06-10-2010, 06:38 PM
|
#14 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Solaklık Bir Ayrıcalıktır. Alıntı: meeting Nickli Üyeden Alıntı
bencede solaklık bir ayrıcalık,yaratıcılık,sezgi,düşünselzeka ve hayalkurma yeteneği beynimizin sağ lobu ile yönetiliyor.Sol elini kullanan kişinin bu tür yetenekleri daha baskın oluyor.beynimizin her iki lobunun en iyi şekilde çalışması için her iki elinde kullanılması gerekiyor.Bunun için en iyi yöntem piyano çalmak.Benim kızım da solak tabiiki bu konuda hiçbir baskı görmedi.Önceleri mantık ve matematik ile ilgili konularda biraz zorlanırken şimdi 2 senedir piyano çalıyor beyninin sağ lobuda gelişmiş oldu.Öğrenme ve algılayışı çok farklı ben bile anlayamıyorum.biz kendisini her zaman desteklediğimiz için kendisiyle gurur duyuyor.Ben biranalitikolarak tek tek konularla boğuşurken o hemen bütünü kavrıyor.Ben bir sağlağım.Eşim hemsağlak hemsolak birde küçük kızım var o da sağlak müthiş bir analitikzekası var ama sol yanı gelişmiş değil.Sanırımonuda piyanoya başlatırsamiyi olacak. | Hmmm. Böyle bir şeyi hiç duymamıştım ben. Mantıklı geldi. Başka ne gibi çalışmalar yapılabilir acaba? Benim matematiksel zekam biraz kıt. Sağ elimi pek kullanamam. Yazı da yazamam. Bir tek mause u kullanabiliyorum. Sol elim her şeyim diyebilirim. Sağ elimi geliştirmek için de biraz egzersiz yapmalıyım o halde. Böylece iktisatı daha kolay öğrenebilirim. Ayyy çok komiğim yaaaa. Nerden ne çıkardım. Ama olsun. :) |
| |