Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Öğretici Bilgiler

Uyarılar

Açıklamalı 19 Soru

Serbest Kürsü ve Öğretici Bilgiler Açıklamalı 19 Soru Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız SORU 1: Üretim faktörlerinden Emek'e ödenen fiyat aşağıdakilerden hangisidir? A) Faiz B) Kâr C) Rant D) Gelir E) Ücret ÇÖZÜM: Üretim faktörlerinin gelirleri: Emek-ücret Sermaye-faiz Doğal kaynak-rant Girişimci-kâr'dır. Doğru Cevap E şıkkıdır. SORU 2: Aşağıdakilerden hangisi ikame mala örnek değildir? ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Öğretici Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul Öğretici Bilgiler nerededir kimdir Öğretici Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Öğretici Bilgiler hipnoz Öğretici Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Öğretici Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Öğretici Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi

Açıklamalı 19 Soru

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29-12-2008, 01:38 PM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Açıklamalı 19 Soru

SORU 1: Üretim faktörlerinden Emek'e ödenen fiyat aşağıdakilerden hangisidir?

A) Faiz

B) Kâr

C) Rant

D) Gelir

E) Ücret

ÇÖZÜM: Üretim faktörlerinin gelirleri:

Emek-ücret

Sermaye-faiz

Doğal kaynak-rant

Girişimci-kâr'dır.

Doğru Cevap E şıkkıdır.

SORU 2: Aşağıdakilerden hangisi ikame mala örnek değildir?

A) Tavuk - Hindi

B) Tereyağı - Margarin

C) Sığır eti - Koyun eti

D) Çay-Şeker

E) Zeytinyağı - Ayçiçekyağı

ÇÖZÜM: İkame mallar birbirinin yerine geçebilen yani birbirinin yerine kullanılabilen mallardır. Doğru Cevap D şıkkıdır.

SORU 3: Dünya ekonomisinde ülkelerin ekonomik performanslarının karşılaştırılmasında temel gösterge aşağıdakilerden hangisidir?

A) GSYİH

B) GSMH

C) Reel GSMH

D) Net dış alem faktör gelirleri

E) İhracat

ÇÖZÜM: Dünya ekonomisinde ülkelerin ekonomik performanslarının karşılaştırılmasında temel olarak GSYİH (gayrisafi yurt içi hasıla) kullanılır. Çünkü bu gösterge, ulusal sınırlar içinde yaratılan katma değeri göstermektedir. Doğru Cevap A şıkkıdır.

SORU 4: GSYİH ile GSMH arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) GSYİH = GSMH + Net dış alem faktör gelirleri

B) GSYİH = GSMH - Net dış alem faktör gelirleri

C) GSYİH = GSMH - Dış alem faktör gelirleri

D) GSYİH = GSMH + Dış alem faktör gelirleri

E) GSYİH = GSMH - İthalat vergisi

ÇÖZÜM: GSYİH: Yurtiçinde yapılan toplam üretim GSMH: Tüm ülke vatandaşlarının (yurtiçinde olsun, yurtdışında olsun) ürettikleri toplam üretim

GSYİH = GSMH - Net Dış Alem Faktör gelirleri Doğru Cevap B şıkkıdır.

SORU 5: Bay A, X malını 200 milyon TL'ye almaya razı iken bu malı 150 milyon TL'ye satın almıştır. Bu olay ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Üretici 50 milyon TL rant sağlamıştır.

B) Üretici 150 milyon TL rant sağlamıştır.

C) Üretici 200 milyon TL rant sağlamıştır.

D) Tüketici 50 milyon TL rant sağlamıştır.

E) Üretici 150 milyon TL rant sağlamıştır.

ÇÖZÜM: Eğer bir mal 150 milyon TL'den satılıyor iken bu malı 200 milyon TL vermeye razı olan bir kimsenin bu malı 150 milyon TL'den yani piyasa fiyatından satın alması halinde elde ettiği 50 milyon TL'lik avantaja "Tüketici Rantı" adı verilir. Diğer yandan bu malı piyasada 150 milyon TL'den satılırken, 100 milyon TL'ye satmaya razı olan bir işletmenin bu malı piyasa fiyatından satması halinde elde ettiği ek 50 milyon TL üretici rantı olur. Doğru Cevap D şıkkıdır.

