Alıntı:
mmsi Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar programı indirdim ama hiç birşey anladım.. dediğiniz frekansları nasıl yazıyoruz nereye yazıyoruz çok dinlersek bir zararı olur mu neye niçin dinliyoruz..
nasıl ayarlamalar yapıyoruz. bana tam anlamı ile açıklarmısınız yeniyimde kusura bakmayın
Sevgiyle kalın. |
arkadasım burda hepsı yazıyor umarım yardımcı olmusumdur..
BETA DALGALARI
ATİKLİK
KONSANTRASYON
Beta beyin akımı durumu zihninizi keskin ve odaklanmış bir şekilde tutar.Beta durumu halinde, beyniniz kolaylıkla bilgiyi analiz ve organize eder, bağlantılar kurar ve yeni düşünceler ve çözümler üretir.Beta işyeri verimliliği, sınav çalışması,
sunum hazırlamak, yüksek seviyede
konsantrasyon ve atiklik gerektiren diğer aktivitelere kalkışmak için yardımcıdır.
Beta dalgalarını kullanırken her saat için mutlaka 10 dakika Alpha dalgaları veya Theta dalgaları kullanın.Çok fazla beta
endişe (tedirgin ) , kaygılı veya gergin hissetmeye neden olabilir.
ALPHA DALGALARI
YARATICILIK GEVŞEME ( DİNLENME ) GÖZÜNDE CANLANDIRMA ( TASAVVUR ETME )
Alpha beyin akımları beta durumunun hızına karşı yavaş bir kontrastıdır.Bu dinlendirici ( gevşetici ) durum yaratıcı enerjinin ve mutluluğun akmasına cesaret verir,destekler.Alpha beyin akımı durumu derin düşünme, problemleri çözmek, gözünde canlandırma, yaratıcılığımıza doğru giriş yeri ( geçit ) görevi görmede idealdir.
Her bir saatlik çalışma döneminden sonra 10 dakikalık Alpha dalgaları beynin beta dalgalarına ara verdirir ve bilgileri özümsemede ( kavramada ) yardımcı olurlar.Alpha kendi kendini hipnoz için idealdir.
THETA DALGALARI
DERİN GEVŞEME MEDİTASYON HAFIZA ARTIRMA
Betaya göre daha yavaştır.Theta beyin akımı durumu hafif uyku halinde rüyalı olduğumuz sırada çıkar.Sıkça hayal içinde olmak gibi tasvir edilir.Theta frekansı stresten kurtuluş ve uzun süre önce unutulmuş anıları geri çağırmakla ( hatırlamakla ) beraber bağdaştırılmaktadır.Bu alacakaranlık durumu derin meditasyonu, tüm sağlığı iyileşmiş olarak sonuçlanmayı, daha az miktarda uyuma ihtiyacını, artmış yaratıcılığı, öğrenmeyi artırmayı ortaya çıkarabilir.
Hareketli bir gün içinde çok fazla beta dalgalarından kurtulmak için, 5-15 dakika Theta dalgasını kulaklığımızdan dinlediğimizde mini meditasyon yaptırır, odaklanmış düşünceden beyine ara verdirir ve canlandırıcı şekerleme ile tadını çıkartırsınız.