Bende bir kekemeydim

erkalan4

New member
0
HD RANK
Katılım
26 Kasım 2010
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Merhabalar sevgili arkadaşlar. Ben 6 yaşına kadar kekelemeden konuşan bir bireydim. 1999 depreminde gözümün önünde yıkılan evimizi vede balkondan bedeninin yarısı sarkan yiğenimi görünce kekemelik sürecim başladı. Kimse yanlış anlamasın bu durumdan hiçte şikayetçi değilim. Arkadaşlarım bana daha çok sempati kattığını söylüyor. Bi kısmıda dalga geçip söylediklerimi tekrarlıyor. Çocukluk zamanımda dalga geçenlere karşı bi tepki veremeden ağlayarak annemin yanına giderdim. Oda "büyüyünce geçicek oğlum üzülme" derdi. Ben kekemelikten kurtulmak için neredeyse her yolu denedim. Ama enen önemlisi Beyinde bitiyor arkadaşlar. Siz mi daha güçlüsünüz? beyniniz mi?. Beyninizi kontrol edip ona kekeme olmadığınızı , bir sonraki cümlede asla ve asla kekelemeyeceğinizi , arkadaş ortamında rahatça konuşabileceğinizi öğretmeniz lazım. Beyniniz bunu öğrenirse kesinlikle bir sonraki cümleye hevesle başlayacaksınız. Dediğim gibi bende bir kekemeydim. Ama artık çok şükür beynime söz geçirebildim. Ve kekelemiyorum. Sıkmayın kendinizi arkadaşlar konuşmak için acele etmeyin , karşınızdaki sizin konuşmanızdan sıkılmaz. Kendinizi bu yönde demorolize edin. Siz saatlerce konuşun kekeleyin takılın ama pes etmeyin. Sonunda haklı olduğumu anlayacaksınız. Teşekkür ediyorum. Başarılı olucağınızdanda adım gibi eminim. Enes
 
Tebrikler!

Acı deneyimler yaşamanın kekelemekte çok büyük rolü var. Neyse ki siz zamanla acıların -unutamazsınız elbette- geçici olduğunu farkedip etkilerinin de kalıcı olmayacağını görmüş ve aşmışsınız.

Sevgiyle kalın. actionsmile
 
yaşadıklarına çok üzüldüm
diğer yandan gücünün farkına vardıgın ve azimle inandığın için yürekten tebrik ederim seni
 
harika başarı hikayeni çok sevdim enes..ve bizimle paylaşma inceliğini gösterdiğin için ayrıca teşekkürler..acaba diye düşünen bir çok insan var çünkü..acabaaa..düzelme ihtimallerine dair bir ışık yaktığın için teşekkürler..birde yaptıklarını paylaşırsan çok seviniriz..yaptığın olumlama yada çalışma varmı..fikirlerin bizim için çok önemli..sevgiler..
 
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. Yaptıklarımdan bahsederim tabikide. Öncelikle ne olursa olsun kimseyle konuşmak istemiyordum. İşlerimi anneme, babama veya yakın çevremdeki arkadaşlarıma yaptırmak istiyordum. Telefonları korkarak açıyordum. Aklımda hep şu sorular vardı. Acaba kekelermiyim? Kekelersem karşımdaki beni küçümser mi?. Ama zaman geçtikçe bunların hiçte önemli olmadığını anladım. İlk olarak sitemizin bakkalını her seferinde anneme aratırdım , kendim aramaya karar verdim. Her gün ekmek , su , süt siparişlerini ben vermeye başladım. Özgüvenim yerine oturuyordu. Haftasonları babamın yanında dişçilik malzemeleri deposunda gelen telefonlara bakmaya başladım. Bir çok kez kekeleyerek açtım telefonu ama hiç üzülmedim , pes etmedim. Telefon çalsada ben baksam diyordum içimden. İş yerinin çaycısından çay sipariş ederken çok utanıyordum. Ama özgüvenim yerine gelince hiç sıkmadan utanmadan çayları kahveleri sipariş etmeye başladım. Babam depoda olmadığı zamanlar telefonla arayan müşterilere ürün kodlarını tek tek okumaya başladım. Dakikalarca sürsede hiç kafama takmadan okuyordum. 1 ay sonra kendimde gördümki artık kekelemiyorum. Cümle kurmaya başlarken acaba kekeleyecek miyim? demiyorum. Özgüvenle ağır bir ses tonuyla konuşuyordum. Artık ürün kodlarını tek seferde hiç ama hiç kekelemeden söyliyebiliyordum. Kısacası kekemeliğimi biraz inatla birazda sakinlikle yendim. Unutmayınki nefes alıyorsak demekki bir umut vardır. İmkansız diye birşey yoktur arkadaşlar. Buna kesinlikle inanın Sağlıcakla kalın.
 
diycek bişey varmı?
Muhteşem! hayatının her alanındada bu kadar başarılı olursun umarım.. SEvgiler bizden
 
tebrikler arkadaşım.sevindim senin adına.herşey beyinde bitiyor.beynimizi yönettiğimiz zaman herşeyi başarıyoruz.bunu burada payşamanda güzel bir davranış.daima başarılı olman dileğiyle.
 
Kesinlikle yaşından çok daha olgun bir düşünce yapın ve duruşun , çaban var, seni tebrik ediyor , başarılarının hayatının tüm alanında devam etmesini diliyorum.
 
Tebrikler ne güzel mücadele etmişsin 956k956k956k
 
vay beeğ.. helal olsun arkadaş ya.. ama benim da vahim bi durumum var ben kekelemeyi geçtim.. ben hiç konuşamıyrm onu napçaz.. :d..
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst