25-07-2007, 03:35 PM
|
#15 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 0
81 Mesajinıza toplam 396 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: SEVMEK SANATTIR.. Alıntı: ilknur Nickli Üyeden Alıntı
Madem başlığı sevmek sanattır die attık o zaman bi kaç söz daha söylim
Sevgi yalnız belli bir insana bağlılık değildir, bir tutumdur, kişinin yalnız bir sevgi nesnesine değil, bütünüyle dünyaya bağlılığını gösteren bir kişilik yapısıdır. Kişi yalnız bir tek insanı seviyor, ondan başka herşeye karşı ilgisiz kalıyorsa, sevgisi sevgi değil, birlikte yaşamaya bağlılık ya da yaygınlaştırılmış bir bencilliktir. Yine de bir çok kişi sevginin yetiye değil nesneye bağlı olarak geliştiğine inanır. Aslında bunlar sevgililerinden başkasını sevmemeyi sevgilerinin derinliğine kanıt sayarlar. Sevginin bir etkinlik ve ruhsal güç olduğunu kavrayamazsa insan tek gerekli şeyin uygun nesneyi bulmak olduğunu, ondan sonra bütün sorunlarının kolayca çözülüvereceğini sanır. Bu tıpkı resim yapmak isteyen, ama resim sanatını öğreneceği yerde uygun nesneyi beklediğini söyleyen, nesneyi bulur bulmaz da resim yapıvereceğini sanan kişinin durumuna benzer (resim okuduğum için bundan örnek verdim siz örnekleri çoğaltabilirsiniz ) Eğer birisini gerçekten seviyorsam herkesi severim, evreni severim, yaşamı severim. Başka birisine ''Seni seviyorum'' diyebilirsem ,'' Sende herkesi seviyorum, seninle bütün evreni seviyorum, sende kendimi seviyorum'' diyebilmem gerekir. İşte koşulsuz sevgi de budur! Sevmek için bişeylerin gerçekleşmesini beklemeyin, buna mutlulukta dahil.. | İlknut bu açıklaman çok tatmin ediciydi..Yarralandım bu açıklamandan..teşekkürler..
__________________ ................KENDİMİZ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSAK OYUZ......................... |
| |