15-05-2008, 12:57 AM
|
#1 (permalink)
|
Binbaşı
Tesekkür: 234
488 Mesajinıza toplam 2,287 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ne kadar panik ataksınız? Ne kadar panik ataksınız?
Mustafa Kartal (Mustafa Kartal)
Panik atak ani olarak ortayaçıkan kaygı nöbetidir. Bu endişe nöbeti kişinin vücudunda bazı fiziksel belirtilerle kendini gösterir, bu yüzden de çoğu zaman kişide yoğun bir korkuve rahatsızlık duygusu yaratır. Bu yoğun korku duygusu içinde kişi, çok kötü bir şey olacağını, öleceğini veya kalp krizi geçireceğini düşünerek bulunduğu ortamdan uzaklaşmak ve yardım alabileceği ortama ulaşmak ister. Çoğu zaman herhangi bir tedavi uygulanmaksızın kişi kendini iyi hisseder.
Panik atak mısınız?
Ne kadar panik atak olduğunuzubilmek isterseniz aşağıda anlatacağım iki dakikalık kısa nefes çalışmasından hemen sonra vücudunuz da oluşacak tepkiler için aşağıda ki sorulara vereceğiniz samimi cevaplar sizin için bir ölçü oluşturabilir.
İki dakika süresince ağızdan,göğsünüze saniyede iki kere olmak üzere kısa, yetersiz ve sesli nefesler aldıktan hemen sonra aşağıdaki soruları cevaplayın.
1) Bedenimin herhangi biryerinde uyuşma ve karıncalanmalar oluyor.
a-) Çok fazla… b-) Kimi zaman… c-)Nadiren… d-) Hiçbir zaman…
2-) Vücudumda sıcak ve ateşbasmaları oluyor.
3-) Bacaklarımda halsizlikve titreme oluyor.
4-) Çok kötü şeyler olacakkorkusu taşıyorum.
5-) Dengemi kaybedeceğimkorkusu taşıyorum.
6-) Sinirliyimdir.
7-) Kontrolümü kaybedeceğimkorkusunu taşıyorum.
8-) Midemde hazımsızlık verahatsızlık oluyor.
9-) Yüzüm kızarır.
10-) Ellerim ve ayaklarımterler.
11-) Ölümden korkuyorum.
12-) Köprüde, sokakta, açıkalanda, metroda… Yalnız kalmak istemem.
13-) Yersiz korkularakapılırım.
14-) Nefesim daralıyor.
15-) Çocuklarım eve 15dakika geç dönse endişelenirim.
16-) Evden çıkarsam başımabir şey geleceğini düşünüyorum.
17-) Bir gün sokaktayürürken fenalaşır ve yardım bulamazsam diye
endişeleniyorum.
18-) Dışarı çıkarken mutlakayanımda biri bulunsun isterim.
19-) Bazen hiç sebep yokkenkafama takılan felaket senaryoları beni hayata küstürüyor.
20-) Çıldırmaktan ya dabedenimden ayrılmaktan korkuyorum.
A lar 10 u geçiyorsa panikatak rahatsızlığı yaşıyor olabilirsiniz.
B ler 10 u geçiyorsa panikatağa müsait olabilirsiniz.
C ler 10 u geçiyorsa toplumdaherkes kadar paniksiniz.
D ler 10 u geçiyorsa panikdeğil, soğukkanlısınız.
Panik atak yüzünden hiçbirşekilde kalp veya solunum durmaz, bayılma olmaz. Buna karşın kişi yoğun olarakbu duyguları yaşar. Eğer panik atak uzun süre tedavi edilmezse psikolojikkökenli başka rahatsızlıklar oluşabilir. Zamanla bir şey olacak korkusuyla evindendışarı çıkmak istemeyerek sosyal ortamdan kopma sonucu depresif bir durumoluşabilir. Panik atak tedavisinin çözümü için; diyafram kullanımı ile doğrunefes almak öğretilmeli, nefes alış verişinin yeniden düzenlenmesi ve nefesinkontrol edilmesi gerekir. Bu şekilde otonom sinir sistemi, zihin ve hormonlarınçalışma düzeni iyileştirilerek duygu ve düşünceler üzerinde kontrol sağlanır.
mustafa kartal Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.
__________________ yokluk ,varlıgın aynasıdır. Dünyayı isterken de sus, Bir dileğe kavuşmak isterken de. Öylece seyre dal gitsin… mevlana |
| |