SORU 6: Aşağıdakilerden hangisi "toplam arzı" ifade eder?

A) Toplam Yurtiçi üretim - İthalat + İhracat - Stok Değişimi

B) Toplam Yurtiçi üretim - İhracat + İthalat - Stok Değişimi

C) Toplam Yurtiçi üretim + İhracat + İthalat - Stok Değişimi

D) Toplam Yurtiçi üretim + İhracat - İthalat + Stok Değişimi

E) Toplam Yurtiçi üretim + İhracat + İthalat + Stok Değişimi

ÇÖZÜM: Toplam Arz = [Toplam yurtiçi üretim - İhracat] + İthalat - Stok Değişimi Doğru Cevap B şıkkıdır.

SORU 7: Aşağıdakilerden hangisi talep enflasyonunun bir göstergesidir?

A) Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)

B) Toptan Eşya Fiyatları Endeksi (TEFE)

C) Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE)

D) Gayrisafi Milli Hasıla (GSMH)

E) Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH)

ÇÖZÜM: TÜFE talep enflasyonunun bir göstergesi iken, ÜFE maliyet ve yapısal enflasyonun bir göstergesidir. Doğru Cevap A şıkkıdır.

SORU 8: Üretim faktörlerinin alınıp satıldığı piyasalara ne denir?

A) Nihai mal ve hizmet piyasaları

B) Finansal piyasalar

C) Sermaye piyasaları

D) Faktör piyasaları

E) Para piyasası

ÇÖZÜM: Doğal kaynak, emek, sermaye gibi üretim faktörlerinin alınıp satıldığı piyasalara üretim faktör piyasaları adı verilir. Doğru Cevap D şıkkıdır.

SORU 9:

I. Nihai Mal ve Hizmet Piyasası

II. Finans Piyasaları

III. Üretim Faktör Piyasaları

Yukarıdakilerden hangisi reel kesim içinde yer alır?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) Yalnız III

D) I ve III

E) I, II ve III

ÇÖZÜM: Reel kesim; Nihai mal ve hizmet piyasaları ile üretim faktör piyasalarından oluşur. Doğru Cevap D şıkkıdır.

SORU 10: Safi Milli hasıla için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) GSYİH - Amortismanlar

B) GSYİH - Dolaylı vergiler

C) GSMH - Amortismanlar

D) GSMH - Dolaylı vergiler

E) GSMH - Transfer harcamaları

ÇÖZÜM: SMH = GSMH - Amortismanlardır. Doğru Cevap C şıkkıdır.

SORU 11: Milli Gelir için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Ücret + Faiz + Kâr + Rant

B) Kişisel Gelir - Transfer ödemeleri

C) SMH - Dolaylı vergiler

D) GSMH - Amortismanlar

E) Kullanılabilir Gelir + Kişisel Gelir - Transfer Ödemeleri

ÇÖZÜM:

GSMH

(-) Amortismanlar

Safi Milli Hasıla (-)

Dolaylı vergiler

Milli Gelir

(+) Transfer Ödemeleri

Kişisel Gelir

(-) Direkt Vergiler

Kullanılabilir Gelir

Doğru Cevap D şıkkıdır.

SORU 12: Yakın ikame imkanı bulunmayan bir malın tek satıcısının olduğu piyasaya ne denir?

A) Monopson

B) Monopol

C) Monopolü rekabet

D) Tam rekabet

E) Oligopol

ÇÖZÜM: Tekel durumundaki bir satıcı firmanın olduğu piyasaya Monopol adı verilir. Doğru Cevap B şıkkıdır.

SORU 13: Birbirinin yerini alabilen fakat aynı olmayan (heterojen) mal satan az sayıda firmanın oluşturduğu piyasa aşağıdakilerden hangisidir?

