Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Uyarılar

fgceker'in günlüğü :)

Hikayelerimizi Anlatalım ve Üyelerin Değişim Günlükleri fgceker'in günlüğü :) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Belkide rahatlıkla yalan söyleyebilen,karşısındakinin onurunu gururunu hiçe sayabilen bir insan olsaydım değerim daha fazla olurdu Yaşadıklarım belki o zaman bunca canımı yakmazlardı...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Üyelerin Değişim Günlükleri telkin cd indir izle İstanbul Üyelerin Değişim Günlükleri nerededir kimdir Üyelerin Değişim Günlükleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Üyelerin Değişim Günlükleri hipnoz Üyelerin Değişim Günlükleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Üyelerin Değişim Günlükleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Üyelerin Değişim Günlükleri kuantum düşünce kitap haberi

fgceker'in günlüğü :)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-07-2010, 11:46 PM   #151 (permalink)
Banned

Tesekkür: 7,119
668 Mesajinıza toplam 4,252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
fgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to behold
Red face Cevap: fgceker'in günlüğü :)

Belkide rahatlıkla yalan söyleyebilen,karşısındakinin onurunu gururunu hiçe sayabilen bir insan olsaydım değerim daha fazla olurdu

Yaşadıklarım belki o zaman bunca canımı yakmazlardı

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

fgceker isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-07-2010, 03:18 PM   #152 (permalink)
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: fgceker'in günlüğü :)

Hala mı...

Valla çok kızıcam haberin olsun. Hatta kızdım şuanda...

Beni düşün mutlu ol. Nihahahahaha
Alt 26-07-2010, 03:35 PM   #153 (permalink)
bigokyanus
Guest

Alıntı:
fgceker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Belkide rahatlıkla yalan söyleyebilen,karşısındakinin onurunu gururunu hiçe sayabilen bir insan olsaydım değerim daha fazla olurdu

Yaşadıklarım belki o zaman bunca canımı yakmazlardı
Sen başkaları centilmen olduğu ve hakettiği için değil , sen centilmen olduğun için öyle davranmalısın demiş Abraham Lincoln oğluna , şimdi ben de sana diyorum.

Sen başkaları iyi niyeti , centilmenliği, iyiliği ve nazik davranılmayı hakettiği için değil sen öyle olduğun için öyle davranmalısın. Bilmem anlatabildim mi?
Alt 26-07-2010, 06:14 PM   #154 (permalink)
Üsteğmen

Tesekkür: 2,333
384 Mesajinıza toplam 1,998 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
karavan is just really nicekaravan is just really nicekaravan is just really nicekaravan is just really nicekaravan is just really nice

Sevgili fgceker,

Ben sizi böyle görmeye pek alışamadım.

İnsanlara karşı kırılgan yapınız ve bunu kaale almayan bazı insanlar.
Bir araya gelince kaçınılmaz son.

Napalım hayatımızın sonu değil elbet.

Bu da geçecek sanki sonmu olacak,yine o insanlar yine sizi kıracak.

O zaman deneyimlerimizden ya kırılmaya alışıcaz yada kırılmamayı öğrenicez.

Sizi seviyoruz.

İyiki varsınız.
Alt 28-07-2010, 12:16 AM   #155 (permalink)
Banned

668 Mesajinıza toplam 4,252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
fgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to behold

Ayyy kendimi şu anda aynen böyle hissediyorum

Sevgili zahiri imzanı görür görmez o kadar bayıldım ki hemencecik çalıverdim

İçimde bulunduğum durumu ve hisleri anlatacak en güzel kelimeleri bulmaya çalışıyordum saatlerdir ama yaptığın yorumu gördüğümde altındaki imzanı görünce resmen heyecandan küçük dilimi yutuverdim

İşte dedim şu an beni bu tanımlıyor

Güzel kalbin için ve bana yaşattığın sevinç duygusu için çooook ama çoooook teşekkür ederim

Alt 28-07-2010, 06:42 PM   #156 (permalink)
Banned

Bugün büyük gün,uzun zamandır atmam gereken adımı bugün attım ve kendim için düşlediğim hayata kocaman bir gülümsemeyle ''merhaba'' dedim

Kendim olmaya karar verdim ve beni sınırlayan kendi kendime taktığım o zincirleri bugün salıverdim.

