Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Öğretici Bilgiler

Uyarılar

Ağlamak İnsanı Güçlü Kılar...

Serbest Kürsü ve Öğretici Bilgiler Ağlamak İnsanı Güçlü Kılar... Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Karşılaştığın en ufak bir problemde bile,muslukları sonuna kadar açan bir sulu göz müsün? Sorun değil, dilediğince ağla! Bazıları vardır ya hani ağlamazlar, sırf güçlü görünmek uğruna... Oysaki ağlamamak değil, ağlamak insanı güçlü kılıyor aslında! Nasıl mı? Gözyaşını yaratan öyle anlar, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Öğretici Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul Öğretici Bilgiler nerededir kimdir Öğretici Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Öğretici Bilgiler hipnoz Öğretici Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Öğretici Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Öğretici Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi

Ağlamak İnsanı Güçlü Kılar...

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-08-2010, 12:16 AM   #1 (permalink)
Teğmen

KüçükFilozofKız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 76
97 Mesajinıza toplam 345 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KüçükFilozofKız is an unknown quantity at this point
Wink Ağlamak İnsanı Güçlü Kılar...

Karşılaştığın en ufak bir problemde bile,muslukları sonuna kadar açan bir sulu göz müsün? Sorun değil, dilediğince ağla! Bazıları vardır ya hani ağlamazlar, sırf güçlü görünmek uğruna... Oysaki ağlamamak değil, ağlamak insanı güçlü kılıyor aslında! Nasıl mı?
Gözyaşını yaratan öyle anlar, öyle durumlar, öyle sorunlar vardır ki, insanın elinden hiç bir şey gelmez, ağlamaktan başka! Erkek arkadaşınla ayrıldığında, baban "kesinlikle olmaz" diye haykırdığında ya da en yakın arkadaşın seni arkandan vurduğunda... içinden bir şeylerin kopup gittiğini hissettiğin anlarda hemen muslukları açar mısın, yoksa her seferinde içindeki kutuya mı hapsedersin gözyaşlarını, kimselere göstermeden? Eğer içine atanlardan ve kurup kurup stres yapanlardansan, sana ağlamanın insanı sadece rahatlatmakla kalmadığını hemen söyleyelim.

Ağlamak stresi alır!
Akan gözyaşlarımızın bize getirdiği pek çok yarar var.
Sınav stresinden dolayı ya da sevgilin ve ailenle sorunlar yaşadığında güzlerin dolmaya haşlıyorsa, yaşların top top gözlerinden akmasına engel olma. Çünkü ağlamak, insanın resmen stresini alıyor,ayrıca depresyondan uzaklaştırıyor ve sorunlarla bas edebilmemize yardımcı oluyor.
İnsan ağladıktan sonra rahat kafayla sorununu daha iyi tanımlayabiliyor, asıl sorunun ne olduğunun farkına varıyor. Dolayısıyla sorunuyla yüzleşen insan, akıp giden gözyaşlarının ardından sorununa daha iyi çözümler üretebiliyor.
Bazen sırf karsımızdakine inat, ağlamamak için direniriz. Ağlayınca sorunu yaralan kişi galip gelecekmiş gibi düşünürüz çünkü. Oysaki ağlamak, kimsenin galip geldiğini göstermez. İnsanı, hem fiziksel hern de psikolojik olarak rahatlatır!İçin sıkılıyorsa ve rahatlamaya ihtiyaç duyuyorsan, televizyonda bir film izleyip ağlayacağına, aklına seni gerçeklen derinden etkileyen acılan getir ve öyle ağlamaya çalış.
Örneğin,deliler gibi sevdiğin erkek arkadaşının seni bıraktığı günü hatırla. Hayır, sana işkence çektirmeye filan niyetimiz yok. Araştırmalara göre, insanı derinden etkileyen acı ların neden olduğu gözyaşları insanı çok daha fazla rahatlatıyormuş. Baksana, bu durumun bile olumlu bir yanı varmış meğer!

