merhabalar arkadaslar
Hayat sartlari dolaysi ile kendisini fazla gelistirememis avrupada/berlinde yasayan söylediginiz gibi anadoludan gelen bir
ailenin kiziyim
ailem,daha dogrusu önce annem (kendi degimi ile) kafasini sokacak bir göz oda almaya gelmisti bundan 40 yil önce
bir ev alip hemen geri dönecek mis di
size kiaca annemi anlatayim (bu benim icinde bir geriye dönüp olanlari tekrardan göz gecirmek olacak)
ilk okul ikinci sinifa kadar okumus bir kadin,yokluk icinde büyümüs 16 sinda evlendirilmis,bebek yasta 2 evlat topraga vermis,sorumluk bilmeyen bir esi ve kizi 5 yasinda yani beni tr de birakip almanyaya gelmis...
o zamanlarda avrupaya giden kadinlara iyi gözle bakmazlarmis,illaki kötü yola düsecek bu kadin diye.
canim annem dilini disini bilmedigi bir ülkede yapayanliz...
o günlerden anlatir cogu zaman hala.
elimde bir cantam,beni istasyondan bir adam aldi bindim bir arabaya büyük bir eve getirdi (dinlenme hoteli imis sonradan ögreniyor tabi) koydular bir odaya,el isaretleri ile sen yat deyip birakip gittiler
ertesi sabah elimden tutup beni bükük bir mutfaga biraktilar ve ben bulasik yikamaya basladim.
Annem uzun yillar calisti evi yazligi bagi bahcesi var,kendisi icin yasamadi hic,simdi ise emekli seker hastasi
gectigimiz yil 1 sene tr de kaldi ama memleketi ve insanlari biraktigi gibi degillerdi
herseyin degistigini memleketin avrupadan ileri oldugunu insanlarin dahada bencillesmesi lüks bir hayat yasama cabalarina alisamadan geri döndü...
demek istedigim
benden önce gelen ve benim gibi cogu gurbetci,yasamayi unutup tek amaclari memleketde rahat edebilmek icin yillarca
fabrikalarda calisip bir cay bahcesinde bir semaver cayi icemeden yaslandilar :(
kendilerini anca cumartesi pazar ev gezmeleri ve tv den baska gelistirecek yer ve zaman bulamadilar...
Benim anlatmak istedigim,kelimeleri bulamiyorum affedin
kinamayin bu insanlari
geldiklerinde avrupaya bir umutlari var idi bir ev alip geri dönmek...
her gurbetcinin aci bir hikayesi vardir...
Bana sorarsaniz avrupaya egitim ve tatil icin gelinmeli
umarim sizleri bunaltmadim
birde su var reelde ve sanal aleminde ilk uzun yazim bu
saygilarimla arkadaslar