21-10-2009, 09:54 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| ALINAN BİR NEFESTE 1017 OKSİJEN MOLEKOLÜ Yapılan araştırmalar üzerine içilen bir sigarada alınan her nefesinde vücuda ortalama olarak 1017, yani 100.000.000.000.000.000 adet oksidan molekülü girdiği belirlendi. Oksidan maddeler, hücrelerin zarlarına ve yapıtaşlarına zarar veren bronşitten kansere kadar bir çok hastalığın oluşumunda rol oynamaktadır.
Sagliktabugun ekibi olarak sigara içen birkaç kişiye niçin bırakmadıklarını sorduk. Verdikleri cevaplar aşağı yukarı aynıydı. Alışkanlık…
Yemek sonrasında veya kahve yanında içtiğim sigaradan aldığım zevki hiçbir şey veremez. Eğer ben onu o anda içemezsem asabileşiyorum.
Sigarayı bırakmak istiyorum. Nedeni: merdiven çıkarken zorluk çekiyorum, çabuk yoruluyorum. Uzun yürüyüşler yapamıyorum, tıkanıyorum. Ama ya bıraktığımda kilo alırsam…
Yaşam içinde o kadar olumsuzluklar var ki, oturup düşündüğüm zaman beni tek sakinleştiren sigara. Yaşam mücadelesi veriyor olmak kolay değil. Tek tesellim bu, sadece içimde zarar veriyor olduğunu bilmek sigaradan beni uzaklaştırmaya yetmiyor. Bunun zararlarını ancak gözle görülür biçimde yaşadığımda bırakmama sebep olur muhtemelen.
Yediğim yemekten, içtiğim suya kadar birçok tüketim ürününde zararlı madde var. Zaten çok içmiyorum. Günde en fazla 5'tir içtiğim sigara sayısı. Bazı doktorlar günde 3 tane sigaranın konsantre açısından yararlı olabileceği görüşünde… -ki bunun ne kadarı doğrudur bilemem-. Niye sigarayı bırakıyım ki bu yüzden…
Sigara yasağı tüketicilerimizi ne kadar engeller veya teşvik eder bu konu tartışılır. Sonuçta tüketici sigaraya yapılan zamlar üstüne, daha düşük maliyete sahip olan sigaraya eğilim göstemeye devam ediyor. Nedenleri ise daha çok dudak alışkanlıkları.
Harcanan 3-4 dakikada o an için ayrı bir yaşam boyutlarına geçtiklerini düşünüyorlar. Sebep bağımlılık veya tiryakilikleri değil. Sigara içen kesimin % 70 civarı –ki bu oranın büyük bir kitlesi 15-25 yaş arası) sadece alışkanlık ve heves...
Bizler sağlık ekibi olarak sizlere sigarayı bırakmak için aşağıda önemli sadece birkaç madde belirtiyoruz:
-Ağız kokusu yapar, diş ve diş eti hastalıklarına yol açar.
-Dudak, yanak ve gırtlak kanserine neden olur. Hatta sigarayı yakmadan dudağında taşıyan yada tütün çiğneyenlerde de ağız için kanserleri görülür.
-Dilde, tat alma duyusunda bozulmalar olur.
-Beyin hücrelerinin ölümüne yol açar. Öğrenme bozuklukları, hafıza zayıflığı ve erken bunama görülür.
-Göz merceğinin saydamlığının azalmasına yani katarakta sebep olur.
-Cildin yapısının bozulmasına neden olur. Leke ve kırışıklık oluşur. Selülitlere sebep olur.
-Burunda koku alma duyusu azalır.
-Sinüzit, farenjit, bademcik ve orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu hastalıklarına yol açar.
-Damar sertliğini hızlandırır. Beyin ve kalpte damar tıkanıklığına neden olur. Kalp krizi ve tansiyon yükselmesi görülür.
-Erkeklerde iktidarsızlığın başlıca sebeplerindendir. Ayrıca mesane kanserinin önemli nedenlerindendir.
-Akciğerlerde çeşitli hasarlara, astım ve kronik bronşit gibi hastalıklara neden olur. Bronşlarda ve akciğerlerde birçok çeşit kanserin oluşmasına neden olur.
-Gastrit, ülser ve reflü hastalığına sebep olur. Mide ve yemek borusu kanserine yol açar.
-Gebelikte tüketilen sigara düşük doğumlara ve bebekte gelişme geriliğine neden olur.
-Erken menopoz ve rahim kanserinin sebebidir.
-Parmaklarda sararmaya ve tırnaklarda zayıflamaya yol açar.
-Kemik erimesine neden olur.
-Burger hastalığına sebep olur. Bu hastalık, el ve ayaklardan başlayarak tıkanıklığa yol açar ve uzuvların kesilmesi gerekir.
-Vücutta yorgunluk, uykusuzluk hali, stres, gerilim, performansta düşme ve reflekslerde azalma görülür.
-Pankreas kanseri riski artar.
-Hastalık, yara ve ameliyat tedavileri uzun sürer.
-Kullanılan ilaçları etkisizleştirebilir.
-Çocuklarınız kanseri önleyen genlerden yoksun hayata gelir.
-Hamilelerde % 10-15 eksik kiloda doğuma ve bebek zeka eksikliğiyle doğar.
-Çevrenizdekileri de bu zararları verirsiniz. Çocuğunuzun sigaraya başlama oranı daha fazladır.
-Bütçenize yük olur, çevre kirliliğine yol açar, yangınların en önemli sebeplerindendir.
SİGARAYI BIRAKTIĞINIZDA:
-12-24 saat içinde nikotin ve karbonmonoksitin etkisi kaybolur.
-1-2 gün içinde tat ve koku alma duyularınız düzelir.
-6 hafta içinde bağışıklığı baskılayıcı etki ortadan kalkar.
-Sigaranın yol açtığı hastalıklara yakalanma riskiniz azalır.
-Sigarayı bıraktıktan sonraki 1 gün içinde kalp krizi geçirme riskiniz yarı yarıya azalır.
-Solunum fonksiyonlarınızdaki hızlı gerileme düzelir.
-Fiziksel kapasitenizde artış olur, daha aktif bir insan haline gelirsiniz.
-Zamanla dişlerinizdeki ve cildinizdeki nikotine bağlı lekeler kaybolur.
-Bir süre öksürük ve balgam miktarınızda artış olabilir. Sanılanın aksine bu bir iyileşme belirtisidir, bronşlarınızdaki titrek tüylerin iyileşip solunum yollarınızın temizlenmeye başladığını gösterir.
ÖNERİLER:
-Sigarayı bırakmak için sağlığınızı etkileyecek bir zararın gelmesini beklemeyin.
-Emin ve iradeli olun
-Çevrenizdekilerin sizi etkileyip, güveninizi kırmasına aldırmayın.
-Yakınlarınızdan desteği alın. Bunun zayıflık olmadığını bilin.
-Sigara içenlerden ve sigara içilen ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.
-Alışkanlıklarınızı değiştirin Alkol, kahve gibi sigara içme isteği yaratan alışkanlıklarınızı değiştirin.
-Kendinizi yeniden programlandırın.
-Bulunduğunuz ortamlarda küllük, çakmak gibi eşyaları yakınlarınızda bulundurmayın. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |