merhaba herkese,
nil ve adi-yok, avrupa da bulunan bir gozlemci olarak ise el atma zamanim geldi diye dusunuyorum.
simdi adi yok , samimi açiklamalarin için çok tesekkur ederim, oyle guzel anlattin ki oykunu, evet yillar once avrupa ne kadar sasali geliyordu kulaklara, herkes gitmek için can atardi. avrupa dan gelenlere imrenerek bakardik!!zaten gidenler de traktor alip doneceklerdi!
evet hepsi dogru , çok guzel ama bir seyi unutuyoruz, madem avrupa ya geldiniz neden kendinizi gelistirmediniz?? yani çok mu zor, azicik egitim yabancilar basarili olmak için ne yapiyorlar ornek birileri yok muydu?? bizim neyimiz eksik, çok sukur zeki bir toplumuz.
ama diyecegim yurt disina gidenlerçok basitçe yasamislar, tabii onlar da zamaninda memeleketlerinde oyle gormusler.
yani soyle yasamislar, size hala gunumuzde var olan aliskanliklari dile getirecegim;
ise gidip-gelme çok guzel
isten sonra kadinlar evde ev isi çoluk çocuk... erkekler ise turk kahvelerine ya da hovardaliga...(çok uzgunum ama ben oyle duydum..)
çocuklar ise okuyupta ne olacagim. kisa yoldan insaat, kaportacilik , ve genelde okul, banka ve magazalarda temizlik isleriyle ugrasiyorlar.
kaç tane okula gidiyorum hizmetlileri hep turk(tuvalet temizliyorlar, yerdeki çopleri alip siliyorlar...) tama çalismak çok guzel ama okuyup daha guzel yerlere gelmek varken ve daha çok kazanmak varken.... uff çok kiziyorum yaaa !
ama simdilerde tek tuk doktor , avukat gorebiliyorum az da olsa!!
neyse umarim açik ve anlasilir olmusumdur.
herkese hayirli sabahlar. burda saat 5.41 de, uyku tutmadi
hadi bye