30-11-2010, 11:40 AM
|
#3 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Kızarmak.. Gizemm. merhabalar,
Benim bu konuyla ilgili çok fazla anım var ve nasıl aştığım konusunda da forumda bir çok benzer mesajım var. Belki rastlayabilirsin. Ben yine de anlatıyım.
Aslında bu korkunun nedeni farkında olamasak da yoğun suçluluk, güvensizlik ve kendini ifade etme sorunu yaşamaktan kaynaklanıyor. Dolayısıyla insanlarla iletişim kurduğumuzda ya da kurmaya çalıştığımızda utanıyoruz. Aynı şekilde bana da biri kızardın dediğinde çok utanıyordum. Ve daha çok kızarmaya başlıyordum.
Özellikle birisiyle tanışmaktan, kendimi tanıtmaktan aşırı derecede korkuyordum. Tanışmalardan, yeni ortamlara girmekten korkuyordum. Telkinlere başladıktan bir süre sonra insanların bana kızarıyorsun demediğine farkettim. Çünkü kızarmıyordum. Yeni birisiyle tanışırken korkmuyordum. Hiç aklıma bile gelmiyordu kızaracağım. Kendi kendine geçti yani. Dolayısıyla telkinlere başlamanı öneriyorum. Ego ve suçluluk telkinleri bu anlamda çok yararlı.
Genellikle insanlar kendine güven diyince ya da suçluluk telkini dinleyince somut etkiler bekliyorlar. Her konuda kendime güvenicem, suçluluk duygularımdan tamamen arınıcam ya da benim hiç suçluluk duygum yok gibi düşünüyorlar.
Tam anlamıyla kendime güvenmek için daha yolum var. Benim deneyimlerime göre fikrim telkinler kişinin kendine olan güvensizliğine neden olan faktörleri ortadan kaldırıyor. Bu çok önemli bir şey. Faktörler ortadan kalktıktan sonra iş size düşüyor. Ben ilk başlarda insanlara kızardım mı filan diye sormaya başlamıştım. Arkadaşlarım yooo filan demeye başladılar. Dünya tersine döndü sanki. Birkaç sefer böyle olunca ve kimseden de kızardığımı işitmeyince, iletişim problemlerim azalmaya başladığında ben ego ve suçluluk telkinlerinin bu şekilde etkisi olduğunu anladım ve kızarma sorunumun geçtiğini kabul ettim.
Telkinleri sana da tavsiye ederim. İnsanların senin hakkında ne düşündüğüne sen karar veremezsin. O nedenle bunu düşünme. Rezil olmak gibi bir durumda yok. Ben de önceden benzer şeyler düşünürdüm. Şimdi düşünüyorum da karşımda kızaran bir arkadaşım olsa çok sevimli olduğunu düşünürdüm.
Sevgiyle kal, sağlıkla nefes al. |
| |