Kendime taktığım esaret zincirinden bugün itibariyle kurtuldum ve artık etrafımdaki insanlara benim biyonik biri olmadığımı benimde kanlı canlı,zaafları ve ihtiyaçları olan bir insan olduğumu göstermenin zamanı geldi.

Bugün başlamak için en güzel ve uygun olan tek gün

Eveeeet başlıyoruzzzz

Kendim için düşlediğim hayata kocaman bir

Merhaba

Ben geldim

Alt 29-07-2010, 12:55 AM   #157 (permalink)
Banned

Kendim için nasıl bir hayat istiyorum?

Bu güne kadar bu hayatı var etmek için hangi adımları attım?

Eğitimini aldığım iş bu hayatla örtüşüyor mu?

Buradaki en önemli soru ''Nasıl Bir Hayat???'' Kendim için gerçekte nasıl bir hayat istiyorum ben

Yapmam gereken şey çok basit;önce istediğim hayatı ayrıntılarıyla düşünüp ordan geriye doğru gelerek şu an bulunduğum noktaya dönmek.
Yani hedefime ulaştığım noktadan geriye doğru gelerek tüm adımlarımı planlamak

Herşeyden önce kendime ait bir yaşam alanım olmalı,kendi evim-Yani kendi zevkime göre döşediğim tamamen benim kişiliğimi yansıtan-

Sonra bu ev mutlaka deniz kenarı olan bir şehirde olmalı ve üst katlarda bir yer olmalı ki ben terasına çıktığımda şöyle havayı ciğerlerime doldurabileyim ve gördüğüm manzara beni mutlulukla doldurabilsin,soğuk kış gecelerinde ve yağmurlu günlerde evimde olduğumda elime bir fincan sıcak kahvemi alıp o terasa çıkabileyim ve doğanın mucizesine şahit olarak kahvemi yudumlayabileyim.Kahvem bittiğindede yüzümde kocaman bir gülümsemeyle sıcacık evime girebileyim

Sonra salonumun duvarında boydan boya uzanan bir kitaplığım olmalı ki kitaplarım şu anki odamdaki gibi sıkışık ve üst üste durmasınlar,özgürlüklerini ilan edebilsinler ve içlerinde taşıdıkları bilginin harikalığıyla gururla raflardaki hak ettikleri yere kavuşabilsinler

Kısacası beni yansıtan bir evim olsun. Kapısından girdiğimde huzur bulayım,yorucu bir iş gününden sonra kapımı açıp içeriye girdiğimde herşeyi geride bırakacağımı bileyim

Aktif olarak görev alabileceğim bir işim olsun.Ben her gün üretebileyim,her gün üreterek var olduğumun bir kez daha farkına varabileyim.

Her yeni güne umutla uyanmamı sağlasın işim,işten çok hayat tarzımı yansıtsın mesleğim,yaratayım,ben yarattıkça insanlar faydalansın,ben yaratçıkca mutlu olayım,ve mutluluğum etrafımdaki herkese bulaşsın

Nasıl bir işim olmalı diye düşünüyorum

Üretebileceğim bir iş olmalı bundan eminin,aynı zamandada organizasyon yapabileceğim bir iş olmalı;çünkü bir şeyleri -başkalarına zor ve yük olarak gelen- ben kolaylıkla ve kısa zamanda yapabiliyorum.Ve bundan da zevk alıyorum

İnsanların hayatını kolaylaştırmak adına onlar için pek çok konuyu düzene sokabiliyorum hemde çok kısa bir sürede,her konuda hiç ama hiç sıkılmadan gereken tüm araştırmaları yapıp gerekli bilgileri çok kısa zamanda bir araya toplayabiliyorum Ve tüm bunları çoook ama çook kısa bir sürede yapıp bitirebiliyorum....

