Alıntı:
ssimerenya Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar.Her çocukta resim yeteneği olması gerekmiyor.Ama çalışırsa kendisini geliştirebilir.Ben resim öğretmeniyim sevgili jaunty kaderimiz biraz benziyor ben resme yeteneğim olduğunu çok geç farkettim .Ozamnlar hacettepede muhasebe okuyordum.Hemde hiç sevmeyerek sonra bu yeteneğimi keşfedince resim sınavlarına hazırlandım ve ilk yılımda kazandım.Ben 2003 yılında girdim osene 2000 civarında kişi girmişti.Torpil oynuyo girme diyen çok oldu .Ama ben dinlemedim Ve girdiğimde gördüm ki torpille giren vardı ama sayıları çok azdı.Bu iş yetenek işi olduğu için kişilerin yaptığı çalışmalardan anlaşılıyordu nasıl girdikleri.Muhasebede güzel bir iş ama benim ilgi alanımın okadar dışındaydıki,iki yıl okudum ama aklımda 100kasa 102 banka başkada bişi kalmadı |
ben de şimdi muhasebeciyim hay allah aynadaki yansıma gibi olduk..
burada olmana çok sevindim.
ve bu değerli bilgileri paylaştığın için teşekkurler.
Bir öğretmen olarak bu bilinçli bakışa sahip olman çok güzel..tüm resim öğretmenleri de böyle mi düşünüyorlar onu merak ettim?.
çünki gerçekten burada öncelikli olarak önemli olan, çocuğun iç dünyasını yansıtması,güzel vakit geçirmesidir.
ve sonra eğer alabiliyorsa da estetik duygularının gelişmesi,renkler ve tekniklerlerde bir parçada olsun bilgilenmedir.
sanırım bu bakış en çok kreşlerde ve ana okullarında uygulanıyor..
ilkokul ve sonrası eğitimde eğer çocuk resime ilgisiz ise belkide kırık bir notla bu ilgisizliği daha da pekişiyor.
sonuçta bence hiç kimse güzel resim çizmek zorunda değil,çok güzel şarkı soylemek zorunda da değil..
bu da sanatın cilvesi..sanat istenmeden, zevk alınmadan yapılacak bir uğraş olamaz ki.
bu beden eğitimi dersine de benzemez..
resime hiç ilgisi olmayan çocukları düşündüğümde aklıma bazı sorular geliyor.
ilkokuldan itibaren resim dersi seçmeli yapılabilir miydi mesela? yapılmıyorsa da neden yapılmaz?yada yapıldı da haberim mi yok?
sonuçta resim yapmak genel anlamıyla iç dünyamızı, duygularımızı kağıda, tuvale vs.vs. yansıtmak ise; resim eğitimi almak ilgisiz bir çocuğa gelecekte ne gibi faydalar sunar?
yaratıcılık geliştirmek ve çizim yeteneğini geliştirmek belki de ileride sanatla direk bağlantılı olmayan iç mimar, mimar vs. gibi mesleklere sahip olmak açısından başvurulabilecek tek yol mudur?
ben nice mimar bilirim ki resim çizemez..
bunlar beni düşündüren sorulardır..
sevgilerimle