29-03-2016, 03:10 PM
|
#4 (permalink)
|
Tesekkür: 7
6 Mesajinıza toplam 6 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Sen çok güçlüsün dedikleri ben yorgunum aslında Alıntı: KıpçakBeyi Nickli Üyeden Alıntı
Hoş geldiniz.Öncelik olarak ben çok güçlüyüm demekle başlayabilirsiniz.Her sabah kalkar kalkmaz söyleyeceğiniz ben güçlüyüm her yeni gün benim için yeni bir tecrübe gibi söyleyeceğiniz sözcükler sizin kendinize bakış açınızı değiştirecektir.
Kendinizi kabullenmek çok önemli.Farkında olma hali neden kendinizi kabul etmiyorsunuz.Bunun muhakkak bir hikayesi vardır.
İnsanlar sana sen güçlüsün dedikleri halde kendinizi güçlü saymıyorsanız gerçekten güçlüsünüzdür ama bilişsel bir sıkıntınız olduğu için kendinizi güçsüz hissedersiniz.
İkinci ihtimal ya da sadece imajdan ibaretsiniz.Şu dönem gençlerin pek çoğu gibi ego tavan , kendine güven had safhada , burnundan kıl aldırmıyor çevreye güçlü ve cool imajı veriyorsunuz.Aslında kof birisiniz.İçten içe siz sizi bildiğiniz için gerçekte güçlü değilim ama güçlü görünmeye çalışmalıyım diyorsunuz.Bu durumda sizi daha kötü hale getiriyor.
Üçüncü ihtimal insanlar sizi belirli bir durum için koşullandırıyor.Sen dayanıklısın , sen yaparsın , sen başarırsın diyerek sizi bir duruma hazırlamaya çalışıyorlar ya da size o güçlü imajı çizdirebilmek için uğraşıyorlar.Bu pek olası değil.Olimpiyatlara hazırlanan bir atlet değilsinizdir devamlı sizi gazlasınlar.
Bana göre birinci alternatif en doğru olanı.Bu arada güç nedir sizce.Spordaki gibi belirli bir ağırlığı yükü ya da zorlanmayı belirli bir sürede taşıyabilmek ya kas grubunun o hareketi uzun tekrarlar yapabilmesi mi mesela.Dedenizin vefatında tek damla göz yaşı dökmemek mi mesela.Birisinin size yaptığı fevri bir hareketi ya da hakareti umursamadan geçip gidebilmek mi.İnsanları teselli edebilmek onların acısını paylaşabilmek mi mesela.
Bu sorulara vereceğiniz cevap sizin az çok ne olduğunuzu ortaya koyacak.Elbette farklı şeyler yazılabilir.İkinci tipe uyuyorsanız birilerinin gerçekten burnunuzu sürterek o egoyu kırması sonra gerçekten sizi dayanıklı her şeyin üstesinden gelir hale getirmesi lazım.(Askeri eğitim mesela )Sonra yanınıza gelecek ve farkında değilsin ama insan üstü şeylerin üstesinden geldin sen şu an çok güçlüsün , büyük bir zafer kazandın.Artık bunu devamlı yapabilecek her şeyin üstesinden gelebilecek kabiliyete sahipsin demesi lazım.Amerikan menşeili özel kuvvetler eğitimi mesela bunun için biçilmiş kaftan.
Ben farkındalık ve olumlamaların iyi bir başlangıç olacağını düşünüyorum. |
Çok teşekkürler harika şeyler yazmışsınız, benim asıl problemim yalnız başıma ünv okumak için başka bir şehire gelmem ile başladı, çok sevgile ile büyütüldüm ve biranda gerçek dünyada başka insanlarla bir arada yaşayınca bu beni hayli yormaya başladı, ailesi ile problemli olan insanları sanki özellikle kendime çekiyorum, ben sıkıntı ile büyümediğim için hep yardımsever olmayı seçtim ama insanlardan hep tabiri caizse kazık yiyerek yolları ayırıp devam ettim , bir süre sonra bu psikolojimi olumsuz etkilemeye ve güvensiz yaşamaya başladım, aslında sorun benimle ilgili değildi ama şuan kendim sıkıntı yaşıyorum...asıl güçsüzlüğüm burdan kaynaklanmaya başladı .... |
| |