Yazmak;işte en büyük tutkularımdan biride bu

Yazmadığım bir hayatı düşünemiyorum bile,Belkide bir şeyler üretip yaratma tutkum burdan geliyordur,kim bilir Yazmak söz konusu olduğunda dakikalar içinde satırlarca yazı yazabiliyorum ve yazdıklarımın çoğunuda insanlar büyük br zevkle okuyorlar,sanırım bu severek yazmamdan kaynaklanıyor,yazarken hissettiğim mutluluğun satırlarıma yansıması galiba bu

Sonra okumak o da büyük tutkum,ama bu tutkumu en çok araştırma yaparken yeni bilgileri bilgi hazneme katarken kullanmayı seviyorum,yani mecburiyetten dolayı birşeyleri okuyor olmak bana fazla zevk vermiyor

Bir kitap yazmak en büyük hayallerimden biri,ve bunu bu güne kadar yeterince ertelediğimi düşünüyorum.Bunun içinde adımlarımı atmaya başlamanın zamanı çoktan geldi bence.

Kendime yeni bir yol çiziyorum,kendim olmak adına,KENDİMİ YAŞAMAK ADINAÖyleyse hiç
bir şeyi atlamadan kendim olma yolunda ilerlemeye başlamamın zamanı çoktan geldi de geçiyor bile.

Bu güne kadar hep eğitimini aldığım işin istediğim hayatla örtüşmediğini düşünüyordum,ve bu yüzdende ben bu okulu bitirince ne yapıcam?? Hiç istemediğim bir işin içinde olacağım ve hiç bulunmak istemediğim bir hayatın parçası olacağım diye düşünerek mutsuzluğa kapılıyordum

Ama bugün öyle güzel bir konuşma yaptım ki bir bir her şey gözümün önünde netleşiverdi.Eğer içinde bulunduğum durumu değiştiremiyorsam onu kendi istediğim şekle göre eğip bükebilirdim

Bunu bugüne kadar nasıl olduda fark edememiştim

Ben kendim için bir adım atmazsam başkaları neden benim için o adımı atsınlardı ki Ben kendi istediğim hayata kavuşmayı böyle ertelerken neden başkaları onu benim önüme sunsunlardı ki

İnsanlara bugüne kadar ne mesaj verdimse onların karşılığını aldım,Ben yaparım, ben hallederim

Onlara bu mesajı veren ben olduğuma göre;hep işlerini bana yıkmalarına neden kızıyorum ki

Bir bakıma onlar aslında benim isteğimi yerine getirmiş olmuyorlar mıydı???

İhtiyacım olan tek şey sadece kendimin daha çok farkına varmaktı ve istediğim hayata ancak kendim olarak kavuşabileceğimin farkına varıp harekete geçmekti

İçinde huzursuz olduğum bu hayatı ve yaşam tarzını ben yarattığıma göre,o çok istediğim huzurlu hayatıda ben kendim yaratabilirim

Ben bugün itibariyle kendimi yaşamayı seçiyorum,ve etrafımdaki insanlarada bunun ilgili mesajları yollamayı seçiyorum

Terazinin kantarını dengede tutan topuz olmaktan bugün itibariyle vazgeçtim Dengenin zaman
zaman bozulmasında artık hiç bir sakınca görmüyorum,nasıl olsa bir şekilde tekrar dengeye gelir

Nasıl bir iş yapmalıyım??? Herşeyden önce bu konuyu derinlemesine araştırıp bir sonuca varmalıyım bu demek değilki bu sonuca varana kadar başka bir adım atmayacağım,tam tersine adımlarımı daha sağlam ve hedeflerime yönelik atmaya başlayacağım,İstediğim hayatta,olmasını istediğim herşeyi bu süreçte hayatıma davet ederek yoluma çıkacağım.Yarın sabah spor salonuna giderek pilatese başlıyorum tekrar ve yarıda bıraktığım sahaja yoga grubuma tekrar katılacağım.Ve kendime güzel bir yazım programı alacağım ki yazmaya tekrar düzenli bir şekilde başlayabileyim ve yazdıklarım düzenli olarak klasörlerdeki yerlerini alabilsinler

Ben yenilenmeyi seçiyorum bugün itibariyle,Kendimde olanı keşfetmeyi İhtiyacım olan tek şey kararlı olmak ve kendime inanmak.Biliyorum ki ben kararlı olursam ve kendime olan inancım tam olursa evren bana gereken tüm kapıları açacak ve tüm yollar önüme serilecek....

Kendimi Yaşamayı Seçiyorum

Kendimi kararlılığımdan ve cesaretimden ötürü ayakta alkışlamayı

Ben kendi kutup yıldızımı buldum,darısı sizlerinde başına

Şimdi çalışma zamanı

Alt 30-07-2010, 10:22 PM   #158 (permalink)
Banned

'''Siz isteyin evren size tüm kapıları açsın'''

Bu cümleyi hayatım boyunca kaç kere okudum sayısını ben bile bilmiyorum Ama doğruluğunu hiç bu kadar deneyimlememiştim

İhtiyacım olan tek şey ne yapmam gerektiğinin kararını vermekmiş.Herşey bu kadar basit işte.Ve o yolda kararlılıkla yürümekmiş.

2 gündür istediğim hayatı yaratmak adına adımlar atıyorum

İstediğim hayatı ayrıntılarıyla düşündüm ve onu yaratmak için gereken adımları teker teker atmaya başladım.Önceliğimi hayatımda olması gerekenler ve olmaması gerekenleri saptamaya adadım.Bunu kişilerden tutunda sahip olduğum kıyafetlere kadar her alanda adım adım ayrıntısıyla düşünerek yaparak başladım.

Ve şu anda sahip olduklarıma baktım,istediğim hayatta olmaması gereken herşeyi bir bir eledim dün.Listemi elime aldım ve olmaması gereken herşeyi katagoriler halinde torbalara doldurdum ve hayatımdan çıkarttım.Buna odamda ki gardolabımda dahil

Koca dolabı söktüm ve alt komşumuza istediği gibi kullanabileceğini söyleyerek verdim. Sürekli tozlarımdan arınmak adına temizlik yapan bir insanım.Yani hayatıma yeni birşeylerin girmesi için gereksiz olan herşeyi dönem dönem eleyen biriyim ama buna rağmen, istediğim,kendim için düşlediğim hayatımda olmasını istemediğim ne çok şeyim varmış .

Kocaman dolabı kaldırınca çok sevdiğim ve şu anki hayatımın ve kendim için istediğim hayatın en önemli parçası olan kitaplarım için daha fazla alana sahip oldum.Kocaman bir kitaplık aldım ve şimdi kitaplarım tamda benim hayatıma yakışır birşekilde odamın odak noktasında oldular ve odam tam olarak beni yansıtır bir hale geldi.Mumlarım ve kitaplarım öyle güzel görünüyorlar ki

Dün teyzemler bizdeydiler.Benim koca dolabı söktüğü mü gördü,sonra onu alt komşuya verdiğimi Ne yaptığımı bir türlü anlayamadı.Sonra bir sürü koli çıkarttım ortaya,ve hepsini tek tek açtım.İçlerinden tüm kitaplarımı çıkarttım.Bu arada hepsini salonun orta yerine açtığım için teyzem gözleri hayretten kocaman kocaman olmuş bana bakıp duruyordu.Kadıncağız ne yaptığımı anlayamıyordu bir türlü

Sonra odamdaki kitaplığıda boşalttım ve yeni aldığım kitaplığı kurdum ve ikisini dolaptan boşalan o koca duvara yerleştirdim

Ben bunu yaparken teyzem sonunda dayanamayıp geldi ve Filiz bu kadar kitabı napıcaksın,bir yeremi yollayacaksın dedi yooo teyze dedim neden yollayayayım hepsi benim onların dedim

Gözleri kocaman açıldı ve asıl soruyu patlattı.

Kızım sen bunların hepsini okudun mu şimdi dedi.

Okudum teyze dedim daha bir bu kadar da Kuşadasında var dedim

Kadın az kalsın düşüp bayılacaktı

Neyse herşeyi yerleştirmem akşama kadar sürdü ve ben yorgunluktan sanırım öldüm ama sonuçta tam istediğim gibi oldu

İşte benim hayatımda olan en önemli şey kitaplarım hak ettikleri yerdeler,baş köşedeler ve salına salına raflardaki yerlerini aldılar Çoook mutluyum çoook.Darısı hayatımda olması gereken diğer ayrıntıların başına

Ve en önemliside insanlara karşı olan tavrımı artık tamamen değiştirdim,yani onlara benimde bir insan olduğumun,zaaflarım olduğunun mesajlarını veriyorum ve buna ilk olarak dün kuzenimden bir takım taleplerde bulunarak başladım.

Yani benimde birilerinin yardımına ihtiyacım olduğunu anlaması adına yaptım bunu.Başta mırın kırın etsede,bahaneler üretmeye çalışıp kaçmaya çalışsada sonunda isteğimi yaptı

Böyle böyle ilerleyeceğiz ve sonunda etrafımdakiler benimde kendime ait bir hayatım olduğunu ve sınırlarım olduğunu fark edecekler,ve o sınırları ancak ben istediğimde aşabileceklerini de

Bu arada istediğim işle ilgili adımlarımıda atmaya başladım.Anlayacağınız dört koldan birden çalışıyorum.Enerjimi hep başkalarının hayatını düzene sokmak yada onların işlerini kolaylaştırma için kullanıyordum.Sıra şimdi bende durumda böyle olunca dört koldan daha bir heyecanla çalışır oldum

Adım attığım her konuda çok güzel geri dönüşler alıyorum.Ben kararlıyım,çünkü yarattığım kendi geleceğim,ve ben yarattıklarım sonucunda bir geleceğe sahip olacaksam neden o geleceğe istediklerimi koymuyayım değil mi

Adım adım herşeyi kurgulamak gerek hemde tek bir ayrıntı atlamadan,hiç bir ayrıntıyı atlamamak lazım ki sonra başıma gelince hayda buda nerden çıktı şimdi ben bunu istememiştim ki demiyeyim.

İstediğim geleceği yaratacak tam bir yılım var önümde.Adım adım ama kararlı bir şekilde ilerleyebileceğim bir yıl

İyiki varım valla

Her yerim ağrıyor bu arada

Alt 01-08-2010, 07:09 PM   #159 (permalink)
Banned

Okumam gereken bir sürü kitap var
Tek tek okuyup altlarını çizmem gereken pek çok satır

Çoooook hemde pek çoookk mutluyum

Alt 02-08-2010, 12:08 AM   #160 (permalink)
Banned

Çok sevdiğim mert bey'in hergüne bir soru adlı yazısında okuduğum ve şu anki durumumu gözden geçirmeme yardımı olacağımı düşündüğüm soruları kendime sorup cevaplarını burada vermek istiyorum ki ilerleyen günlerde ne kadar yol kat ettiğimi görebileyim

Kendimize sorabileceğimiz soru;

Ben kimim?

Hayatımdan ne kadar sorumluyum?

Nereye gidiyorum?

Bu gün yaptığım ve enerjimi akıttığım şeylerin ne kadarı istediğim hayatı geliştirmeme hizmet ediyor?

Hayatımız boyunca kendimize sormamız gereken en kilit soru sanırım bu,BEN KİMİM?

Herşeyden önce sürekli varolma nedenimi sorgulayan biriyim,hayatımın bir anlamı olması gerktiğini sorgulayan...Bir şeylerin eksikliğini içimde duymamla başladı sanırım bu sorgulamam...Yaptığım şeylerde sanki hep bir nokta eksik kalıyor gibi gelirdi bana,bu bir duygudan çok somut olması gereken birşeydi sanki

Sadece düşüncelerden ibaret değil,yaptıklarıyla var olan ve yaşadığını üreterek hissedebilen bir bireyim ben.Üretmek hayatının kilit noktası olmuş bir birey

Okumayı seven,okuyarak çoğaldığına inanan ve çoğalmakla yetinmeyip tüm öğrendiklerini paylaşarak yaşamına uygulayarak var olan bir bireyim....Sonra sevgi arsızı olan bir bireyim,Mert beyin deyimiyle ''Sevgi insanıyım'' Hep sevileyim,çoook seveyim,sevgimi herkese sınırsız vereyim....

Bugüne kadar beni tanımlamak için insanların kurduğu bana en anlamlı gelen ve kendime en yakın bulduğum cümledir bu

Pek çok güzel cümleyle ya da sıfatla tanımlandım bugüne kadar,bazende kötü sıfatlarla ama hiç birisi içimde hissettiğim sürekli kendimi sorgulamama neden olan boşluk duygusunu bu kadar güzel tanımlayamamıştı

Birkez daha teşekkür ederim sevgili MERTO,İyiki varsınız ve iyiki hayatımdasınız.Anlamlı olan hayatımı daha da bir anlamlı hale getiriyorsunuz

HAYATIMDAN NE KADAR
SORUMLUYUM???
Kendimize sormamız gereken o önemli sorulardan birisi daha

Herkesin kilitlendiği nokta değil midir bu

Çoğumuzun tek kaçış noktası,başımıza gelenlerden falancayı ya da filnacayı sorumlu tutar dururuz ömrümüz boyunca,hiç bitmek tükenmek bilmeyen milyonlarca bahane üretebiliriz kendimize içinde bulunduğumuz durumun bir başkasının yaptıkları sonucunda olduğuna dair.Bunu yaparkende asıl amacımız göründüğü gibi etrafımızdakileri ikna etmek değildir aslında.Asıl amacımız farkında olamasakta kendimizi kandırıp ikna edebilmektir.Bunda ne kadar başarılı oluruz orası tartışılır.

Kendimizi kandırmada sandığımız kadar başarılı olabilseydik,sürekli sürekli bozuk plak gibi yeni yeni bahaneler üretmek zorunda kalır mıydık ki

Ne traji komik bir olay değil mi? Kendimiz olmaktan kaçarak ödediğimiz bedele bakar mısınız?

Hayatım boyunca attığım adımların sorumluluğunu her zaman taşıdım Bu bazen çok hemde çok zor oldu ,bende başkalarının üzerine hele helede en yakınımdaki aile bireylerimin üzerine yıkmaya çalıştım başıma gelen istemediğim bir durumun sorumluluğunu ama kendimi kandırmayı başaramadığım için kısa bir süre içinde bu tavrımdan vazgeçtim ve attığım her adımın sorumluluğunu almanın hayatımı daha yaşanır ve kolay bir hale getirdiğini gördüm.

Sorumluluğu kendime alınca bu sefer bu durumdan kurtulabilmek adına kendime sorular sormaya başladım.Sorular sormaya başlar başlamazda çözüm kapıları birer birer önümde açılmaya başladı.Ve ne zaman kendimi istemediğim bir sonuçla karşı karşıya bulsam sorular sormayı alışkanlık haline getirdim

Evet benimde bocaladığım zamanlar oldu,hemde fazlasıyla...Buda bazı olaylara gereğinden fazla anlam yüklememden dolayı oldu,kısacası hedeften sapmam sonucunda oldu....Ama hangimiz zaman zaman hedeften sapmıyoruz ki....Bu hedeften saptığım zamanlarda şunu fark ettim.

Bu sapış anları benim için nefes alma ve yoluma son hız devam edebilmem için kendi kendime verdiğim paha biçilemez hediyelerdi.Onlar sayesinde elimdekilerin değerini,kendime inanmanın önemi bir kez bir kez daha kavrar oldum

''İnsan sıkı çalışmayla kendi şansını yaratır'';İşte ben
hep buna inandım

Hikaye mantıklı gelene kadar doğru soruları sor,içinde seni huzursuz eden tek bir nokta dahi kalmayana kadar

Hayatımdan tamamen ben sorumluyum

Bugün bulunduğum bu noktaya kendi attığım adımların ve olaylar karşısında takındığım tavırların sonucunda geldim....

