daha bikaç hafta önce günde toplam beş dk. konuşmazdım içimden gelmezdi.
gelişim konusunda bana kimse yol göstermemişti.çevremde öğretmen olan akrabalarım dahi benim sorunumun ne olduğunu hiç sormadılar bile.sadece herkes kendi bildiği doğruyu anlatıyor bu da her boşluğu doldurmuyor.şimdi öğrendim ki her kimde olumsuzluk varsa bu önceki doldurulması gereken boşluğun özellikle sevgi boşluğunun başka şeylerle doldurulmaya çalışılması.işte şimdi karşımdakini anlamaya çalışıyorum ve zevk almaya başladım.karşımdaki konuşurken hangi boşluğu hangi olumsuz alışkanlıkla doldurmaya çalışıyor.neyi paylaşırsam mutlu olur ve aramızdaki duvar yıkılır diye düşünüyorum terk etmeye çalışmamaya karar verdim.eğer eksik olan yanlarını tespit edebildiğimde bundan sonra sorunlarında başvuracakları kişi konumuna yükselebilir.ama isteğim onları da bunları anlamalarını ve bunun halka halka insanlara yayılmasını sağlamak.hani nlp de görsel işitsel dokunsal diye sınıflara ayrılıyor insanlar.burda da hangi eksik parçalarını bulursak onların bize sevgisi artacak,hayattaki başarımız artacak.bunu aslında biçok insan yapmaya çalışıyor ama niyet iyi olmadığında olumsuzluklara yol açıyor.parayı seven kişinin gereksizce poh pohlanması gibi.örneğin şimdi kafadan örnek sorun atıyorum,ve bu probleme çözüm arıyorum:
sorun: işte çalışırken yapılan hatadan dolayı patrondan işitilen azar.
bu sorun nelere yol açacak? bence şöyle ilerleyecek.önce kişi sinirlenecek patrona.sonra bi daha hata yapmamaya çalışacak.yapmamaya çalıştıkça çekim yasası hatayı tekrarlatmaya başlayacak.hata yapmamalıyım diye düşündükçe patronun bilinçaltı "bu kişi hata yapabilir gözün üzerinde olsun" diye sinyaller almaya başlayacak.ondan sonra kişi kendini suçlamaya başlayacak.hatalıyım beceriksizim.bu takıntı haline gelecek ve kendine güveni yıkılacak.bu da kişiyi yalnızlığa sürükleyecek.diğer insanlar başarılı yetenekli bense beceriksizim diyecek.ve r gibi düşünceler buna eklenecek.bunlar bikaç yılda ya da ayda olabilir.yalnızlığa gittikçe hiçkimse beni sevmiyor ben yalnız biriyim diye düşüncelere sebep olabilecek.patronun bir hatada attığı fırça kişinin zihninde adeta bir çığa dönüştü ve kişi bu düşüncenin aslında işitilen azar olduğunun ve anında o anda kendine güven çalışması yapması gerektiğinin farkında değil.şimdi de (biraz fazla uzattım bunu ama yüz verdiniz bi kere konuşurum daha durmam)
sorun: neden hiçkimse beni sevmiyor? neden yalnızlıktan zevk alıyorum?
Alternatif cevaplar: 1-çünkü herkesin kötü olduğuna inanıyorsunuz.
                          2-çünkü insanlarla görüşünce hatalarınızın yüzünüze çarpılacağından korkuyorsunuz.(beceriksiz olduğunuz bir daha yüzünüze vurulacak
                             ve yaranız kaşınacak insanlar tarafından.)
                          3-daima çevrenizdeki insanların sizde hata arayacağına inanıyorsunuz.
                          4-çünkü kendinize güvenmiyorsunuz.
bilinçaltındaki olumsuz kalıba doğru bir adım daha inmeyi başardık.4.maddeyi ele alıyorum.ve bi adım daha derine iniyoruz.
sorun: neden kendime güvenmiyorum?
Alternatif cevaplar: 1-geçmişte hata yaptınız ve yüzünüze olumsuz şekilde söylendi bu.
                          2-çevrenizden hiç gerçeği yansıtmadığı halde başarısız olduğunuz telkinini aldınız ve kabul ettiniz.inandınız buna.

bundan sonra çıkan alternatif cevapları zihnimizde düşünüyoruz.örneğin;yukarıda ki kişi 1. cevabı duyduğunda kendisindeki asıl derin sorunu daha iyi anlayabilecek.
hangisi bilinçaltımızdaki sorunu yansıtıyorsa zaten vücudumuzda, iç dünyamızdaki hislerimizde değişiklik olacak ve "tabi ya neden daha önce farkedemedim ki" diyecek kişi.dikkat edin bilinçaltı konuşur mu deniyor ya işte bilinçaltı hücrelerimizle, tüylerimizle yani vücudumuzdaki hislerimizle konuşur.hisler, duygular bilinçaltının bir dili,lisanıdır.ve asıl sorun olan neden hiçkimse beni sevmiyor sorununun asıl tedavisi bi yukardaki kendine güven sorununu aşmaktan geçiyordur.kendine güven sorununu aşamadan kişi kendisini sevemicek.ya da hiçkimse kişiyi sevemicektir.kısır döngü devam edicektir.
hepinize verdiğiniz bilgiler için,bizlere öğrettikleriniz çokça teşekkür ettim.sevgiler saygılar.