Göz sağlığı için faydalı!
İçine atmak ve gözyaşlarının akıp gitmesine izin vermemek, stresle ilgili kimyasalların vücutta şişe şişe depolanmasına sebep olur. Bu da insanın sıkıntısını iki katına çıkarır. Sonuç olarak, ağlamak yoluyla içindeki sıkıntıyı boşaltamayan insanlar, negatif duygularını daha yıkıcı yollarla ortaya çıkarırlar. Örneğin alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, bunlar içinde en sık görüleni!
Uzun zaman ağlamamaktan dolayı "gözyaşı eksikliği" meydana gelebiliyor. Bu da, kuru göz hastalıkları ve görme kaybına neden oluyor. Gözün sağlıklı olarak işlevini yerine getirmesi için, bir anlamda gözyaşları hayati önem taşıyor. Gözyaşı eksikliği olan insanların, ağladıkları zaman bile gözlerinden yaş çıkmayabilir.Dolayısıyla zaman zaman ağlamak, göz sağlığı için oldukça faydalı.
Ağlamak, aşırı üzüntü, aşırı mutluluk veya insanın canı yanması gibi kuvvetli bir duyguya tepki olarak oluşur. Bu duygunun sinyallerini alan beyin, gözyaşlarının salgılanması için komut verir. Bu arada gözyaşlarına neden olan stres de, bu reaksiyonla beraber atılır.
Gözyaşları, salgı bezlerindeki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Böylece ağlamak, ruhu olduğu gibi, bedeni de rahatlatır. Soğan ayıklarken meydana gelen gözyaşı ile bir yakınını kaybeden insanın gözyaşı, kimyasal farklılık gösterir. Duygusal gözyaşında daha çok tuz ve hormonal madde bulunur.Ağlamaya bir kez başlayınca, insanın kendini durdurması çok zordur.

Erkekler daha az ağlar!
Erkeklerin kızlardan daha az ağladığı bir gerçek. Bu, üzerlerindeki toplumsal baskının yanısıra, onların hormonlarından kaynaklanan bir durum aynı zamanda! Fransız Psikiyatrisi Patrick Lemoine "Gözyaşlarının Cinsiyeti" adlı kitabında, kadınların erkeklere oranla daha çok ağladıkları için, duygularını da daha iyi kontrol altında tutabildiklerin söylüyor.
Ayrıca, uzmanlar, erkekler de ağlamayı becerebilseler, onların da şiddet kullanma ve alkolizm tehlikesinden kısman kurtulabilecekleri ve kendileriyle daha barışık yaş ayabilecekleri konusunda hemfikir.Yapılan araştırmalara göre, erkeklerin yüzde 36'sı kişisel ilişkiler, yüzde 36'sı televizyonda seyrettiği bir film ya da haberler, yüzde 9'u olumsuz düşünceler, yüzde 19'u da diğer sebepler dolayısıyla gözyaşı döküyor.

GÖZYAŞININ FAYDALARI?
Gözyaşı, gözün yüzeyini yıkayıp temizler ve sağlıklı, net bir görüş sağlar. Gözün dış yüzeyindeki hücreleri yenili Göze kaçan maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Göz yüzeyini nemlendirir ve kuruluğun vereceği hasarı engeller. Pürüzsüz olmayan göz yüzeyini, pürüzsüz optik bir hale getirir. Gözün ihtiyaç duyduğu oksijen ve diğer besinleri sağlar. Gözü bakterilerden ve enfeksiyonlardan korur.

Ağlamak sanıldığının üstüne çok da kötü bir şey değilmiş ...
Sağlık ve huzurla ,esen kalın

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Sadece Huzur.
KüçükFilozofKız isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-08-2010, 12:54 AM   #2 (permalink)
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Ağlamak İnsanı Güçlü Kılar...

Bir gün oturucam ne kadar ağlanacaksa o kadar ağlayacağım. Huzur içinde ağlayamıyorum bile. Biri gelicek de görecek diye. Öyle bir yapım var ki ağlamadan da duramaz oldum. Önceden daha çok bastırırdım. Şimdi hiç tutamıyorum. Ya o ortamdan uzaklaşacağım ya da etrafımda kimse olmayacak. Mesela geçen gün iğnemi yaptırmaya gittiğimde bir tane çocuk da iğne olucaktı. Nasıl ağlıyor kaçıyor filan. Bende oturdum çocuğa ağladım. Çok komik oluyor böyle anlatınca ama o zaman insan kötü oluyor.

Aklıma geldi paylaşmak istedim. Emeğine sağlık. Teşekkürler.
Alt 30-08-2010, 01:02 AM   #3 (permalink)
Teğmen

KüçükFilozofKız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 76
97 Mesajinıza toplam 345 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KüçükFilozofKız is an unknown quantity at this point

bende bi sulu gözlü olarak,ağlanacak ortam mı değilmi diye düşünemem:D ağlarken rezil olmuşum hissine kapılsamda..

aklıma geldi ben bayadır ağlamıyorum yahu :D

Sende demekki duygusal birisin :)

Rica ederim,sevgiyle kal..(:

Sadece Huzur.
KüçükFilozofKız isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-09-2010, 02:34 AM   #4 (permalink)

sebill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 9
4 Mesajinıza toplam 23 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sebill is an unknown quantity at this point

Bi de ağlamasam halim nice olurdu acaba diye düşünmeden edemedim okuyunca:)
Şuan bile çeşmeler açık.
Zaten normalden fazla akıtmışımdır her zaman bu aralar kendimi aştım:p

Ama bu sitresten uzaklaşma konusu falan bende pek işe yaramıyor anlaşılan
sebill isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-09-2010, 09:04 AM   #5 (permalink)
Üsteğmen

planner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,609
451 Mesajinıza toplam 1,748 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
planner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really nice

Ağlama ihtiyacı hissettiğimde uygun bir yer ararım ben. Öyle insanların "aaaa ne oldu, neden ağlıyorsun?" sorularını çekemem o halde. Zaten bir duygu birikmesi oluyor, ağlayamıyorsam mutlaka aklıma bir şey getiririm. Sonrası zaten malum. Müthiş bir rahatlama hissederim.