Başıma gelen herşeyden hoşlandım mı??
Elbette HAYIR Benimde dibe vurduğum,yok artık bundan sonra hayatta bir daha ayağa kalkamam dediğim anlarım oldu Hani çook klasik ve arebesk bir laf vardır;''yıkılmadım ayaktayım''

İşte bende tam öyle yaptım.Her yenilgimde biraz daha güçlenmiş olarak,biraz daha kendimi tanıyarak yoluma devam etmek için bir öncekinden daha donanımlı olarak yoluma devam ettim

Yaptığım o hatalardan bir taneside,daha doğrusu hayata karşı takındığım yanlış tavırlardan bir taneside şuydu ''Hep beni koruyacak koruyup kollayacak birnin çıkıp gelmesini bekledim''

Ne büyük yanılgı

O zaten hep benimleydi ,yanıbaşımdaydı

---sanırım bunu geç fark etmemde miyop olmamın etkisi büyük,nede olsa uzağı iyi göremiyordum---

Bunu anladığımda hayata karşı duruşum daha bir sağlam oldu,adımlarımı daha bir kararlılıkla atmaya başladım ve işte bugün, şu anda bulunduğum noktadayım.Kendimle barışık ve hayattan ne istediğimi neler beklediğimi bilir bir halde

Evet işte diğer bir kilit noktası''NEREYE GİDİYORUM???''

Çok meşhur bir söz vardır,''gideceği yeri bilen gemiye hiç bir fırtına hiç bir dalga engel olamaz'' diye

İşte ben kendim olma yolunda ilerledim bunca zamandır ve gittiğim yolda sayısını benim bile hatırlayamadığım kadar hayal kırıklığı,hisran ve
ihanetle karşılaştım--fırtınalar ,dalgalar,kasırgalar-- Bazen beni yavaşlattı,bazende yolumdan sapmama neden olup beni 3-4 adım daha geriye ittiler ama yılmadım,Çünkü kendim için istediğim şeyin ne olduğunu çoook iyi biliyordum.

Ben kendim için KENDİMİ YAŞAYABİLMEYİ İSTEDİM,ve attığım her adımı bu hedefime ulaşabilmek için attım.''İstemek başarmanın yarısıdır derler,ben hep inandım,İstedim ve yolun asıl zor olan kısmını çoktan aşmış oldum,--Çoğu insan ne istediğini bilmediği için halen yerinde kararsızca oturmuyor mu?---

Ben ömür boyu sürecek bir yolculuğa çıktım,kendimi yaşayabilmek adına,Her geçen gün kendimi daha bilinçli yaşamayı öğreniyorum,her geçen gün bir önceki günden daha farklı bir Filiz Gülşah olarak uyanıyorum ve artık bunun tadını çıkartmayı fazlasıyla öğrendim.

Ben her yeni günle daha da büyüyorum,her yeni gün beni hedefime koca bir adım daha yaklaştırıyor.Ben ta en başından bu yolu seçtim...Taaa en başımdan iki günümün bir birinin aynısı olmamasını seçtim İtiraf etmeliyim ki bazen bende pineklemeyi seçiyorum.Tv karşısında oturup o çoook sevdiğim aşk filmlerini tekrar tekrar izlemeye bayılıyorum....

Bu gün yaptığım ve enerjimi akıttığım
şeylerin ne kadarı istediğim hayatı
geliştirmeme hizmet ediyor?
İşte diğer bir kilit soru daha....

Sanırım bunun cevabı çok hemde çook basit,siz şu an bu yazıyı okuyorsanız ve ben şu an bu yazıyı yazıyorsam bugün yaptığım ve enerjimi akıttığım şeylerin tamda istediğim hayatı geliştirmeme hizmet ettiğini zaten biliyoruz demektir

Çoook yazdım bir kahve molasını çoktan hak ettim

Bookmarks

Etiketler
fgceker'in, gunlugu

« Sebil'in Günlüğü | Lütfen Yardım edinnn »