Beslenme
sağlıklı beslenme,
hamilelikte beslenme,
beslenme nedir,
günlük beslenme,
kanser beslenme,
beslenme hastalıkları,
gebelikte beslenme,
çocuk beslenme,
bebek beslenme,
hamilelik beslenme,
beslenme diyet,
çocuklarda beslenme,
beslenme ve,
sağlık beslenme,
bebeklerde beslenme,
gebelik beslenme,
spor beslenme,
beslenme çeşitleri,
karaciğer beslenme,
beslenme hamilelikte,
doğal beslenme,
bitkiler beslenme,
kolestrol beslenme,
demir beslenme,
beslenme vitaminler,
beslenme ürünleri,
beslenme faydaları,
şeker beslenme,
beslenme diyeti,
bitkisel beslenme
| Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın!Sağlık ve Beslenme Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız ŞEFTALİ
Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali kiraz ve kayısı gibi gülgiller ailesindendir.
Dünyaya Çin'den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak Çin sanatında çömlek ve porselen dekorasyonlarında kullanılmıştır.
En iyi sıcak iklimlerde yetişen şeftali Avrupa ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Beslenme telkin cd indir izle İstanbul Beslenme nerededir kimdir Beslenme çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Beslenme hipnoz Beslenme olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Beslenme hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Beslenme kuantum düşünce kitap haberi | |
|
13-08-2010, 09:16 AM
|
#31 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! ŞEFTALİ Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali kiraz ve kayısı gibi gülgiller ailesindendir. Dünyaya Çin'den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak Çin sanatında çömlek ve porselen dekorasyonlarında kullanılmıştır. En iyi sıcak iklimlerde yetişen şeftali Avrupa 'ya İran'dan İspanyollar tarafından getirtilmiştir.- Ağız kokusunu alır.
- Böbrek taşlarını eritir.
- Bağırsak kurtlarını öldürür ve olgunu yumuşaklık yapar.
- Kanı zehirlerden temizler.
- Gut hastalığına karşı etkili bir ilaçtır.
- Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür.
- Bol miktarda idrar söktürür.
- Meyvesi hazmı kolaylaştırır.İdrar yollarını temizler.
- Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir.
- Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır.
- Şeftali çiçeğini kuru yada tazesini 1 litre kaynayan suya 10 gr atın. 10 dakika bekletin.çay gibi içilirse bağırsaklara yumuşaklık verir öksürüğü hafifletir.
Şeftali alırken özellikle hoş kokulu olmasına dikkat edin. Eğer olgun şeftali alacaksanız hemen tüketin. Olgunlaşmamış şeftalileri evde oda sıcaklığında bir kese kağıdı içinde 2-3 gün bekletirseniz olgunlaşmalarını sağlarsınız. Şeftalinin olgunlaştığını dokunduğunuzda yumuşamasından ve hoş kokusundan anlayabilirsiniz. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
13-08-2010, 10:59 AM
|
#32 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 205
Tesekkür: 96
221 Mesajinıza toplam 1,301 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! Günde beş porsiyon meyve demek hele yukarıda sayılan meyveler yenecekse eğer kaba bir hesapla hergün 2 kg meyve demek,
2 kg meyve ortalama 6 TL ( minumum ) x 30 gün = 180-200 TL ... kişi başına yani... eee, evde tek başına değilsen bu hesabı en az 2'ye katlar ki o da yaklaşık 400 TL EDER... velhasıl, ülkemizde meyve pahalı...yoksa günde 5 porsiyon meyve, hele yoğurtlu şeftali filan süper oluyor... | Offline
| |
16-08-2010, 09:13 AM
|
#33 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! Alıntı: masterphidias Nickli Üyeden Alıntı
Günde beş porsiyon meyve demek hele yukarıda sayılan meyveler yenecekse eğer kaba bir hesapla hergün 2 kg meyve demek,
2 kg meyve ortalama 6 TL ( minumum ) x 30 gün = 180-200 TL ... kişi başına yani... eee, evde tek başına değilsen bu hesabı en az 2'ye katlar ki o da yaklaşık 400 TL EDER... velhasıl, ülkemizde meyve pahalı...yoksa günde 5 porsiyon meyve, hele yoğurtlu şeftali filan süper oluyor... |
haklısınız böyle hesap yapınca pahalı görünüyor ama şöyle düşünün bir de bir çok insan 1 günde sigaraya, abur cuburlara, fast foodlara, kahve, çay ve kolaya farkında olarak ya da olmayarak dünyanın parasını ödüyor.
