18-06-2011, 12:54 AM
|
#107 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 243
166 Mesajinıza toplam 533 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: olumsuzluğu uzaklaştırmak için tek cümle aynı durum çoğumuz için geçerli aslında kimimiz bu özelliğimizden tamamen kurtulduk,kimimiz bu yolda tökezleye tökezleye ilerlemeye çalışıyoruz..öncelikle kendini sevmeye çalış,kendini sevdiğini söyle sürekli,kendine olan sevgini yaz,kendinde bulduğun güzel özellikleri düşün ve yaz onları,çok ufacık bile olsa küçümseme zaten küçümsediğimiz için bir zaman sonra kör oluyoruz..bir de en önemli şeylerden birisi şükretmeyi öğrenmek bence..okadar çok nankörlük yapıyoruz ki,elimizdekiler aslında okadar çok ki ama nedense elimizdekileri küçümseyerek daha fazlasını istiyoruz ama daha fazlası da bize yetmemeye başlıyor..aklına olumsuz birşey geldiğinde onun aksine yönelik bir düşünce geliştir istersen bunu yaz,yazarken düşüncelerine daha çok hakim olabilirsin..küçük bir örnek mesela ayağın ağrıyor diyelim,yürüyebildiğin bir ayağın olduğu için şükretmen gerekir..ben böyle yapmaya çalışıyorum,eski kalıpları yıkmaya çalışıyorum olacak biliyorum çünkü sabır ve şükür herşeye ilaçtır |
| |