avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

izmirli035

New member
2
HD RANK
Katılım
24 Ekim 2007
Mesajlar
289
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
merhabalar,
bende gunlerce dusundukten sonra boyle ilginç bir konu açmaya karar verdim!!
nedenini de en sonra soyleyecegim!! lutfen bunun için bana kizmayin!

istedigim,
bir sekilde avrupa nin herhangi bir ulkesine gldiniz yerlestiniz, ya da ogrenim hakkiyla geldiniz neyse
en çok neyi gerçeklestirmeyi isterdiniz??
lutfen herkesi abartmadan ve samimi olarak soylemesini istiyorum. zaten yurt disinda olanlar ise neyi hayal edip neyle karsilastiklarini yazabilirler!!

simdiden herkese sonsuz tesekkurler!!
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

oncelikle kendmden baslamak istiyorum,

butun bu yazacaklarimi bir kagida yazmistim;
oncelikle bir arabam olsun istedim,
bir bilgisayarim dunyaya ulasayim yani,
insanlar bana saygi gostersin,
turkiye den bir ev alayim
eski yasadigim yerleri greyim
hi akla gelmeyecek yerleri de gezeyim istemistim.

inanmayacaksiiz ama psi gerçeklesti.
sadece tek hayal kirikligim, burdaki turklerin kendilerini yeterince gelistirmemis olmalari, bu duruma acayip sok oldum!!! emb23
inanin ...
neyse simdi moraliniz bozmayayim

hadi herkese iyi gunler!
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

derhal işimi bitirip ülkeme dönmeye bakardım, içler acısı durum ise, ülkeyi sata sata en sonunda burada kiracı durumuna düşmekten korkmaya başladım, 4,5 senede bize ait bir sürü kurum yabancılara yok pahasına satıldı, kendi ülkemde yabancı durumuna düşmek çok acıııı,
yahu biz ne kadar da

özel(LEŞTİRİL)mişiz

Ô Ô Ô



Türk Telekom, Arap'ın.

Telsim İngiliz'in.

Kuşadası Limanı İsrailli'nin.

İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .

Araç muayene işi Alman'ın.

Başak Sigorta Fransız'ın.

Adabank Kuveytli'nin.

İETT Garajı Dubaili'nin.

Avea Lübnanlı'nın.


Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık..

Ermeni...)

Rakı , Amerikalı'nın.

Finansbank Yunanlı'nın...

Oyakbank Hollandalı'nın.

Denizbank Belçikalı'nın.

Türkiye Finans Kuveytli'nin.

TEB Fransız'ın.

Cbank İsrailli'nin.

MNG Bank Lübnanlı'nın.

Alternatif Bank Yunanlı'nın.

Dışbank Hollandalı'nın.

Şekerbank Kazak'ın.

Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.

Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.

Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.

Enerjisa'nın yar ısı Avusturyalı'nı n.

Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.

Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.

İzocam, Fransız'ın.

TGRT(Fox) Amerikalı'nın.

Demirdöküm Alman'ın.

Döktaş Fransız'ın.

Süper FM Kanadalı'nın.

Hepsi TÜRKtü.

Sadece 4.5 yıl önce.


tüm bunlardan sonraaa yurt dışına gidenlerimizde neyapmalı düşünün artık
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

dogru yani!!
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

izmirlicim..

benimde ilerleyen yıllardaki hedeflerim arasında..

evli olmasaydım herhalde yarın yurt dışına çıkmanın yollarını arardım.. y789

öncelikle dediğin koşullarda arzu ettiğim bir ülkedeysem..

ilk öncelikle dillerini onlardan daha mükemmel konuşmak için çalışırdım..

müzelerini gezerdim.. ingilterede ve fransada gitmek görmek istediğim çok yer var mesela..

kültürlerine ait merak ettiklerimi öğrenirdim.. mesela japonyada olsam öğrenmek istediğim öyle çok şey varki..

burada bir emekli aylığına denk gelen eğitimlere çinde yemek parasına katılır öğrenebildiğim herşeyi bilgi bankama yatırırdım..

amerika da olsam kızılderililerin peşine düşer.. yanlarında zaman geçirebilmek için vazgeçebileceğim herşeyi feda ederdim..

