Tibet Yogası 6 hareketten oluşur.
Birincisi :Kollarınızı iki yana açıp, avuçiçlerinizi aşağıya bakacak şekilde döndürerek, saat yönünde dönün.
"Yapman gereken tek şey ayakta durup kollarını yere paralel olacak biçimde iki yana açmaktır. Şimdi, biraz başın dönünceye dek kendi çevrende dönmelisin. Önemli olan bir şey var: Bu ayin¬de daima soldan sağa doğru dönmelisin
İkincisi:
1. Sırtüstü yatarak elleri¬nizi bedeninizin yanlarına koyun.
2. Çenenizi göğsünüze yaklaştırın.
3. Bacaklarınızı yere dik olacak şekilde kaldırırken dizlerinizi düz tutun
"Önce sırtüstü yere yat. Ellerin bedeninin yanında uzansın ve avuçların yere değsin. Parmaklarını birbirine birleştir. Ardından, başını yerden kaldırarak çeneni göğsüne daya. Bu sırada dizlerini kırmadan yatay bir şekilde bacaklarını yerden kaldır. Eğer müm¬künse bacaklarını bedeninin üzerinden geriye, başına doğru esnet ama dizlerinin kırılmasına izin verme.
"Ardından dizlerini düz tutarak başını ve bacaklarını yavaşça yere indir. Tüm kaslarının gevşemesine izin ver ve sonra ayini tek¬rarla.
"Tekrar sırasında belli bir solunum ritmine uy. Bacaklarını ve başını kaldırırken derin bir soluk al, indirirken ciğerlerini tümüyle boşalt. Tekrarlar arasında, kasların gevşerken aynı ritimde soluma¬ya devam et. Ne kadar derin soluk alırsan o kadar iyidir.
Üçüncüsü:
1.Bedeninizi dik tutarak dizlerinizin üzerinde durun. Ellerinizi kalçalarınızın altına dayayın.
2.Çenenizi göğsünüze yaklaştırın.
3.Başın.zı yavaşça, gidebildiği kadar geriye doğru eğerken, sırt.nız. arka-
ya doğru kavislendirin.
"Üçüncü ayin, ikincisinin hemen ardından uygulanmalıdır. Bu ayin de son derece kolaydır. Yapman gereken tek şey, yerde, dizle¬rinin üzerinde dik bir şekilde durmaktır. Ellerini bacaklarının arka¬sındaki kaslara dayamalısın.
"Şimdi başını ve boynunu eğip çeneni göğsüne daya. Ardından başını ve boynunu mümkün olduğunca geriye yatır ve aynı zaman¬da omuzlarını kavislendirip geriye doğru kaykıl. Omurganı geriye doğru kavislendirirken, ellerini ve kollarını destek almak için but¬larına daya. Bedenini geriye kavislendirdikten sonra yeniden ilk baştaki duruşuna geri dön ve ayini en başından tekrarla.
"İkinci ayinde olduğu gibi bu ayinde de ritmik bir şekilde solu-malısın. Geriye kaykılırken derin bir soluk al ve başlangıç duruşu¬na dönerken tümüyle soluk ver. En yararlı olanı derin soluktur. Bu nedenle ciğerlerini mümkün olduğunca fazla havayla doldur.
"Bu ayini ikiyüzden fazla lamanın bir arada uyguladıklarını gör¬düm. Dikkatlerini içlerine döndürmek için gözlerini kapıyorlardı. Bu şekilde dikkatlerinin dağılmasını önlüyor ve kendi içlerine yoğunlaşabiliyorlardı.