Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   engilizce'nin günlüğü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/14551-engilizcenin-gunlugu.html)

engilizce 09-11-2008 04:26 PM

engilizce'nin günlüğü

Merhabalar, bir günlük açıp açmamakta kararsızdım çünkü herhangibir değişim yaşamadım ya da ben öyle sanıyorum:) Gerçi eşim askerden izne geldiği için bir haftalık bir ara verdim belki de ondandır. Toplamda 10 gündür falan dinliyorum mp3'leri. Üyelerin bahsettikleri yan etkileri yaşamadım. Olumlu değişiklikler olan dik yürüme, sağlıklı iletişim, pozitif düşünme vb. konularda zaten bir sıkıntım olmadığı için bu konularda da bir değişim yaşamadım. Hayatımda değiştirmem gereken alışkanlıklarım var ve bir başlangıç yapmak için doğru zamanı bekliyordum. Birkaç gün önce sigarayı bırakmaya karar verdim ve iki gündür sigarayı bırakmayla ilgili telkinleri listeme ekledim. Artık okulda sigara içmenin yasak olmasının bu kararı vermemde etkili olduğunu düşünüyordum. Köşe bucak sigara içmek için uygun bir yer aramak çok zavallı hissettiriyordu açıkçası:) Bir de öğrencilerime sigara içmenin zararlarını anlatırken içmeye devam etmem çok da doğru görünmüyordu. Ama biraz önce belki de erteleme telkininin bu kararımı kolaylaştırmış olabileceğini düşündüm.
Sigarayı bırakma hikayelerini okuduğum zaman motivasyonum arttı. Üstelik ben ebevenylerimin sigara içmesinde dolayı sigaradan nefret ederek büyüyen, lise ve üniversitede bile sigaraya başlamayan bir sigara düşmanıydım. 27 yaşında günde 1 sigarayla başladım ve "istediğim an bırakabilirim, bağımlı değilim" kandırmacasıyla bugünlere geldim. Cildimin, dişlerimin, diş etlerimin rengi değişti, merdivenleri soluk soluğa çıkıyorum, kronik yorgunluk var. Maddi ve manevi zararları saymakla bitmiyor hepimizin bildiği gibi... Herşeyin en iyisini hak ettiğimizi düşünüp öyle yaşamaya çalışırken bunu bile bile baltalamanın yaşam felesefemle uyuşmadığının farkına vardım. Bir yandan sağlıklı ve zinde olmayı isteyip bir yandan bile bile kendimi zehirlemem çok ironik. Birşeyi istemek sadece düşünce bazında kalıp eylemlerle desteklenmiyorsa çekim yasasının da işimize yarayacağını düşünmüyorum.
Olumlu düşüncelerinizle bu süreçte yanımda olacağınızı biliyorum. Yarında itibaren temiz bir sayfa açılıyor hayatımda. Üstelik 20 Kasım sigarayı bırakma gününde de artık bırakmış bir insan olacağım. Sevgiyle...

Belgin ∞ 09-11-2008 04:50 PM

Ynt: engilizce'nin günlüğü

Çok güzel bir karar vermişsin öncelikle tebrik ediyorum.Ben düşüncesine bile başlayamadım henüz sigarayı bırakmanın.

Günlüğün hayırlı olsun bu arada,hep güzel haberlerini okuruz dilerim.

Sevgiler.

engilizce 09-11-2008 04:59 PM

Çok teşekkürler redflowerscım:) Eğer bırakmak istiyorsan darısı başına diyeyim ama istek önemli. Ben ve eşim 1 yıldır falan sürekli bırakmaktan bahsediyoruz kahve sigara eşliğinde ;)) Hep doğru zamanı bekliyoruz. Ama o "doğru zaman" dış koşullara bağlı olduğu sürece gelmeyecek. Hatta eşim şu an askerde olmasına rağmen o da deneyecek bırakmayı. Eee malum yaş geçiyor çocuk yapmayı düşünüyoruz bir süre sonra :)

Senin yazılarını da takip ediyorum, umarı işin konusunda güzel gelişmeler duyarız yakında. Karar vermek başarmanın yarısıysa şimdiden işin yarısını hallettim:)
Sevgiyle...