A) Tam rekabet

B) Saf Oligopol

C)Farklılaştırılmış Oligopol

D) Saf Monopol

E) Monopollü rekabet

ÇÖZÜM: Az sayıda firmanın oluşturduğu piyasaya oligopol piyasa adı verilir. Bu firmalar birbirinin aynı mal satıyorlarsa saf oligopolden, birbirinden farklı ama benzer mallar satıyorlarsa farklılaştırılmış oligopolden söz edilir. Doğru Cevap C şıkkıdır.

SORU 14: Tam rekabet piyasasında bulunan bir firmanın en yüksek kârı elde etmesi koşulu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Fiyat = Marjinal hasılat

B) Ortalama Hasılat = Ortalama Maliyet

C) Ortalama Hasılat = Marjinal Hasılat

D) Marjinal maliyet = Marjinal Hasılat

E) Ortalama Maliyet = Marjinal Maliyet

ÇÖZÜM: Tüm piyasalarda firmanın maksimum kâr elde ettiği noktada marjinal maliyet, marjinal hasılata eşittir. Doğru Cevap D şıkkıdır.

SORU 15: Tam rekabet piyasasında uzun dönemde aşırı kâr ortadan kalkmaktadır. Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Marjinal maliyetin marjinal hasılata eşit olması

B) Çok sayıda alıcını olması

C) Çok sayıda satıcının olması

D) Piyasaya giriş çıkışların serbest olması

E) Üretilen malların homojen olması

ÇÖZÜM: Tam rekabet piyasasında piyasaya giriş çıkışlar serbest olduğundan uzun dönemde aşırı kâr ortadan kalkar. Doğru Cevap D şıkkıdır.

SORU 16: Kamu açığının artması sonucu devletin daha çok borçlanma isteği sonucu reel kesimin istediği oranda fon bulamamasına ne ad verilir?

A) Dışlanma etkisi

B) Yüksek faiz

C) Risk primi

D) Bütçe açığı

E) Konsolidasyon

ÇÖZÜM: Devletin borcunun artması ile reel kesimin fon bulamamasına dışlanma etkisi (crowding out) adı verilir. Doğru Cevap A şıkkıdır.

SORU 17: Kamu gelirleri>Kamu harcamalarından büyük ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Kamu kesimi dengededir.

B) Kamu kesimi fazla vermektedir.

C) Kamu kesimi açık vermektedir.

D) Dış ticaret açığı vardır.

E) Dış ticaret fazlası vardır.

ÇÖZÜM: Kamu Gelirleri > Kamu harcamaları => Kamu kesimi fazla vermektedir. Doğru Cevap B şıkkıdır.

SORU 18: Aşağıdakilerden hangisi kamu kesimi içinde yer almaz?

A) Yerel Yönetimler

B) Döner Sermayeler

C) Sosyal Güvenlik Kuruluşları

D) Özelleştirilmiş Kurumlar

E) Konsolide Bütçe İdareleri

ÇÖZÜM:

Kamu kesimi;

a) Konsolide Bütçe idareleri

i) Genel Bütçeli İdareler

ii) Katma Bütçeli İdareler

b) Kamu İktisadi Teşebbüsleri

c) Özelleştirme Kapsamındaki Kuruluşlar

d) Yerel Yönetimler

e) Fonlar

f) Sosyal Güvenlik Kuruluşları

g) Döner Sermayeler

Doğru Cevap D şıkkıdır.

SORU 19: Konsolide Bütçe Harcamaları ile Konsolide Bütçe Gelirlerinin eşit olmasına ne denir?

A) Kamu Kesimi Dengesi

B) Kamu Kesimi Açığı

C) Bütçe Açığı

D) Bütçe Fazlası

E) Denk Bütçe

ÇÖZÜM: Konsolide Bütçe Harcamaları = Konsolide Bütçe Gelirleri => Denk Bütçe

Doğru Cevap E şıkkıdır.

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks