YEMEKLERİMİZ
EN SEVİLEN YEMEKLER?
GİRİT MEZESİ: Kırma acımsı yeşil zeytin. Bunu Bodrum’daki Giritliler hazırlıyorlar, keçi peyniri, sarımsak-ceviz, kurutulmuş dağ otları ve baharat karıştırılıyor, bol zeytinyağı ilavesiyle servis yapılıyor.
ÇİĞ BALIK: İnce filetolar halindeki balık parçaları sadece tuz ve limon suyu ile pişirilip otlarla karıştırılıyor, zeytinyağı ilavesiyle servis yapılıyor.
Çemen
Malzemeler:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı galeta unu (Bayat ekmeklerinizi kızartıp, ufalayarak kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kimyon (Ben kullanmadım)
2 yemek kaşığı ceviz (Ben kullanmadım)
Yapılışı:
1. Bir kasede domates salçası, biber salçası, beyaz peynir ve galeta ununu karıştırın.
2. Baharatları, dövülmüş sarımsağı ve zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. Kapaklı bir kaba koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Enginarlı Girit Kebabı
(4 Kişilik)
Malzemeler:
300 g dana kuşbaşı et
3 adet enginar
1 adet kurusoğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Dondurulmuş enginarları limonlu suya atın; yumuşadıkları zaman irice doğrayın ve limonlu suda bekletmeye devam edin.
2. Tencereye sıvıyağı ve etleri koyun. Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar orta ateşte pişirin. Suyunu çeken ve kavrulmaya başlayan etlere küp küp doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
3. İrice doğradığınız enginarları ve sivri biberleri ilave edip 3-4 kere tahta kaşıkla çevirin. Doğranmış domatesleri de ekleyip 3-4 kere daha çevirerek kavurun.
4. Tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip, suyu bitinceye kadar kısık ateşte pişirin. Dereotuyla süsleyip, pirinç pilavının yanında servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…