ilaçlara ve bitkisel ilaçlara ödenen paralarsa oldukça yüklü...
günde 5 porsiyon meyve yiyerek çok çok daha az hasta olma olasılığınız olacağını, daha zinde ve sağlıklı hissedeceğinizi bilseydiniz (ki bu böyle), yukarıda saydığım zararlılara para ödemek yerine meyveye para ödemeyi göze almaz mıydınız?
ayrıca porsiyon nedir? bunu da konuşmak lazım 1 porsiyon demek elinizi yumruk yaptığınızda olan miktar kadar aslında ve bu da mevsim meyvelerini tüketerek çok para ödemeden 5 porsiyon meyve yiyebileceğimiz anlamına gelir...
sevgilerimle...
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
16-08-2010, 09:18 AM
|
#34 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! KAYISI
A, B, C ve P vitamini açısından zengin bir meyve olan kayısı aynı zamanda bol miktarda demir içerir. Ayrıca magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından da zengindir. Kayısının Faydaları: - Kayısı besleyici ve iştah açıcıdır.
- Bol miktarda demir içerdiğinden kansızlığa iyi gelir.
- Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
- Başta akciğer ve cilt kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur.
- Vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
- Özellikle gelişme çağındaki çocuklara faydalıdır.
- Raşitizm gibi gelişme bozukluklarını önler.
- Hastaların iyileşmesini hızlandırır.
- Sinirleri sakinleştirir ve uyku verir. Migrene karşı da iyi gelir.
- Ayrıca cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır.
Kayısı Nasıl Kullanılır?
Kayısı kuru ya da taze olarak yenebileceği gibi reçeli ve kompostosu da yapılabilir. Ayrıca, Kayısı çekirdeği yağ elde etmek için kullanılır. Kayısının yaprakları da kullanılır. Kayısı kompostosu idrar söktürür ve kabızlığı giderir.
Kuru kayısı A, B ve C vitaminleri ve potasyum minerali açısında oldukça zengindir. Kayısının yemeklerden sonra yenmesi hazmı kolaylaştırmasını sağlar. Bunların dışında, kayısı cilt bakımı için maske yapılarak yüze sürülebilir.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
16-08-2010, 09:24 AM
|
#35 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! KİRAZ
A, C ve B vitaminleri ile potasyum, magnezyum, sodyum, kireç, çinko ve demir mineralleri bulunan kiraz, sulu ve şekerli bir meyvedir. Kirazın Faydaları: - Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır.
- İdrar söktürücüdür.
- Kabızlığa iyi gelir.
- İshali ise keser.
- Böbreklerin etkili bir şekilde çalışmasına yardım eder.
- Böbreklerde kum ve taşların oluşumunu önler.
- Böbrek kumu ve taşı varsa döker.
- Kanı temizler ve sivilce gibi cilt sorunlarını önler.
- Kolesterolü ve kan şekerini düşürür.
- Damar sertliğine, romatizma, gut hastalığı ve dizanteriye iyi gelir.
- Sinirleri kuvvetlendirir.
- Ayrıca kirazın bir diğer özelliği de çok iyi bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olmasıdır.
Kiraz Nasıl Kullanılır?
Kirazın meyvesinin dışında çiçekleri, sapları ve yaprakları da kullanılır. Sapları kurutulduktan sonra kaynatılıp çay yapılırsa idrar söktürür ve vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Kiraz çiçeği kaynatılıp suyu içilirse nezleye ve öksürüğe iyi gelir. Kiraz suyu derideki kırışıklıkları gidermekte etkilidir. Pembe kiraz ezilerek yıpranmış ciltlere maske yapılabilir.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
17-08-2010, 08:56 AM
|
#36 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! Vişne
Latince adı Prunus cerasus olan vişne gülgiller familyasındandır. Kiraza benzemekle birlikte tadı kirazdan daha ekşidir.
