26-01-2016, 01:17 PM
|
#13 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: merhaba İşin açıkçası ben hiç depresyon telkini dinlemedim.Ücretsiz telkinlerin içerisinde depresyona sona diye bir telkin olması lazım.Telkinleri ilk dinlediğimde bende ciddi dirençler oluştu.Her şeyi erteleyen biri değildim ama hiç iş yapmama , oturduğum yerden kalkmama isteği oluştu.Ertelemeye son telkini ekledim.Sonra mutsuz hiç bir şeyden zevk almayan biri haline geldim tıpkı depresyon belirtisi gibi.Sanki benle inatlaşır gibi oldu telkinler.Mutluluk telkini ekledim.Nispeten rahatladım.Bu hikaye yaklaşık 5-6 ay içerisinde gelişti.Telkinden önce doğadan relax çay içmeye başladım.O beni rahatlattı.
Herkesin hikayesi farklıdır.Depresyonun metabolik nedenlere bağlıysa ilaç kullanman önemli olabilir.İlaçlar da sana serotonin (mutluluk hormonu) salgılatır.Sadece boş boş mutlu gözüken biri olabilirsin.Bu nedenle eğer metobolik bir sıkıntın yoksa sorunun kaynağına inebilecek psikoterapi eğitimi olan bir psikiyatr şart.Evet sana sahte gelebilir ama sahte de olsa gülümsemek insanı mutlu eder.Çocukken ve ergenliğimde bana da çok yapmacık geliyordu herkesle konuşmak ve selam verip merhaba demek.Maske takmak gibi geliyordu ama içine kapanık bir çocuk oldum.
Neredeyse 20 yıldır aynı mahalledeyiz (benim okul ve iş hayatım nedeniyle son 10 yıl kesintili) kız kardeşimi daha çok tanırlar.İsmimi bilmezler hep Kübra'nın ağabeyi olurum.Son dönemde seveyim sevmeyeyim komşulara merhaba demeye başladım.Arada iki-üç soru cevaplıyorum.İnsanlardan korkmaya , çekinmeye başlıyorsun.Sırf bunu aşabilmek için yoldan geçenlere selam veriyorum.Selam vermek sünnet almak farz.Almazlarsa kendim alıyorum ama şu ana kadar almayan olmadı.En azından şunu biliyorum istersem bu adama heyecan duymadan selam verebilirim.
Negatif enerji için ayağını tuzlu suya sokabilirsiniz.Vücuttaki negatif enerji denizde vs atılır.Çıplak ayakla toprağa basmak ta aynı etkiyi gösterir.Çikolatadan hiç bahsetmedim.Ben haftada 80 gr çikolata tüketiyorum mesela.Özellikle sıkıntılı zamanlarda çayla beraber alıyordum ama çay beni gerçekten rahatlatıyordu.
Ağır depresyonlarda çay ve bitkiler bir yere kadar etkili olabilir. |
| |