avustralya da olsam katılabildiğim tüm safarilere katılır en az 10 belgesellik anı.. fotoğraf resimle geri dönerdim..

benim listem bu şekilde uzar... b456
ne kadar çok şey yapmak istiyormuşum bende yazarken keşfettim.. tender45

sevgiler.. actionsmile
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

shamanic, umutlarini gerçeklestirmen dilegiyle!!
biliyorsun "istersen daglar yerinden oynar" musti!!
herkese iyi gunler
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

Selam Izmirli ve diger arkadaslar.Izmirli sen sanirim sen Fransadasin?bende Belcikada sigara bolumunde yazmissin aramizda sanirim 1 saat var.Yasin kac bilmiyorum ama hallerlerine ulasman guzel seni tebrik ederim,insan idealist olmazsa hayatta hic bir yere gelemez diye dusunuyorum.Ben 34 yasindayim ve bugune kadar ne dusunduysem hayata gecirdim vede omrum oldugu surecede idealist olacagim vede dusunduklerimi hayata gecirecegim suan olmak istedigim yerdeyim evet ama 8 ay once geldim seninde dedigin gibi en buyuk hayal kirikligim buraya 40 yil 50 yil once bolge belirtmek gerekirse ic anadoludan gelen cok insan var ve halaa geldikleri yillardaki yasaklarda ve o mantalitelede olanlarda olmalari bu cok uzucu halaa yasadiklari yere ulkeye uyum yok Turkiyede koylerde bile kari koca artik cafeye havuza dansa gidiyor burada bu yok okuyan arkadaslar sakina sasirmayin izmirli bunu bilir yada yurt disinda yasayan arkadaslar benim ilk sasirdigim bu oldu Turkiyede insan koyden sehire iniyorda burasi sehir deyip uyum sagliyor burada yok oyle bir sey ilk farkettigim bu oldu ama Allahtan ben ve esim biz biraz uzakda disardayiz bizim toplumdan istedigimiz zaman iclerine giriyoruz.iste bu kadar izmirli ama beni hic birsey baglamiyor ben omrum oldugu surece ideallerime devam edecegim ozgurlugumden asla odun veremem.sevgiler.
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

merhaba nil
samimi açiklamalarin için tesekkur ederim.

ben de 34 yasindayim ve gorev için fran,sa dayim. seneye donmem gerekiyor o yuzden simdiden çok mutluyum.
ya sen neler yapiyorsun belçika da?? çalisiyor musun??
belki gorusebiliriz. sakincasi yoksa. benim adim ulku.

hadi iyi gunler
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

merhaba izmirli...sigara bolumun kutlama partisi bolumunde sezene yazmistin sanirim orada benimde sezenle yazismalarimi okuyupda konyali turkce ogretmeni arkadasini sen sormustun sanirim bana cevrende bole birisi oturuyormu diye ben sana o bolumden cevap yazdim eger sensen onu yazan o bolumde benimle ilgili bir cok sey yazili bulabilirsin ben eski uyeyim burada 8 aydir belcikadayim 4 aylik hizlandirilmis dil okuluna gittim fabrikada dil testini gececek kadar dil ogrendim vede 1 aydirda calisiyorum cevremdeki turk arkadaslar sanskinlikla bana bakiyorlar bu ne acele diye cevap vermiyorum bile mantelitelerini cozdum cunku ilk goruste bunu soranlar 17 yasinda ic anadolunun bir koyunden teyzesinin oglu ile evlenerek gelmis 5-6 cocuk yapip evde oturmuslar dildede yok cocuklarda 8.sinifdan sonra okumamis zaten marifetmis gibi 18.dolduran tabiri caizse buradaki adi ithal damat yada gelin tr den ayni mantikla yine memleketinden hatta taa koyunden kavun secer gibi izinde gidip seciliyor talih kusu bakalim kimin basina konacak diye koylulerde bekliyolar napsinlar is guc yok memlekette ordaki ailede cocgumuzun hayati kurtulur gozu ile bakiyo acaba kurtuluyomu yoksa dahami kotu oluyo onu kizin yada oglanin pesine dusup giden biliyor sadece burayi goren bin pisman gormeyen bin ama alternatifleride var ben cok iyi bir gozlemciyim belcikada benim oldugum yerde issizlik orani yuzde 7 buda turk ve marakon kadinlariymis :) yine ucu bizimtembel kadinlara dayaniyor heryerde 3 mayista brukselde hilton otelinde tr dende gelen bakanlar kurultayi var avrupadaki turklerin sorunlari ona gidicez esimle gidiyoruz bakalim ama 7 ay sonra burada ise baslamak benim icin bu isin sonunu getirecegime inanmaktir esimde istikrarli birisi asla ne hizimi nede aldigim kararlarimi kesecek birisi degil ben kendime inaniyorum en basta baskalari beni baglamiyorum dedigim gibi ama mesele memleket meselesi olursa karisirim davaya digreleri ivir zivir bana bilmem anlatabildimmi cok yol katettigime ineniyorum buradada bu yasa kadarda hayir demeyi gecde olsa ogrendim umrumda degil beni uzenlerde uzulsunler 1 yil olmus evleneli niye cocuk yapmiyomusum buraya geldigimde verilen akil benim aklim bana yetiyor dedim kestim gerekirse 40 yasina kadarda yapmam kendimi saglamda gormeyince ben esimi arkamda birisi olsun diye almadim hayatimi paylasmak icin aldim dedim bizim 25 yillik avrupali ablalar aaa yaptilar bana bu aralar seyrek geliyolar zaten bende calisiyorum fabrikada vardiyali esimlede vardiyalarimiz farkli zaten gorusemiyoruz anlican zamanim bana yetmiyor :) ama sana zaman ayiiririm :) eger yakinsan neden olmasin,sanirim sen turkce ogretmeni olarak atanmistin tr den ?bana ulasma istersen ozelden msn yazarsin gorusuruz.sevgiler.
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

merhaba nil,

senin gibi azimli ve tuttugunu koparan insanlara bayiliyorum,kendim de oyleydim.
evet , sezenlerin sigara gunlugunde sana yazan bendim. azmin için bravo alk78

benim de hikayem, hiç yilmadan yurtdisi ogretmenlik sinavlarina çalistim, ustelik hiç te torpilim yoktu, tamamen kendi emegim ve de sansim( hep okudugum kitaplardan soru sordular mulakatta)2004 te geldim colmara ordan universite okucam diye mulhouse a tayin istedim. simdi ek bir universite daha okudm ve de su andan master yapiyorum.yani anlican diger turkler gibi cebim dolu degil de kafam dolu olarak donmek istedim.
bu arada izmir in en guzel yeri gaziemir den evimi de aldim, simdi borcumu oduyorum. bir de kemal adinda çok anlayisli bir nisanlim var, evlenmek için donmemi bekliyor!!

senin gibi dolu ve azimli arkadaslara ihtiyacim var yoksa burdaki turkler seni de kuyularina çekiyorlar!! ne demek istedigimi anladin sanirim!!
ozelden san mail adresimi vermeye çalisçam!
hadi kendine iyi bak gurbet guzeli esine de selamlar!
su ikamet ettigin ehrin adini bi daha yazar misin intenetten bakayim!
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

merhabalar herkese ,
ben de bir suredir Almanya'dayım.Su an dil kursundayim , dil sinavini verebilirsem master, doktora falan derken.. akademisyen olmayi dusunuyorum kisacasi. Epeyce dolu geciyor burada insanin gunleri. Bir yandan yapmam gerekenlere konsantre olmaya calisiyorum. Bir yandan da herseyi tek basina yapmanin getirdigi sorumluluklarla ugrasiyorum . Dil yaninda Almanya'nin tarihini ve kulturunu de ogrenmeye calisiyorum. Yillardir burada kalmis ama kendi kabugundan cikmamis insanlardan olmaya niyetim yok acikcasi. Burada bunu basarabilmis Turkler de var. Ama tersi ne yazikki daha goze carpici. Ama ben ve benimle beraber Turkiye'den gelen arkadaslarim ulkemizi cok guzel temsil ediyoruz hic supheniz olmasin. Bir cok yabanci arkadasimiz bizi ve kulturumuzu cok merak ediyor :) Biz toplanip bir yandan yiyip icip ,bir yandan da hep bir agizdan sarki soyledigimizde gozleri dolup aglayan Fransizlar, bayramda bizim gibi suslenip puslenip baklava lokum yiyen Italyanlar , Japonlar....
Ama bir yandan da psikolojik savasin her turlusunu yapan duvar suratli yasli yabancilar ...
Anliyacaginiz hem mucadele , hem dostluk.. hepsini yasiyoruz burada. Su an cok kucuk bir cevrde de olsa bir cok kisinin bakis acisini degistirdigimizi deneyimlemek cok guzel. Umarim sansimiz yolunda gider ve sizinle daha buyuk basarilarimizi paylasabilirim. Hepinize sevgiler...
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