Besin değeri kirazla benzerlik gösterir. Ancak daha düşük şeker oranına sahip olduğundan ekşi taddadır. Vişne daha çok meyve suyu, reçel, şurub, marmelad, komposto şeklinde tüketilir.
Her iklim koşulunda yetişmekte olan vişne ülkemizin de her bölgesinde yetiştirilmektedir.
Vişnenin önemli bir bölümü meyve suyu şeklinde tüketime sunulur, bir kısmı da dondurularak reçel sanayiinde değerlendirilir.
Vişne yüksek oranda beta-karoten, C, E vitamini gibi güçlü antioksidanlar içerir. Vişnenin Yararları - Vişne, sahip olduğu vitamin ve minerallerle, birçok hastalığa karşı koruyucudur. A, C , E vitamini, potasyum, sodyum, kalsiyum ve fosfor minerallerini içerir.
- American Journal of Clinical Nutrition tarafından yapılan açıklamaya göre vişne meyvesi en yüksek antioksidan içeriğe sahip besinler arasında yer almaktadır.
- İçeriğinde yeralan antosiyanin vişneye antioksiadan niteliği kazandırır. Antosiyanin hücre yaşlanmasını önleyici özelliktedir. Amerikada yapılan araştırmalara göre antosiyanin kolesterol ve kan şekerinin düşürülmesi ve de karaciğerde daha az yağ birikiminde rol oynamaktadır.
- Günde bir bardak vişne suyu içilmesi günlük antioksidan gereksinimini karşılayacak düzeydedir.
- Mide ve karaciğerin düzenli şekilde çalışmasına yardım eder.
- Vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını sağlaması vişne yararları arasındadır.
- Sindirim sistemi sağlığı için yararlıdır.
- Kalp ve damar sorunlarına karşı koruyucudur.
- Damar sertleşmesini önler. Kan basıncını düzenler.
- Kanser riskini azaltır. Vişnede bulunan antosiyanin kolon kanseri olasılığını azaltır.
- Kas ağrılarının hafifletilmesinde olumlu etkileri bulunur.
- Spor egzersizlerinden hemen sonra oluşan geçici kas zedelenmelerinde, vişne içeriğindeki antosiyaninle olumlu etki gösteriyor.
- Hafıza gelişimi için faydalıdır. Vişnedeki antosiyanin, beyin hücre duvarlarına en etkili şekilde nüfuz ederek antioksidan koruması sağlar.
- Vişnede yeralan antosiyaninler ve bioflavonoitler iltihap giderici etkinliktedir.
- Eklem kireçlenmeleri ve gut hastalığında rahatlatıcıdır.
- Antosiyanin içeren vişne gibi meyvelerin, kandaki insülin seviyesini artırdığına dair tespitler yapılmıştır. Diyabet için kullanılan ilaçlar, yüksek oranda antosiyanin içeren taze vişneyle birlikte kullanıldığında, kandaki şeker miktarının kontrolünde daha etkili sonuçlar görülmüştür.
- Yeterli oranda vişne tüketiminin melatoninin kandaki miktarını artırılabildiği belirtilmektedir. Melatonin uykunun düzenlenmesinde rol oynar.
- Pensylvania ve Rochester Üniversitelerinde yapılan araştırmalarda, uyku sorunu olan 15 kişiye 2 hafta süresince sabah ve akşam yaklaşık 227 gram vişne suyu verilmiş ve bu kişilerin uykusuzluk belirtilerinde büyük oranda azalma görüldüğü tespit edilmiştir. Araştırmacılar bunun nedeninin vişne suyundaki melatoninden dolayı olabileceğini belirtmişlerdir.
- Bir litre vişne suyunda 267-688 mg civarında antosiyanin yeralır.
- Vişne sapı: Vişnenin taze veya kurutulmuş olan sapları da kullanılır. İdrar söktürücü etkisi vardır.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
18-08-2010, 04:47 PM
|
#37 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! İNCİR Türk mutfağının vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan incir cildi güzelleştiriyor, gençleştiriyor. Bronşlardaki sertliği de gideriyor...
