16-12-2012, 12:19 PM
|
#35 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 543
534 Mesajinıza toplam 1,586 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: ''HeRoMaSTeR''ın değişim günlüğü Olumlama yerine afirmasyon kullanın etkisi daha iyi ve daha hızlı. Yani olumsuz bir şeyle karşılaştığınızda veya sizin istemediğiniz bir durum söz konusuysa şu yöntemi deneyin kesinlikle işe yarıyor...
bir örnek üzerinden gidelim..
Yataktasınız ve sabahleyin erkenden kahvaltıya kalmak zorunuza gidiyor ama kalkmak zorundasınız...bu durumda soracağınız soru şu Neden kahvaltıya rahat bir şekilde kalkıyorum??
Diğer bir örnek biri size kötü davranıyor bu durumda ise şunu sorun Neden arkadaşım bana olmasını istediğim gibi davranıyor??
Veya bir dersiniz kötümü gidiyor... Neden bu dersi başarıyla geçiyorum? deyin.. Yani soruları siz belirliyorsunuz..
Yaptığmız olay şu hangi kötü veya olumsuz bir olayla karşılaşsak o şeyin olumlusunu kendimize soruyoruz(Burası çok önemli ne olursa olsun o şeyin olumlusunu kendinize sorun... yaşadığınız şey ne kadar kötüyse bile..). Bunu hayatınızdaki herşeyde kullanabilirsiniz..
İlişkilerde, aile içinde, derslerde yani değişmesini istediğiniz herşeyde kendiniz için doğru soruyu sorun zaman geçtikçe etkisini dahada hızlı gösterecektir.
Deneyen olursa burda paylaşırsanız sevinirim....:))
Sevgi Huzur ve Güzellikle Kalın |
| |