Aslında ismin kökeni bilgisayar oyunu günlerine dayanıyor. Hani kendinize bir isim ararsınız. "Yazılarım hep ilginç tesadüflerle bezeli mi olacak." Yurtta kaldığım günlerde Half-life oyununu oynuyorduk. Ben de kendime nedense Scorpio ismini seçtim. Akrep burcu da değilim ama isim hoş gelmişti. Şimdi bile isme bakıyorum, bilinçaltım o kadar kanıksamış ki gözümün önünde imgeler oluşuyor. Scorpio'yu görünce. İlginç değil mi soruyu soran arkadaşa kullandığın nickin hikayesini anlatıyorsun ve nicklerimden birincisi onun şu an kullandığı nickin akrabası daha doğrusu atası oluyor. Hani akrep burcunun latincesi ondan. Yoksa benim ki seninkini döver niteliğinde değil.
Daha sonra türkçe olsun dedim ve Counter strike oyununda Korkunc Abi nickini kullanmaya başladım (bazı oyunlarda türkçe karakter desteği olmadığı için "c" harfiyle kullanmaya başladım ve öyle kaldı. Ama siz yine de korkunç olarak yazın. Olayın hikayesi burada. Sonra abisi düştü kendisi kaldı.
Neden korkunc? Ortamlara nam salsın, gittiğim yerlerde oyuncular "buyur sen geç" ya da "abi bizi de sen oldur" diye değil. Sadece farklı. Bilmem şimdi de belki isimle bütünleşmeden dolayı.
Pek ihtişamlı bir öyküsü yok değil mi? Filmi yapılmaz en azından. Nickin sahibi de normal piknik tüp "pardon tip" saç özürlü, kısa ve göbekli bir tip. Şekil yerinde fiziksel bir korkuncluk yok. Saksıda var bişeyler ama toprak mı fazla, tahta mı eksik.
Siteye girerken de değiştirmedim. Daha doğrusu yazacak birşey yoktu. İlk mesajda da geyik var isimle ilgili.
Korkulacak bir şey yok. Yaklaşın birşey yapmayacağım.
ne küçük emrah filmi, ne süperman ne de ghost.
Sadece korkunc bir film. İkisi, üçü yok. Ben ölünce bitiyor.