bravo canlarım .. thumbsanim

hem buradaki dayanışmanız için hemde kendinize..
ülkemize ve bulunduğunuz ülkeye gösterdiğiniz saygı ve uyum için.. b456

canı gönülden tebrikler... 25889

yolunuz çiçeklerle dolsun.. hedeflerinize giden yol kolaylıklarla dolsun daima..

sevgiler.. kiss3

rose-arch7.jpg
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

Merhabalar...Izmirli ben baktim google mapsdan bayaa uzaktayiz sen luksenburgdanda asagidasin sehri tekrar yaziyorum istersen sende bakarsin Aarschort ben belcikanin ortasindayim butun sinirlar hemen hemen bana 2 saat ama sadece sinirlar sonrasi adrese ve bolgeye bagli. senide nisanlinida simdiden tebrik ederim ins bizim kadar mutlu olursunuz bizde c gec evlendik ama bekledigimize degdigini anladik hersey cok yolunda cok iyi gidiyor hissediyorum boylede devam edecek yanilcagimi dusunmuyorum kaza bela olum olmadikdan sonra artik kisilik sorunu ve catismasini asmis yaslardayiz esim 40 yasinda benim yasimida biliyorsun.Bende burada benden 2 sonra gelen 25 yasinda bir arkadasla konusurken ben 8 ay o 6 ay oldu aslinda 2 ay var aramizda cokda degil ama o ve esi yada esinin ailesi cok alttan ve yavasdan almislar islemlerini okula yeni basladi sis karti yeni cikdi oturuma gec basvurdular henuz posta kutusunda acilmamis 100 den fazla zarf varmis kizin yabanci dili olmadigi icin anlamiyor acamiyor kocasini bekliyor zarflar,sen anladin ulkucum olayi iste onunla konusurken benim yaptiklarim ve bu kisa surede astigim sorunlari ben ideallerden konurken bu ne acele dedide bana bende 5 yil sonra tr de evim olmasi gerekli falan dedim ben tabiki omur olursa bu ayri mesele bunu her konusma basinda belirtemeyizki bana bu ne hirs dedi ideallerin adi hirsa donusmeye basladi :) benim yasim ilerliyor ben bu parayi 25 yasinda kazanmaya baslamadimki tr deyken maasim asgari ucretti calisabilcegim yas ve gucum ortada en azindan bu yasimdaki gucumu degerlendirmek istiyorum zaten istemedende olsa performans dusecekki yas ilerledikce sanki 25 yasindayken elime 1500 euroluk is gecti tr deykende benmi degerlendirmedim o arkadas esine anlatmis bide durumu :( bide benim ona verdigim daha 25 yasindasin unv 2 yillikda olsa mezunsun denklik falan yap laboratuvarciliga devam et dil sorununu as cocuk yapma ne konustuysam kocasina anlatmis gerci kocasi herseyi pc ye kayit yapiyormus ???benim tr den 5 yilda ev alma arzumu adam"cagiz" onlarin kari koca gozunu para hirsi burumus diye yorumlamis :)buyur burdan yak dedim arkadasima dedim sen 25 esin 36 yasinda bu lafi konusan adamin mantalitesini ve hayat gorusunu anlarim bu tarz birisi benim etrafimda olamayacagi gibi kocam asla olamaz dedim sana cok gecmis olsun keske adanada kalsaydin dedim ama senin secimin belki sen anlasiyordursun dedim o tarz birisi ile anlasanda onun gibidir ayol :)
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

