09-09-2008, 03:52 AM
|
#27 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: ORMANCININ GÜNLÜĞÜ merhabalar cedrus..
günlüğün hayırlı olsun.. güzel haberlerinle dolsun inşallah..
yeni fırsatım oldu okumaya.. acı tatlı bir çok şey paylaşmışsın..
öncelikle babana acil şifalar diliyorum.. bildiğim her şey ile yanında olduğumu bilmeni isterim..
kısa sürede bizlere hayırlı haberlerini duyurman dileklerimle...
bizlerin ayna nöronları vardır.. özellikle birbirlerini seven insanlar ve aile içerisinde daha aktif olurlar..
gecenin bu saatinde bilimsel ayrıntılar ile seni meşgul etmek istemem .. özetle yapılan araştırmalarda;
kişiler arasında sinirsel olarak bir nevi kablosuz internet mevcut ve rahatlıkla sevdiklerimize veri tarnsferinde bulunabildiğimiz ispatlandı..
kişisel ilişkilerin sağlık üzerindeki etkilerine dair araştırmalar yapan carnegie-mellon üniversitesi'nden psikolog sheldon cohen,
hastanede yatan bir hastanın ailesi ve dostlarının, ne söyleyeceklerini bilmeseler bile, sadece ziyaret ederek yardımcı olabileceklerini vurguluyor
ne söyleyeceğini bilerek sevgili babana yardımcı olman iyileşme sürecini kat be kat hızlandıracaktır..
telkinler konusunda gerek aile yaşamında gerek se içsel dengelerinde faydalarını görmüş olmana çok sevindim..
umarım hedeflediğin konularda kolaylıkla başarı elde eder hepimizi mutlu edersin..
panik atak konusunda uygulayabilirsen bir kaç önerim olacak;
bunlar nefes egzersizleridir.. kendini başlarken yakaladığında kullanırsan rahatlatıcı etkilerini göreceksin..
oldukça etkili ve denenmiş yöntemlerdir..
1..2..3..4.. nefes aldıysan..
1.. 2.. 3.. 4.. 5.. 6.. 7.. 8.. 9.. 10.. uzatabildiğin kadar veriyorsun..
nefes verişin alışından 2 - 3 kat daha uzun olsun..bu acil durumlarda ilk yardım nefesidir..
sakinleşemek ve rahatlamak için;
uzanarak ya da rahat oturur pozisyondayken ağzını hafifçe kapalı tut..
nefes almadan önce bir şşşşşşşş sesi çıkartarak nefesini ver.. daha sonra kendiliğinden nefes al..
bu şekilde yapabildiğin kadar ya da kendini huzurlu hissedene kadarnefes egzersiiz yapmaya devam edebilirsin..
nefesine odaklan ve dudaklarının arasından çıkarken sıcaklığını hisset..
bu alıştırma ile ayrıca anda kalacaksın ve panik krizlerin geçecek..
sakın ama sakın nefesini tutma derin ve kaliteli nefesler aldığından emin ol...
kronik bir hastalığın gelişmesi yıllar boyu yanlış eylemlerimizle veya dışardan maruz kaldığımız yanlış eylemler sonucu meydana geliyor..
yıllar boyu katman katman oluşturduğumuz bu negatif blokajlarımızı sağlıklı hale dönüştürmek biraz zaman alabilir ama buradaki zaman
kavramı lütfen seni yanıltmasın .. en yoğun hastalılklar bile gerçek anlamda niyet ederek başa çıkabileceğimize inandığımızda
kısa sürede ortadan kalkar...
canı gönülden niyet et iyileşeceğine.. sağlıklı olacağına .. ve değişime sevgi ile izin ver..
sen istersen çok kısa sürede güzel haberlerini alırız... ama buradaki sır sen sin..
ben kendimi iyileştirebilirim diyrek yola çıkacaksın kendine ve içinde gizli olan iyileştirici gücüne inanacaksın..
kısaca doğru nefesi de tarif edeyim;
sağlıklı dengeli açık bir nefes karın bölgesinden başlayarak ğöğüs omuzlar ve sırtımıza hatta başımızın en tepe noktasına kadar eşit şekilde yayılır..
okyanustaki bir dalga gibi.. karın bölgesinden başlayarak başımızın en tepe noktasına kadar çıkan ve ve daha sonra rahatça inen bir nefes..
inen çıkan sürekli dalga hareketi gibi.. sürekli bir akış...
panik atağın en büyük sebeplerinden birisi hayata karşı yeteri kadar güven duyulmamasından kaynaklanıyor..
onun için bu konuda ki olumlama çalışmalrı çok faydalı olacaktır..
olumlamalarını yaparken;
hayata ve kendine güvendiğini..
hayatın sana daima iyi ve güzel olanı getireceğine inandığın anlamları içeren kelimeleri tercih et..
olumlamalarını yanı sıra yapacağın affetme çalışmalarıda bu konuda şifa bulmanda en büyük etkenlerden olacaktır.. sevgiler..
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
| |