İncirin kendisi, yaprakları ve sütü, ayrı ayrı incelenir. İncirin yaprağı bulunamazsa, yaban incirinin dalları kesilip, ezilerek, diğer drogların dal ve gövdelerinden öz suyu çıkarıldığı gibi, bununda öz suyu çıkarılır. İncirin katılaşmış sütü, etki yönünden bala benzer.
NiTELiKLERi
En iyi kaliteli incir, beyaz, sonra kırmızı, sonra siyah olandır. Çok olgun olan incirin, tıbbi açıdan fazla bir etkinliği olmaz. Kuru incirin göstereceği bütün Yararları bünyesinde taşır. Fakat ondan oluşan kan çok iyi değildir. Bundan dolayı, bit oluşmasına sebep olur. Fakat cevizle birlikte yenirse, çok faydalı keymus oluşturur. Bademle birlikte yenirse, aynı şekilde iyi etki yaratır. En iyi incir, beyaz incirdir.
iÇERiĞi
Taze incir, biraz (pek az) sıcaktır ve rutubeti çoktur, ancak bu rutubetinin tıbbi değeri azdır. İncirin sütü bunun dışındadır. Kuru incir, birinci derecede sıcak ve birinci derecenin sonunda yumuşaktır.
YARALAR
İncir yaprağı öz suyu, yara açıcıdır. Kaynatılmış şekli hardal köpüğü ile birlikte haricen uyuz için kullanılır. Kuru ve sulu yaralar üzerine tatbik edilir. İncir ağacı külünün distilasyonu yoluyla elde edilen su, kronik yaralar ve cerahatli yaralara tatbik edilirse, yarları aşındırıp, temizleyerek iyileştirir. Nar kabuğuyla birlikte dolamaya iyi gelir. Kalkand (bakır veya demir sülfat çeşitleri) ile birlikte bacaklardaki kötü huylu yaralara faydası olur. Firavun inciri, cerahatli yaraların üzerine tatbik edilir.
HAREKET ORGANLARI
İncir yaprağı ve ham incir, haşhaş yağrağı ile birlikte açık kemik yüzeyler üzerine uygulanır. İncir odununun külünün distile edilmiş suyu, sinir ağrılarında haricen kullanılır (ağır yaralar üzerine uygulanır). Bazen de 1,5 okka dozda içilir.
BAŞ ORGANLARI
Taze ve kuru incir, saraya iyi gelir. Hardal köpüğü ile pişirilirse, kulağın çınlamasında, damla şeklinde kulağa uygulanır. Onun sütü veya dallarının (yaprak çıkmadan) öz suyu, çürük dişlere uygulanırsa, yararlı olur. Kulak altında çıkan şişlereyakı şeklinde (haricen uygulanırsa), iyi gelir. Ham incir toz haline getirilip, başa uygulanırsa, baş yaralarına iyi gelir.
GÖRME
Onun sütü, balla birlikte, göz sulanmasına, conjunctiva ve başlangıçtaki göze su inmesine (katarakt) ve sert dokudaki yoğunlaşmaya iyi gelir. Yapraklarıyla, göz kapaklarındaki sertlik ve kaşıntıyı giderir.
SOLUNUM
Taze ve kuru incir, boğaz sertliğine ve bronşlardaki sertliğe iyi gelir. İncir şarabı, süt salgısını söktürür. Aynı zamanda, onun şarabı, kronik öksürüğe, göğüs ağrılarına, bronşlara ve yangılı akciğer şişlerine karşı kullanılır.
ZEHİRLENME
Onun sütü, akrep ve örümceğin soktuğu yere haricen hafifçe oğuşturularak sürülürse, faydalı olur. Kuduz için ise, haricen ham incir veya taze incir yaprakları kullanılır. Ayrıca ham incir ve taze incir yaprakları ile gersene uyuza ve gelinciğin ısırdığı yerin üzerine tatbik edilir.
DIŞARI ATAN ORGANLAR
Taze ve kuru incir, böbrek ve mesaneye faydalı olur; idrar tutukluğunu giderici etki gösterir. Bağırsaklardan fazla madde atan kişilere yararlı olmaz. Taze incir, yumuşatıcı olduğundan, az da olsa ishal etkisi gösterir. İncir, rahimdeki urlara (sertleşmeye) iyi gelir. Aynı zamanda, bunun için incir, natrun ve kurtum ile karıştırılarak, yemekten önce yenir.
İncir sütü, yumurta sarısıyla birlikte fitil olarak kullanılırsa, rahmi temizler; regl söktürür; idrar da söktürür ve hulbe ve yoğurt ile pomat yapılıp kullanılır. Özellikle onun sütü, böbrek kumunu döker. İncir, peynir sütü ile birlikte alınırsa, bağırsaklarda müshil ve böbreklerde temizleyici etki yapar. Terkip şöyle hazırlanır: Hayvan sütü, bir incir dalı parçasıyla karıştırılırken, incir sütü üzerine yavaş yavaş damlatılır. Bu terkip, tabiatı güçlendirir ve böbrekleri temizler.
GÜZELLİK
Ham incir, ben ve siğil türleri üzerinde yakı şeklinde tatbik edilirse ve lepra (behak, addison?) hastalığının derideki izleri üzerine tatbik edilirse, iyi gelir. Aynı zamanda yaprağı da aynı gayelerle kullanılır. Ciltteki renk bozukluğuna sebep olan cilt hastalıklarına, yangılı şişlere, sarkıklara karşı incir yemek yararlıdır. Irasa, natrun veya nevre ile birlikte kullanıldığı zaman, apseleri olgunlaştırır. Nar kabuğu ile birlikte dolama (dahes) üzerine sarılır.
Firavun inciri, (tedavisi) zor şişlere yararlıdır; onları çözer ve sıracaya da iyi gelir. Aynı zamanda, Firavun incirinin pişmişi, dut şeklinde urlara yararlı olur; özellikle de Firavun incir öz suyu etkilidir. İncir yaprağı öz suyu, dövme izlerini yok eder. Kayruti ile soğuktan oluşan baş ağrılarına iyi gelir. Aynı şekilde, sütü de aynı etkiyi gösterir. Bütün olarak incir besleyicidir; şişmanlatıcıdır Genellikle çözücü, parçalayıcıdır. Fazla incir yemek dolayısıyla oluşan kötü hıltlar, bit oluşmasına sebep olur. Ayrıca, incirin, oluşturduğu hıltların dışa vurmasıyla, hayvan oluşmasına uygun bir ortam yarattığı söylenir.
YARARLARI
Kuru incir, özellikle ekşisi, kuvvetli temizleyici, olgunlaştırıcı, çözücü, parçalayıcıdır. Onda yapıştırıcı, parçalayıcı ve yumuşatıcı etkiler vardır. Yabani incirin asitliği, ekşiliği, batıcı ve yakıcıdır. İncirin besleyici özelliği diğer meyvelere göre daha fazladır. Buruk kuru incir; bazen temizleyici özelliğini aşıp, yara yapıcı özellik kazanabilir. Hatta kuru yaprakları kara mazeryun kökleriyle kaynatılarak, hayvanlarda görülen uyuz için kullanılır.
Onun yapraklarının öz suyu, kuvvetli ısıtıcı ve temizleyicidir; eritici etkisi de vardır. İltihabı ve yangıyı ciltten uzaklaştırır ve tatbik edildiği bölgeyi terletir. İncir sütü, akan kanı pıhtılaştırır (durdurur). Aynı şekilde, sütü de keserek çöktürür. Midede süratle hazmedilip, emilir ve incir besleyici olsa da, onun besleyiciliği et ve hububatın besleyiciliğine benzemez (onlar gibi besleyici değildir).
O, bütün meyvelerden daha besleyicidir (doldurucudur; doyurucudur). Onun öz suyunun büzücülüğü, onun sütünün kuvvetine yakın olarak kabul edilir. Onun odununun külü, suyu, bağırsaklarda benzeri etki yaratır. İncir şarabı yumuşatıcıdır; kötü hıltları atar. İncir dalları öyle bir yumuşatıcı özelliğe sahiptir ki, etle birlikte kaynatıldığında, eti dağıtır. Cummeyz içinde (Firavun inciri) öyle bir çekim gücü vardır ki, vücudun derinliklerinden maddeleri çekerek süratle eritir.