Merhaba ..Sanada cok basarilar dilerim ve umarim ideallerine ulasirsin eger kendine inaniyorsan ulasacagindan emin olmalisin.Hangi alanda master yapacaksin acaba sevgili chilem?Benimde kardesim tr de bu yil arkeolojiyi bitirdi 84 dogumlu arkeolojinin ana dili almanca oda mastir yapmayi dusunuyor bazen tabiki arkeolojinin anadilinde almancada olur.eger yaparsa bana bilgi verebilirmisin acaba?sen kac dogumlusun?ne zamandan beri oradasin ?ne olarak geldin ne vizesine basvuru yaptin?
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

zaten ayrı bir şehirdeyim yaklaşık 10 senedir ayrı bir ülkeyi düşünemiyorum bile hayallerimde hep doğduğum kente dönmek ve ailemle hayatımın sonuna kadar birlikte olmak var zaman o kadar hızlı ki :( şimdi çok sevdiğim canım babam hasta ve bu on yıl hayatımın kayıp yılları benim için öyle çok büyük hayalerim olmadı sahip olduklarımla mutluyum zaten şayet tüm sevdiklerim yanımda olabilseydi tropik bir adada miskin miskin yaşamak isterdim tek işim muz toplamak ve balık tutmak olurdu coffe2 avrupada belki romada belkide pariste çoook kısa bir süre için yaşardım
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

nil ' Alıntı:
Merhaba ..Sanada cok basarilar dilerim ve umarim ideallerine ulasirsin eger kendine inaniyorsan ulasacagindan emin olmalisin.Hangi alanda master yapacaksin acaba sevgili chilem?Benimde kardesim tr de bu yil arkeolojiyi bitirdi 84 dogumlu arkeolojinin ana dili almanca oda mastir yapmayi dusunuyor bazen tabiki arkeolojinin anadilinde almancada olur.eger yaparsa bana bilgi verebilirmisin acaba?sen kac dogumlusun?ne zamandan beri oradasin ?ne olarak geldin ne vizesine basvuru yaptin?

Tesekkur ederim Nil :)

Ben Hukuk master'i yapicam. 1 yil olmadi geleli. sonbahardan beri burdayim. 83 luyum .Burslu olarak geldim o yuzden ogrenci vizesine basvurdum. 3 aylik vize verdiler once. Ben burdan uzattirdim.Arkeoloji icin dedigin seyi duymustum. bence buradaki universiteleri arastirip basvursun. dili varsa zaten kolay kabul alir. Okul kabul edince de vize problem olmuyor. Ama ben mesela daha kabul almadan gelmistim. Ilk once baya sorun cikardilar. Ama resmi burslu oldugum icin sonradan hallettim ama yine de 3 aydan fazla vermemislerdi.
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

Tesekkurler chilem...
Almancasi yok ingilizcesi var ama dahada ilerletmek icin akedemi sezonu baslayinca yani eylulde Londraya gidecek, bazen master yapmayi dusunuyor Almanca aklima geldi sana sordum bakalim hayirlisi.sen hangi sehirdesin?
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

Berlin 'deyim simdilik. Eylulden sonra degisebilir.
Londra da guzel bir fikir ama Almanya'da master i dusunurse onceden biraz da olsa dil ogrenmesinde fayda var. Tabi ne secerse secsin kardesin, basarilar dilerim ttli3
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

Besekkurler canim sanada basarilar dilerim.Bakalim zaman neyi gosterir.Izmirli nerelerdesin?
 
Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

geldim,
dun islerim vardi, ayrica siteye baglanamadim uzunca bir sure.
dun arkadasim geldi turkiye den onu havaalanindan aldim sonra da sohbet falan derken bir hasta ziyaretne gittik eve donunce de baglanamadim??
en çok buralarin havsi hosuma gidiyor, serin ve yagmurlu; neden diye soracak olursan yazin izmir oyle sica oluyor ki anlatmam!!ayrica teknolojiyle içiçesin.
alisamadigim durum ise pazar gunleri her yer kapali 4897
bir de tuvaletlerine alisamadim, nerde bizim alaturka tuvaletleri!!
onun disinda zaten 2009 da donuyorum memleketime simdiden çok mutluyum. ya sen nil,donecek misin turkiye ye yoksa yerlesecek misin belçika ya? daha dogrusu nasil geldin belçika ya??gorev mi evlilik mi??
hadi herkese iyi gunler cat3500
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst