HTML-Kodu:
<object width="450" height="404"><param name="movie" value="http://www.uzmantv.com/getswf/CrPdVP4UZSi" /><param name="WMode" value="Transparent"><param name="allowNetworking" value="all"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><embed src="http://www.uzmantv.com/getswf/CrPdVP4UZSi" wmode="transparent" width="450" height="404" name="player" type="application/x-shockwave-flash" allowScriptAccess="always" allowNetworking="all" /></object>
.
Bezelyeli Makarna Sosu Tarifi
MALZEMELER
1 küçük teneke bezelye
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 kutu hazır soyulmuş doğranmış domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
biraz tuz ve karabiber
margarin veya zeytinyağı
YAPILIŞI
Önce küçük küçük doğranmış soğanı biraz margarinde veya zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra küçük küçük doğranmış kırmızı dolmalık biberi ve sarımsağı içine atıp birlikte kavurmaya devam edin. Suyunu süzdüğünüz bezelyeleri de içine ilave edin. 1,5 yemek kaşığıdomates salçasını ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını da içine ilave edin.
|
Sonra tenekede hazır soyulmuş doğranmış domatesleri suyu ile birlikte içine ilave edin. Biraz tuz ve karabiber atın ve biraz karıştırın eğer suyu azsa biraz ılık su ilave edin sonra tencere/tava kapağını kapatın ve altını açarak pişmeye bırakın.
Jambonlu makarna sosu Tarifi
MALZEMELER
150 gram dana jambonu
1 orta boy kavanoz konserve mantar
2 kutu sıvı kremşanti
YAPILIŞI
Dilimlenmiş jambonları 0.5 santimetre eninde ince şeritler halinde kesin. Mantarları yeteri kadar suyla sertliklerini kaybedecek kadar haşlayın, sudan çıkarıp ince ince dilimleyin. Büyük bir kapta jambonları, mantarları ve krem şantiyi karıştırın, yeterince tuz ekleyin. Hazırlamış olduğunuz makarnanızla karıştırın ve servis yapın.
Patlıcan Sos Tarifi
MALZEMELER
4 adet orta büyüklükte patlıcan
4 adet iri domates
2 diş sarmısak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet sivri biber
Tuz, karabiber
1 bardak su
YAPILIŞI
Patlıcanları küçük küçük doğrayıp zeytinyağının içinde kavurmaya başlayın.
Ardından sarımsak ve sivribiberleri de tencereye katın ve hafif hafif pişirin.
15 dakika sonra domatesleri, tuzu, biberi ve 1 bardak suyu ekleyin.
Domatesler suyunu çektikten sonra patlıcanlar da pişmişse sosu ateşten alıp diğer taraf da hazırlamış olduğunuz makarnanızın üzerine dökün.
Beşamel sos Tarifi
MALZEMELER
2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
az tuz
YAPILIŞI
Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.
Diğer Sos Tarifleri İçin
http://www.makarna.gen.tr/soslar.php