Paylaşım teşekkürler.
planner isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-09-2010, 10:01 AM   #6 (permalink)
Yüzbaşı

matri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,012
541 Mesajinıza toplam 1,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
matri has a spectacular aura aboutmatri has a spectacular aura aboutmatri has a spectacular aura about

merhabalar arkadaslar,

ben hic aglamazdim, tv, sinema, vb. seyleri izlerken aglayan insanlara hayret ederdim.. hatta icimden gulerdim bile.. ama baba olduktan sonra, gozlerim yasarmaya basladi, iraktaki olen cocuklari gorunce aglamaya basladim, dunyanin gelecekte, yesillikten ve sudan yoksun kalacagini dusunerek, uzulmeye basladim, "babam ve oglum" filminin sonunda aglamaya basladim...
artik huzunlu seylerde agliyorum :((
Alt 01-09-2010, 12:07 PM   #7 (permalink)
Üsteğmen

elccy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 391
287 Mesajinıza toplam 962 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
elccy is on a distinguished road

Alıntı:
Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir gün oturucam ne kadar ağlanacaksa o kadar ağlayacağım. Huzur içinde ağlayamıyorum bile. Biri gelicek de görecek diye. Öyle bir yapım var ki ağlamadan da duramaz oldum. Önceden daha çok bastırırdım. Şimdi hiç tutamıyorum. Ya o ortamdan uzaklaşacağım ya da etrafımda kimse olmayacak. Mesela geçen gün iğnemi yaptırmaya gittiğimde bir tane çocuk da iğne olucaktı. Nasıl ağlıyor kaçıyor filan. Bende oturdum çocuğa ağladım. Çok komik oluyor böyle anlatınca ama o zaman insan kötü oluyor.

Aklıma geldi paylaşmak istedim. Emeğine sağlık. Teşekkürler.
Ay kıyamam.. ağla arkadaşım ,boşver gören görsün.. nolacak görecek de,gülecekler mi? gülsün yahu, ben duygusalım ve açığım,dürüstçe duygularımı dışa vurabiliyorum,demelisin.. o halde varsın ve yaşıyorsun...
Alt 01-09-2010, 12:25 PM   #8 (permalink)
Yüzbaşı

tolgaasya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,123
781 Mesajinıza toplam 3,631 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
tolgaasya has a spectacular aura abouttolgaasya has a spectacular aura abouttolgaasya has a spectacular aura about

Ağlamak; önceleri benim için çaresizlikle eşdeğer bir anlam taşıyordu. Belki de güçsüzlükle ilişkilendirmiştim 'ağlamak' kavramını.

Bir gün gerçekten ağlama ihtiyacı duydum. Tutmadım kendimi ya da tutamadım. İşte o zaman rahatladığımı hissettim.

Ağlamanın güçsüzlük değil, uzun bir yolculuğa çıkan ve bir daha asla göremeyeceğim iyi bir dostun ardından rahatlama yolu olduğunu öğrendim.
Aman dikkat!!! Aklınıza gelen, başınıza gelebilir. Bu yüzden pozitif düşünün, olumlama yapın, her anın tadına varın. Güzel düşünün, iyi yaşayın. Karamsarlıktan, umutsuzluktan, enerjinizi düşürecek her şeyden uzak durun.
tolgaasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-05-2011, 08:29 PM   #9 (permalink)
Teğmen

songulakpinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,019
95 Mesajinıza toplam 337 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
songulakpinar will become famous soon enoughsongulakpinar will become famous soon enough

BU AKŞAM ÇOOOK ağladım hıdırallez olduğundan diyorumki tüm dengelerim yerini buldu temizlendim teşekkürler.
songulakpinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-05-2011, 09:21 PM   #10 (permalink)
Teğmen

salvameaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 214
134 Mesajinıza toplam 631 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
salvameaa will become famous soon enoughsalvameaa will become famous soon enough

Eskiden çook ağlardım ve rahatlardım uzun zamandır ağlayamıyorum,içim taş gibi kızıyorum,üzülüyorum,hüzünleniyorum,özlüyorum vs... ama hiç ağlayamıyorum bu da beni çok rahatsız ediyor :( keşke ağlayabilsem ve arınsam, rahatlasam,ferahlasam.

Bookmarks