16-12-2008, 01:27 PM
|
#35 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
|
merhabalar dionysos..
bu kadar uzun süredir dinlediğin halde verim alamaman şaşırtıcı..
aynı formülle farklı sonuç elde edemeyiz..
o zaman formülümüzü değiştireceğiz..
üyelerimizin değişim günlükleri diye bir bölümüz var lütfen orada kendine bir günlük açarak başla..
eğer gün gün ya da bir kaç günde bir duygularından neler yaptığından kızdığın sevdiğin şeylerden bahsedersen bizlerde ona göre bildiğimiz ölçüde tavsiyelerde bulunuruz..
doğduğumuz andan itibaren bir süngerin suyu emmesi gibi etrafımızın bilgilerini emmeye başlarız.. her bilgi özenle bilinçaltı kayıtlarımızı oluşturur..
bu bilgilerin çoğu bize ait değildir.. ailemizin yakınlarımızın etkisinde kaldığımız öğretmen arkadaş v.b gibi yakınlarımızın bilgileridir..
bizi zihinsel, duygusal, fiziksel boyutta etkileyen bu bilgiler bilinçaltımızda inanç sistemlerimizi oluşturur..
bu inançların ne olduğunun bilinçli olarak farkında olmayız ama yaşamımızı bu inançlara göre yaşarız..
şifalanmak kişinin zihinsel ruhsal fiziksel boyutta sağlığa kavuşmasıdır..
hastalıklarımız aslında kendimiz için bulunmaz nimetlerdir.. çünkü bize "bak yanlış yaptığın bir şey var.. hadi bunu düzeltelim" mesajını vermektedir.. hastalıklarımız; sağlıklı olmayan düşünce kalıplarımızın, duygularımızın , inançlarımızın, yaşam ve beslenme biçimimizin değiştirilerek.. yeniden yapılanmamız gerektiğini vurgulayan.. bizi özümüze kendimize döndürmeye çalışan işaretlerdir.. araçlardır..
hastalıklar ; ruhumuza ve bedenimize yaptığımız saygısızlıkların bir isyanı başkaldırışı yanlışa ısrarlı bir dikkat çekme şeklidir.. bunu farkedersek kendimizi yeniden yapılandırma şansımız olduğunun bilincinde oluruz..
tüm rahatsızlıklara bu bakış açısıyla baktığında bütünlenmen çok daha kolay olacaktır.. hastalıklarımız bedenin dilidir.. konuşma şeklidir.. iyi anlayabilmek için iyi bir dinleyici olmak gerekir..
şimdi minik bir örnek vermek istiyorum..
toza karşı alerjim var..
bu alerjimin sebebi; sigara kullanmak.. düzenli temizlenmeyen bir ortamda oturmak.. arkadaşımın sürekli olumsuz konuşması.. havasız bir ortamda bulunmak.. sürekli olumsuz düşünmem..
yaşam tarzım böyle olduğu için beden dilim benimle konuştu ve bana alerjimi hediye etti..
ben de bu arada alerjileri geçiren telkinleri keşfettim.. başladım dinlemeye..
içim kıpır kıpır oldu.. alerjimin geçeceğine innandım.. evet evet alerjim geçecek dedim.. içimden pek çok şey yapmak geldi.. ama yapmadım.. alerjimin geçeceğini hissetmeye devam ettim.. telkinleri dinlemeye devam ettim.. içimden sigarayı bırakmak geldi ama yapmadım.. telkinkeri dinlemeye devam ettim.. her sabah kalkıp odamı temizlemek istedim biraz temizledim o gün alerjim çok hafifledi ama sonra temizlemeyi bıraktım.. telkinleri dinlemeye devam ettim.. biliyordum alerjim geçecekti.. ama bana sürekli olumsuz konuşan demorilize eden arkadaşıma bir kere sus artık dememe rağmen kararlılığımı sürdüremedim o konuşmaya ben dinlemeye devam ettim.. alerjim geçecekti.. telkinleri dinliyordum ama ???
ama diye başlayan her cümle ile telkinlerin bizi değiştirme gücünü baltalarız..
telkinler olumlu düşünmemizi sağlayarak bizi davranış değişikliğine götürür.. bunu eylemlerimizle destekleyerek eski kalıplarımızı değiştiririz..
diyelimki su içmediğin için telkinleri dinliyorsun.. telkinler su içme isteğini zirveye çıkartır.. rüyanda bile için yanmış lıkır lıkır su içerken kendini görürsün.. ama suyu kendin doldurup içmediğin sürece eyleminle düşünceni desteklemiş olmassın.. içinden gelen olumlu isteğine karşılık her olumsuz davranışınla eski inancını beslersin..
şimdi yeniden başlayalım eğer istersen..
telkinleri dinlemenin yanı sıra;
günlük aç..
hem evde hem forumda.. forumda yazamadıklarını da evde ki günlüğüne yaz.. içinden geldiği gibi küfürde et kızda ama içinde tutma bastırma.. yazarak bu duygularının dönüşmesini sağla..
bilinçaltı bölümümüzü incele..
mutlaka sana sıcak gelen bir yöntem olacaktır.. incelemenden sora üzerine konuşup senin için uygun olan yöntemi belirleyerek çalışmalarına başlayalım..
15 günde bir hedeflerine uygun kitaplar belirleyelim bu kitabı oku ve birlikte uygulamalar yapalım..
her gün mutlaka yarım saatlik yürüyüşler yap..
her gün mutlaka ruhuna iyi gelen kendini iyi hissettiren güzel new age veya klasik müzik dinle..
her gün mutlka en az 1,5-2 litre su iç..
sen değişmeyi istiyorsan ve bunun farkındaysan ki öyle bunun için buradasın o zaman değişeceksin.. şimdi kendine yatırım yapma zamanı.. ne yapıyorsan yapmaktan vazgeç yep yeni bir program ile başla yaşamına..
bizlerde elimizden geldiğince yanında yakınında seni destekleyelim..
bu arada eğer istanbulda isen hafta sonu güzel bir seminerimiz var mutlaka katılmanı tavsiye ederim..
sevgiler..
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
| |