* mükemmel bir cem karaca şarkısı. agir roman filmiyle birlikte tekrar gündeme gelmiş ve sanırım tekrar kaydedilmiştir. sözleri
Bir gün belki hayattan
Geçmişteki günlerden
Bir teselli ararsan
Bak o zaman resmime
Gör akan o yaşları
Benden sana son kalan
Bir küçük resim şimdi
Cevap veremez ama
Ağlar yanlızlığıma
Ve işte arda kalan
Bir avuç anı şimdi
Koyupta bir başıma
Bırakıp gittin beni
* teoman da kendince yorumlamıştı da pek olduramamıştı zannımca.
* "anadolu rock" tarzının tipik özelliklerini taşımayan ve cem karaca nın aynı dönemde yaptığı diğer parçalardan önemli farklarla ayrılan harikulade şarkısı. buna rağmen şu ana kadar dinlediğim en kaliteli, dinlerken bana en fazla haz veren, sıkılmadan en fazla dinlediğim, arasıra bokunu çıkartıp arkadaşlarımın nefret etmesini sağladığım, aşmış "cem karaca" şarkısı. tarafımdan yapılmış gözlemlere göre seveni tarafından deli gibi desteklenen, sevmeyeninde nefret ettiği bir şarkı olma gibi acaip bir özelliği vardır. ilk defa 1968 yılında cem karaca tarafından yorumlandığında kendisine birlikte çalıştığı ilk ciddi grup olarak adlandırabileceğimiz apaslar eşlik etmiştir. efendim apaşlar ve cem karaca topluluğu 60 lı yılların sonunda müzik çalışmalarını almanya da sürdürmekteyken bu şarkıyı yapmışlardır ve ferdy klein orkestrasi ile birlikte çalışmışlardır. şarkının sözleri apaşlar grubunun kurucusu ve gitaristi mehmet soyarslan a aittir. resimdeki gözyaşları 29 yıl aradan sonra 1997 senesinde yine cem karaca tarafından mustafa altiokların agir roman filminin soundtrack i için farklı bir yorumla söylenmiştir. aynı sözler üzerine farklı bir ritimle söylenen parça, agir roman a cuk oturmuş, yıllar sonra kendisini bize hatırlatmış, bizleri deli gibi sevindirmiştir. son olarak teoman ın 2003 senesinde "senden önce" albümünde yorumladığı şarkı, bize ilk versiyonunu mumla aratmış, teoman a da keşke söylemeseydi dedirtmiştir. kanımca teoman feci sıçmıştır. şarkının ilk versiyonu 3.03, ağır roman versiyonu 4.03 sürelidir. tarafımdan yıllardır severek dinlenmiş, bazen banyoda helada amotörce "ye yi ye yi ya" nakaratı beygir gibi çığırılmış, melodisi cep telefonumda kullanılmıştır. büyük sanatçı cem karaca yı bu bahaneyle en derin saygılarla anarım.
Resimdeki gözyaşları
Birgün belki hayattan,
Geçmişteki günlerden
Bir teselli ararsın,
Bak o zaman resmime,
Gör o akan yaşları.
Benden sana son kalan,
Bir küçük resim şimdi,
Cevap veremez ama,
Ağlar yalnızlığıma.
Ve işte arda kalan
Bir avuç anı şimdi,
Koyup da bir başıma,
Bırakıp gittin beni.
Sen yalnız değilsin,
Biliyorum, nerdesin.
Bu üzerdi beni,
Yaşasaydım ve görseydim.
* bir sozluk yazarı. şimdiye kadar okuduğum bir çok entrysine artı oy verdiğim yazar. işallah hep böyle gider.
* hımm ağır roman'la bütünleşmiş güzel bir şarkıyı kendine nick yapmış..o halde kendinden aynı güzellikte entryler bekliyoruz...aramıza hoş gelmiş çiçeği burnunda yazar.
not: farkettim ki bu yazarımız bu gece hiç uyumamış düzinelerce entry girmiş..
azmini tebrik ediyorum, fakat enerjisini idareli kullansın, sanırım ona ihtiyacımız olacak*
* henüz dikkatimi yeni celbetmiş bir yazar arkadaşımız. geçde olsa hoşgelmiş demekten kendimi alamadığım yazar.
* an itibariyle 60 entrysi bulunan, izmirin kızları entrysiyle azıcık üzülmeme neden olmuş, güzel yazı yazan yazarımız.
* sohbeti hoş yazar kişi *
* fazlasıyla nazik olan bir ikinci nesil yazar. entryleriyle dikkat çeken türden hem de.*
* tarzı,müzikalitesi,alt yapısı nedir ne değildir bilelmem ama elde kalan tek resime bakarken dökülen iki damla gözyasına yazılmıştır..
* nickinden belli olduğu üzere şiirsever** bir yazarımız.. takdir ediyoruz efendim.. devam..
mükemmel cem karaca şarkısı.
* sözleri ve müziği mehmet soyarslan'a ait güzel cem karaca şarkısı. bana göre türkçe pop ve rock alanındaki en iyi üç parçadan biridir.
* ağır roman versiyonu---