ben de annemi babamı kardeşlerimi üzdüğüm için 3senedir affedemeiğim kendimi affediyor ve kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve seviyorum, şimdi onları mutlu etmeyi seçiyorum..
affetmenin önemini burda anladım yalnız benim kafama takılan bişi var, hakkımızı hellal etmeden affedebilir miyiz, yani affettiğimizde hakkımızı da helal etmiş mi oluruz dusun2
Çok güzel bir soru sormuşsun bilgendilocum.Ben affetme çalışması yaparken aklıma bile gelmedi hakkımın helal olup olmayacağı.Ben o kişiyi sadece kendi yolumu açmak için affetmeye çalışıyorum.Hak meselesi bence çok ayrı bi konu.Yine de bilgisi olan bi arkadaşımız bizi aydınlatırsa iyi olur.Bu sadece benim kendi fikrim.ben de annemi babamı kardeşlerimi üzdüğüm için 3senedir affedemeiğim kendimi affediyor ve kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve seviyorum, şimdi onları mutlu etmeyi seçiyorum..
affetmenin önemini burda anladım yalnız benim kafama takılan bişi var, hakkımızı hellal etmeden affedebilir miyiz, yani affettiğimizde hakkımızı da helal etmiş mi oluruz dusun2
Selam Bilgencim,
Kafan karışık gördüm seni. Hakkımızı helal etmeden affetmek mi? O nasıl bir affediş olur Bilgencim? Affetmek şartlara bağlanmaz. İçinden gelen tüm güzel hislerinle, tüm içtenliğinle affedeceksin.
Bütünüyle, kayıtsız şartsız.
Rahatlayacaksın canım, inan bana.
Çoook rahatlayacaksın.
Sevgiyle kal canım,
Meleğini kokla benim için)
cat56
Selam Bilgencim,
Kafan karışık gördüm seni. Hakkımızı helal etmeden affetmek mi? O nasıl bir affediş olur Bilgencim? Affetmek şartlara bağlanmaz. İçinden gelen tüm güzel hislerinle, tüm içtenliğinle affedeceksin.
Bütünüyle, kayıtsız şartsız.
Rahatlayacaksın canım, inan bana.
Çoook rahatlayacaksın.
Sevgiyle kal canım,
Meleğini kokla benim için)
cat56
canım ya senin kafanı ben karıştırdım galiba, kendimi kötü hissettim bak şimdi benim yüzümden affetme çaılşmaların güme gitmesin lütfen, bak ne dicem,12389 kullarının hepsinin de cennete gitmesini isteyen Rabbimiz kul hakkını ancak kulun kendisi affederse o zaman affedermiş ya, işte bunun için de o kul hakkını helal etsin diye, o kişiye cennette bi köşk hediye edecekmiş, öyle güzel bi köşkmüş ki kimse buna hayır diyemiycekmiş, bunu bana eşim anlatmıştı işte bizde affettiğimizde ve tabi hakkımızı helal ettiğimizde kendimize tüm güzellikleri çekerek bu köşkü kabul ediyoruz sevincliYaa ama Bluepebblescımm beniiim,benimde kafam karıştı şimdi.Ben o kişiyi tamam affetmeye çalışıyorum,hatta bu konuda baya yol katettim gibi,öyle hissediyorum.Bana yaptıklarından,hatalarından dolayı,kırdığı için,yorduğu için vs.vs... affediyorum.Affetmeye çalışıyorum.Fakat biliyosun ki kul hakkı apayrı bişey,hakkımı yiyen birisi sonuçta.Eğer öyleyse benim affetme çalışmaları da affetme de güme gittiy789
Bilgencim sakın kendini kötü hissetme,yazdıkların çok güzel şeyler,zamanı_geldi nin yazdığı yazı da öyle,tamamen katılıyorum.Ben çalışmalarıma devam edicem.Dedim ya çok yol katettim gibi hissediyorum.Uzun bir zaman sonunda karar verdim affetmeye,çalışmalara başladığımdan beri de kendimi hafiflemiş hissediyorum.Ama yine de kul hakkı çok ayrı bi konu bana göre.Ben bu şekilde de rahatlayıp ferahladığıma,yolumun açıldığına inanıyorum.Bu arada iyi ki varsınız hepiniz ya sizi çook seviyorum.canım ya senin kafanı ben karıştırdım galiba, kendimi kötü hissettim bak şimdi benim yüzümden affetme çaılşmaların güme gitmesin lütfen, bak ne dicem,12389 kullarının hepsinin de cennete gitmesini isteyen Rabbimiz kul hakkını ancak kulun kendisi affederse o zaman affedermiş ya, işte bunun için de o kul hakkını helal etsin diye, o kişiye cennette bi köşk hediye edecekmiş, öyle güzel bi köşkmüş ki kimse buna hayır diyemiycekmiş, bunu bana eşim anlatmıştı işte bizde affettiğimizde ve tabi hakkımızı helal ettiğimizde kendimize tüm güzellikleri çekerek bu köşkü kabul ediyoruz sevincli
Affetmek insanı derinleştirir.
Affetmek için, insanın ruhsal ve zihinsel olarak kendisini hazır hissetmesi gerekir.
Çünkü affetmek bir seçimdir.
Kimsenin zorlamasıyla affetmek mümkün değildir.
Affetmek bir süreçtir. Birdenbire affedişler bile bir sürecin ürünüdür.
Affetmek bir seçimdir.
Amacı sizin rahatlamanızdır, sizin özgürleşmenizdir.
O acılar sizin acılarınız.
Affetmek kolay değildir.
Fakat özgürleşmek için gereklidir.
çok teşekkürler bluepebbles ve zamanı geldi güzel yazılarınız için, ne güzel bi dostluk var burda..mlk34
Hepinizin af salınımlarını tek tek okudum. Affınıza şükran duyuyorum. Güzelliklerinize hayranım)
Sevgiler...
Heeeeyyy,:zpzp::zpzp:
Bakın kimleri görüyorum burada. Nerelerdeydin? Seni gördüğüme çok memnun oldum. Ayrıca yazdıkların için de kendi adıma çok teşekkür ederim canım benim.
Güzellikler hep seninle olsun
Sevgiyle kal canım beniiiimmmmm))
cat56
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.