ŞİŞLER
İncir, sert şişler üzerine haricen tatbik edilir. Aynı amaçla, Firavun inciri, arpa unuyla kaynatılarak, tatbik edilir. Ham incir, lepranın ciltte meydana getirdiği lekelerin üzerine sürülür. İncir, apseleri olgunlaştırır. Pişmişi, boğaz şişlerine yararlı olur ve kulak dibi şişlerine iyi gelir. Bunun için, nar kabuğu ile birlikte kullanılır.
Kuru incir, karaciğer ve dalak şişleri için yararlı olur. Bu da, onun tatlılığından kaynaklanır. Fakat şişlikte sertlik söz konusu ise faydası olmaz. Şayet yumuşatıcı ve eritici droglarla birlikte karıştırlıp, verilirse, sertleşmiş şişlere iyi gelir. Firavun inciri, tedavisi zor şişlik ve ödemleri kuvvetle eritir, çözer.
BESLENME ORGANLARI
Karaciğerdeki ve dalaktaki tıkanıklıkları giderir. Galenos, taze incirin zararlı olduğunu, kuru incirin zararlı olmadığını, çok yendiğinde, mideyi fazlalıklardan temizlediğini söylemiştir. Tuzlu balgam dolayısayla meydana gelen susuzluğu giderir. Kuru incir, susuzluğu artırır.
Pelin otu ile birlikte kullanıldığında, vücutta su birikmesini önler. İncir aç karnına yendiğinde, sindirim kanallarını açmada ve temizlemede çok etkilidir. Özellikle ceviz ve bademle birlikte yenmesi, beslenme özelliği açısından yararlı olur. Şayet incir, ağır besinlerle birlikte yenirse, o zaman zararı çok fazladır. Fakat uşakla (çadır) birlikte dalak sertliğinde haricen yakı olarak uygulanırsa, yararlıdır
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
19-08-2010, 04:14 PM
|
#38 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! PORTAKAL
Başta C vitamini olmak üzere P, B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali açısından zengindir. Bakır, çinko, demir, bakır ve manganez mineralleri ile protein de bulunur. Portakalın Faydaları: - Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Enerji verir.
- İyileşmeyi hızlandırır.
- Yüksek Tansiyonu ve kolesterolü düşürür.
- Damar sertliğini ve tıkanıklığını önleyen portakal kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur.
- Sinirleri yatıştırır ve yorgunluğu giderir.
- Damarları güçlendirir.
- Grip ve nezle gibi soğuk algınlığına iyi gelir ve öksürüğü azaltır.
- Cilt kırışıklıklarını önler, cildin taze ve pürüzsüz görünmesi sağlar.
- Karaciğeri çalıştırır. Vücuttaki zararlı maddeleri temizler.
- Kansızlığa iyi gelir.
- Hazmı kolaylaştırır.
- İçerdiği folik asit özellikle hamileler ve bebek için çok yararlıdır.
Portakal Nasıl Kullanılır?
Portakal taze olarak yenir ve suyu kullanılır. Ayrıca çiçeklerinden ve kabuklarından da yararlanılır. Portakal suyu cildi besler. Özellikle yağlı ve normal ciltler iyi gelir. Çiçekleri kaynatılarak hazırlanan çay spazmlara karşı faydalıdır. Kabuklarından esans elde edilmesinin yanında mide hastalıkları için de kullanılır.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
23-08-2010, 09:51 AM
|
#39 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! Mandalina
Ilıman iklimlerde yetişen tatlı, sulu ve hoş kokulu bir meyve olan mandalina, portakal ile benzer özellikler taşır ve özellikle C vitamini açısından zengindir. Ayrıca, A ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom ve fosfor minerallerini içerir. Mandalinanın kabuğu ise P vitamini açısından zengindir. Mandalinanın Faydaları: Kanı temizler. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Damar setliği ve felçte faydalıdır. Sinirleri yatıştırır. Akşam yemeğinden sonra yenecek 1-2 mandalina uykusuzluk çekenlere faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Grip olanlara iyi gelir. Mandalina Nasıl Kullanılır? Taze meyve olarak yenebileceği gibi reçeli de yapılabilir. Ayrıca, kabuklarından esans elde edilir. Özellikle Kabukları ince kıyılıp doğrudan ya da kek, pasta gibi tatlılara katılıp yenirse kalp ve damar sağlığı açısından faydası görülür.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
24-08-2010, 09:21 AM
|
#40 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! Erik
Uzmanlar eriğin, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıkları ile sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiğini ve mevsiminde bol bol tüketilmesi gereken bir meyve olduğunu bildirildi.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur, yaptığı açıklamada, eriğin, sahip olduğu zengin vitamin içeriği, çeşitli hastalıklara karşı gösterdiği olumlu etki ve düşük kalorisi nedeniyle çok faydalı bir meyve olduğunu söyledi.
Eriğin düşük kalorisi nedeniyle diyet uygulayan kişilerce de tercih edilen meyvelerin başında geldiğini, iklim açısından çok şanslı olan Türkiyede ilkbahardan yaz sonuna kadar çeşit çeşit erik bulmanın mümkün olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çopur, Bugün Türkiyede yetişen eriklerin bir kısmı yerli, bir kısmı da yabancı çeşitlerdir. Türkiyedeki en tanınmış erik çeşitleri, can, papaz, mürdüm ve tatlı üryani erikleridir. Can eriği, genellikle yeşil olarak tüketilir. Bu tüketim şekli ülkemize özgüdür dedi. Eriğin faydaları Prof. Dr. Utku Çopur, - eriğin bağırsak faaliyetini artırıcı etki gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:
- Ayrıca potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengin bir meyve olduğu bilinmektedir.
- Eriğin karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıkları ile sindirim rahatsızlığı çeken ve tuzsuz diyet uygulayan kişilerce tüketilmesi önerilmektedir.
- Ayrıca eriğin regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terletici özellikleri de bulunmaktadır.
- Çiğ erikte çeşitli minerallerin yanı sıra C, A ve E vitaminleri ile beta karoten de bulunuyor.
Prof. Dr. Çopur, eriğin komposto, reçel, marmelat şeklinde tüketildiğinde ilave edilen şekerden dolayı kalori değerinin arttığını, bu nedenle vitamin ve minerallerden daha sağlıklı bir şekilde yararlanabilmek için taze olarak tüketiminin önerildiğini bildirdi.Eriğin Anadoluda kurutularak da tüketildiğini ifade eden Prof. Dr. Çopur, Kurutulmuş eriğin besin değerinin tazesine göre daha yüksek olduğu bilinmekte ve pişirilmeden tüketilmesi tavsiye edilmektedir dedi. Eriği tuzlamadan yiyin
Bursa Yüksek İhtisas Hastanesinde görevli diyetisyen Aynur Aydın da Türkiyede birçok çeşidi bulunan eriğin, içeriğindeki vitamin ve mineraller bakımından yararlı bir meyve olduğunu söyledi. Özellikle ilkbaharda çıkan yeşil eriğin tuzlanarak yenildiğini ifade eden Aydın, şunları söyledi:
Bu bir damak zevki ama erik tuzlanarak yenmemeli. Çünkü fazla tuz tüketimi zararlıdır. Eriğin tuzlanarak yenmesi, vücuda gereksiz yere tuz alınmasını sağlıyor. Gereksiz tuz kullanımı, özellikle riskli gruplarda böbrek ve tansiyon rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Ayrıca eriğin tuzlanarak yenmesi bizi her şeyde tuzlu yemeye alıştırabilir. Bunun için eriği tuzlayarak yemekten kaçınmalıyız.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| | | |
Yetkileriniz
| Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok HTML-Kodu Kapalı | | | Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın!Sağlık ve Beslenme Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız ŞEFTALİ
Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali kiraz ve kayısı gibi gülgiller ailesindendir.
Dünyaya Çin'den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak Çin sanatında çömlek ve porselen dekorasyonlarında kullanılmıştır.
En iyi sıcak iklimlerde yetişen şeftali Avrupa ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Beslenme telkin cd indir izle İstanbul Beslenme nerededir kimdir Beslenme çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Beslenme hipnoz Beslenme olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Beslenme hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Beslenme kuantum düşünce kitap haberi WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:06 PM.
|