perilice58 09-11-2008 05:27 PM

art56art56 Günlüğün hayırlı olsun ve kısa zamanda inşallah bırakırsın. Bende orta ikide arkadaşlarla hevesle başlamıştım lise yılları ve bitirdikten iki yıl daha devam etti ve içtiğimi akrabalarım bilmezdi. 20 yaş gibiydi sanırım yengem doktora gidiyordu yanında gittim yengemin doktor bana elinize bakabilirmiyim dedi bende saftirik işte uzattın sen sigara kullanıyorsun dedi yengem hemen atıldı hayır sigara kullanmıyor dedi doktor birde kızımıza soralımmı dedi benim kafa yerde tabiki sesim çıkmadı o zamanda doktor üstülemedi eve geldim iki gün ağladım sırf bu sigara yüzünden düştüğüm duruma diye ve o ğün buğün hayatta ağzıma sigara almam hiçte aramadım sigara benim bırakışım bu şekilde oldu 10 senedirde sigarasız bir hayatım var . İnşallah sende bırakırsın ama bunda en önemli olan kesin kararı almandır.
hoşça ve dostça kal

engilizce 09-11-2008 05:53 PM

Çok teşekkürler sevgili Perilice senin de günlüğün hayırlı olsun. Açıksası zevk aldığım şeyleri bırakma konusunda çok güçlü bir iradem yok, ama karar verdim yapacağım. Kolay olmayacak belki ama sonuçları düşünüp içsel konuşmalar yaparak bu süreci atlatabilirim. Senin de öğretmenlik idealini gerçekleştirebilmeni dilerim canım. Sevgiyle...

perilice58 09-11-2008 06:26 PM

Alıntı:

engilizce Nickli Üyeden Alıntı
Çok teşekkürler sevgili Perilice senin de günlüğün hayırlı olsun. Açıksası zevk aldığım şeyleri bırakma konusunda çok güçlü bir iradem yok, ama karar verdim yapacağım. Kolay olmayacak belki ama sonuçları düşünüp içsel konuşmalar yaparak bu süreci atlatabilirim. Senin de öğretmenlik idealini gerçekleştirebilmeni dilerim canım. Sevgiyle...

Teşekkürederim canım ttli3

comte 09-11-2008 08:08 PM

Sevgili Hocam,

Günlüğünüz hayırlı olsun. super

http://okulweb.meb.gov.tr/47/07/5232...lar/defter.gif

Yazı dilinizin çok güzel olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Akıcı ve sade bir uslubunuz var. 25889

Sigarayı bırakma konusunda, sizi sonuna kadar destekliyorum.

İnşallah rahat bir şekilde bırakırsınız.

Dediğiniz gibi, bu sigara olayı aslında mantıksız ve tamamen İRONİK.

Hiç bir faydası olmayıp, tamamen zarardan ibaret olan ve en çok kullanıcıya sahip bir tiryakilik malesef.

Siz bırakın da bizlere de örnek olun, biz de azimlenelim inş. super

Sağlıcakla. actionsmile

engilizce 09-11-2008 08:17 PM

Sevgili Mehmet güzel sözlerin ve desteğin için çok teşekkürler. Sigarayı bırakan üyelerin yazıları bana ilham verdi. Umarım benim bırakma hikayem de bırakmayı isteyenlere ilham verir. Dilimizin güzel kullanıması konusunda hassasım ve öğrencilerimi de kitap okumaları ve yazı diliyle konuşma dilini ayırmaları konusunda yönlendirmeye çalışıyorum. Malumunuz cep telefonu ve msn gençliği bu konuda biraz özensiz. Destekleriniz benim için önemli.
Sevgiyle...

pisiii 09-11-2008 08:40 PM

happy6 merhaba , günlüğün hayırlı olsun.. her satırında rahatlatması dileğiyle:)

engilizce 09-11-2008 08:48 PM

Teşekkürler asi ve hırçın kedicik:) Darda kaldığım zamanlarda, kararlarımdan dönme eğilimi yaşarsam hemen sizlerle paylaşacağım ki bir yardım eli uzansın. Biliyorum burda uzanmaya hazır pek çok el var:)
Sevgiyle...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:46 PM.