telkinlere 2 kere 7-8 ay arayla bırakıp tekrar başlamıştım ama sonra günde 8 saat dinleme zorluğundan bırakmak zorunda kaldım. ama şimdi tekrar başlıyorum
umarım bu rahatsızlığıma bir faydası olur
öncelikle bu sorun bana ağır bir bozukluk ya da geçmişle hesaplaşma gibi görünmüyor. tuuba 2883'ün de bahsettiği gibi mükemmelliyetçi bir hastalığım doğuştan var (tam bir başak burcu erkeğiyim de ben
birde yaş 18 şu anda insanın kafası en bulanık dönemi bu galiba) ve hem kendimi hem kendim dışında kalan konuları genellikle sert bir sekilde eleştirdiğim doğru
''obsesif kompulsif bozukluk'' konusuna gelirsek bundan biraz bahsetmek istiyorum. net hatırlayamıyorum ama galiba 14-15 yaşlarımdayken bu takıntıyı doruklarında yaşamıştım. akşam yatarken dış kapının kapalı olduğunu 10 kere kontrol edip sonra yatıp uyumaya çalışırken yataktan kalkıp tekrar kontrol etmek ya da ocak düğmelerinin aynı hizada olup olmadığına 10-20 saniye öylece kıpırdamadan kilitlenip bakmak gibi. ama şu anda bu durumu yenmiş gibiyim. diyelim ki kapaıyı kapattım kapalı olup olmadığını en fazla 1 kere kontrol ediyorum ki bu da hemen hemen herkesin yaptığı birşey.
1. mesajımda bahsettiğim sorunların obsesif kompulsif bozukluk içinde yer aldığını hiç düşünmemiştim. önceki paragraftaki küçük takıntılarımı ise azalta azalta birazda eeeehhh boş ver gibisinden bi tavırla yok edebilmiştim.
benim sorunumla obsesif kompulsif bozukluk'un tam ilişkisi nedir anlayamadım. eğer ilişkiliyse %100 obsesif kompulsif bozukluk mu neden oluyor bu sorunuma?
teşekkürler tüm yanıtlar için
birde şu küçük ayrıntıyı hemen yazıyım. belki bir yararı olur. ben birşeye gerçekten odaklanıp kendimi ona verdiğimde bu sorunu yaşamıyorum ama odaklanma süresi bildiğiniz gibi çok kısa bir süre olduğundan (10 - 12 dk gibi) bitiminde sorun aynen devam ediyor...