Alıntı:
DiCaprio Nickli Üyeden Alıntı
evet öyle hissediyorum ama bu sadece sorunlarımdan biri...
mesela birini topluluk içindeyken dövdüğümde kendimi cok rahat özel bi insanmiş gibi hissediyorum herkes bana bakıyor benden çekiniyolar vb...
ama bi ortamda birinden muhabbetsel yani kendine güven konusunda dayak yiyince kendimi cok kötü hissediyorum yani adam muhabbette beni eziyor.. benim özgüvenimi yıkıyor.. bana her an dayak atabilecekmiş gibi tavırlar sergiliyor örnek;
" Kardeşim bak, biraz daha dikkatli ol " gibi şeyler karşısında susuyorum ama kavga ettiğim zaman rahatlıyorum of of işin genel kısmı aslında KAVGA da yani genel olarak takıntılarım kavgada galiba bu takıntıların temeli kavga olması gerek..
takıntılarım bi kızla konusurkende oluyor zaten en cok kızlarla konusurken oluyo. Kendimi sürekli sıkıyorum konuşmak için kendimin normal bi insan oldugunu gösterebilmek için sürekli olgun hareketler yapmaya calişiyorum..
Zaten benimle bi masaya oturup karşı karşıya konusanlar hep diyolar cok mutsuz görünüyosun falan hep aağzımdan laf almaya calişiyolar bende gülmeye calişiyorum gülsem bile acıyla gülüyomuşum öyle diyolar.
ama mesela yürürken cok rahatım yolda yürürken birileriyle cok rahat konusabiliyorum coook rahat hemde yürümek gerçekten güzel bişey!
yolda yürürken herşey yaparım. Rahat bi insan tavrı sergilerim ama iş masada karşı karşıya oturmaya gelince NAKAVT :(
Bana eskiden korku veren insanlarla yüzleşirsem bu korkularım geçer mi acaba? yani mesela bi cocuk vardı mahellede bunu ben dövdürtmüştüm yaşım 14 falndı büyük abiler toplayip dövdürtmüştüm aslında dövdürtmedim cocuk cok artist oldugu için dövdüler kavga dada ona vurmamıştım fakat yanımdaki abilere ayıp olmasın diye VURDUM bende dedim.. sonra dövülen cocugun kulagına gitmiş ona " VURDUM " dediğim aradı telefonla bigün dedi bana o kavgada sende vurmuşsun dedi? hani ayırmıştın lan dedi? bende yoo vurmadım dedim.. seni yakalıycam dedi yaşım şuan 18 hala o cocuga yakalanma telaşındayım bazen görüyorum sokakta yolumu değiştiriyorum. Onunla yüzleşmem mi gerek? cevap lütfen. :( |
Sevgili DiCaprio;
yaşadığımız olaylara biz anlam yüklüyoruz yani bir olayı yaşayıp bunun iyi yada kötü olduğu şeklinde ona anlam yükleyen bizleriz bazen bu anlam yüklemelerimizde aşırı karamsar olup bize hep negatif şeyler düşündürecek şekilde kendi kendimize konuşabiliyoruz özellikle iç sesimiz,sende de olduğu gibi ,yani bu tip şeyler sadece sana has deil inan herkezin şöyle yada böyle ama kendine göre fazlasıyla büyük hatta ''aşılmaz!'' dertleri var,oysa kelimeler ne kadar da önemli aşılmaz dediğimiz dertlerimiz bal gibi de aşılıyor,hiçbir şey imkansız deil!,kelimelerin gücünü kendi yararımıza kullanmalı ve bilinçaltını olumlu kelimeler ve duygularla beslemeliyiz!
Takıntılarının üstesinden gelebilirsin,illaki birilerini döverek kendini kanıtlaman gerekmiyor,galiba senin derdin birşeyleri kendine kanıtlamak o yüzden önce kendini sev ve ona iyi davran sen kendini yıpratıyorsun sadece,14 yaşında dövdürttüğün yada dövdürtmediğin halde(sonradan olaya üzülmüşsün belli ki )olayın içinde öylesine kendini buluverdiğinde diyebiliriz!,o çocuk belki çoktan unuttu bile herşeyi, ki zaten 4 yıl geçmiş! ve oda belki başka sorunlarla uğraştı yada uğraşıyor yani üzülüyor,seviniyor ama birtek bu olaya takılı kalmış deildir bunu bil!
İnsanlar her yerde hep aynıdır,bazen o gün kendisi mutsuzdur ama sohbet ettiği herkezi mutsuz görmek isteyebilir ve sırf bu yüzden ''ya mutsuz görünüyorsun hatta gülümseyince bile gözlerin mutsuz bakıyo!'' fln. da diyebilirler ,BENCE FAZLA DA ALDIRMA!.Sana mutsuz görünüyorsun dediklerinde gülümse ,insan gülümserken yada gülerken kendisini mutsuz edecek kötü şeyler düşünemez ,en azından uzun süre düşünemez bana inan!.. :) komik birşeyler düşün,bir karikatür bile olabilir yada sana bunu söyleyen( yada başka konulardada olabilir )o kişi yada kişileri karikatür tipi gibi düşün,yararını görürsün!..
En önemli şeylerden biride herkezin, kendine göre çok zor dediği dönemleri,sorunları olur !..yani herkez problemsiz ,müthiş derecede kendine güvenli,herzaman çok popüler ,çok başarılı vs.vs.deil,yani kısa ve öz olarak herkez az çok benzer problemlere sahiptir ve bu problemler de çözümsüz deildir!.. :)
Kendini güvensiz hissettiğin anlardada omuzların çökmesin,derhal omuzlarını dikleştir bu küçücük hareket bile hemen duygularına yansıyacaktr ve kızdığın zaman larda derin bir soluk al ve sakinleş!insan kesik kesik soluk almaya devam ederse ,panik hallerinde özellikle duygusal yoğunluk ve sinir durumu devam ediyor ,ama durup derin nefes almak ,hem düşünmek hemde duygusal durumu değiştirmek, stresi düşürmek hatta ortadan kaldırmak için vücuda zaman kazandırıyor.Sonra birde bakıyorsun ki ,aslında o derece kızılacak bir durum yok ortada bile diyebiliyorsun!..
Bence burdaki telkinleri dinlemekle başla işe ve Atakan beyin önerilerine göre hemen başla ve yalnız deilsin unutma !..seni destekliyoruz!.. başaracaksın ,hatta bu siteye gelip başladın ya başardın bile diyorum ben arkadaşım!.. :)
Hiçbirşey için geç kalmışda deilsin,hayat devam ediyor sadece kendine inan!.. :)