumda ilgimi çeken bir kitap aldım çarşamba günü. Ve eve geldiğimde tesadüf eseri nette dolaşırken Burak beyin sitesine denk geldim. O an anladımki benim yıllar önce okumak isteyipte izini (sitenin linkini, yazarın ve kitabın ismini) kaybettiğim kitaptı elimdeki kitap, Tanrı'nın Doğum Günü idi ve 72. sayfadayım. Bunu çoğu zaman tesadüf diye dile getiriyorum ancak bu tamda arayışın içinde olduğum zamanda Yaradana doğru yolu bulmamda doğru kaynaklara ulaşmamda bana yol göstermesi için dua ettiğim bir zaman dilimindeydim. Ve Yüce Allah'ıma şükürler olsun ki bana ışık tutacak 2. bir kitap oldu Tanrı'nın Doğum Günü.
Hani bu hiçbir yere sığdıramadığım bu böyle olmamalı dediğim kabullenemediğim birçok durumun açığa çıkacağını hayırlısı ile bende hem Kur'An-ı Kerim den hemde bu kitapta huzuru ve sorularıma cevapları bulacagıma inanıyorum. Ve bunun için dua ediyorum. Yaradan gözlerimizdeki perdeyi kaldırıp doğru olanı görebilme seçebilme en önemlisi farkedebilme yetisi nasip etsin.
Hazır burada kitabı okumuş bir çok kişi varken naçizane bir sorum olacak kitap ve kitaplarla ilgili. Tanrı'nın doğum günü kitabını okumaya başladım ben. Ancak genel bilgi almak için yazarın ve kitabın sitelerine gözattığımda yazarın bunun devamında ve öncesinde bir çok kitabı olduğunu farkettim. Ve ister istemez kafama şöyle bir soru takıldı.
Birbirinin devamı mıdır kitaplar?
Hangi kitaplar peşpeşe okunması gereken seri kitaplardır?
Çünkü Peygamber Çocukları, Tanrı'nın Doğum Günü kitabının devamıdır demiş yazar yanlış anlamadıysam.
Aynı şekilde Levh-i Mahfuz da sanırım versiyon 1 ve 2 olarak ayrılıyor.
Bu versiyon farklılıkları nedir vede hangisini seçmeliyiz?
Sitede birçok kitap ismi yazıyor ve kendi içinde versiyonlarına ayrılıyor.
Benim kafam karıştı iyice.
Nasıl bir sırayla okunmalıdır, okumalıyımdır bu kitapları? derken yazarın kitapları sipariş sayfasında bir açıklamasını okudum bu konuda.
Anladığım kadarı ile yazarın şuana kadar yayımlanmış tüm kitapları:
Tanrı' nın Doğum Günü v.1
Tanrı' nın Doğum Günü v.1.0.1
Tanrı' nın Doğum Günü v.1.0.2
Tanrı' nın Doğum Günü v.1.0.2b (bundan sonra bir basım mevcut mu bilemiyorum.)
Levh-i Mahfuz (A yüzü: Tanrı’nın doğum günü. B yüzü: İndigo Mehdi.)
Peygamber Çocukları v2.2 (İndigo Mehdi) (bundan sonra bir basım mevcut mu bilemiyorum.)
Levh-i Mahfuz v2.0
Levh-i Mahfuz v2.2
KKD (yanlış anlamadı isem bu kitap Burak Özdemir'in net ortamında bulunan bir günlüğü mevcut ondaki yazıları var ve Levh-i Mahfuz 2.3 güncellemesi imiş. bu güncellemeden kasıt nedir anlayamadım.yeni Levh-i Mahfuz güncellenmiş hali ilemi bu kitapta yoksa sadece Levh-i Mahfuza yapılan eklemelermi yer almakta olarak ikileme düştüm.)
Türklerim Diken Diken Oldu
Yıl 2binyüz2
Elhamdülillah Hayvanım
Kişisel Devrim Kartları
yine yazarın dediğine göre şöyle bir gruplanma var:
ya Levh-i Mahfuz (A yüzü: Tanrı’nın doğum günü. B yüzü: Peygamber Çocukları -İndigo Mehdi.) en son güncellemesi olanı
ya Peygamber Çocukları v2.2 (İndigo Mehdi) + Tanrı' nın Doğum Günü v.1.0.2b (bundan sonra bir basım mevcut mu bilemiyorum.)
ya da bahsedilen KKD kitabı Levh-i Mahfuzu tümü ile içeriyorsa ki içinde 2.3 güncellemeside mevcut oldugu söyleniyor.
Bunlardan biri tercih edilmelidir diye düşünüyorum. Yanılıyormuyum bu konuda?? Bilgili olanlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim. Kitabın devamını ona göre alıp okumayı düşünüyorum çünkü. Saygılarımla. Sevgi ve ışıkla dolu olasınız herdaim. |
Offline
| |