Evet nihayet geldim sabahtan beri hem özel işler hemde birkaç özel mesaja cvp yazayım derken bu başlık altındaki mesajları kaçırmışım neyseki şimdi yazabiliyorum :)
Bir arkadaşıma yazdığım mesajı alıntılayım ;
kitap varsa 164-168sayfalarda birinin hikayesi var orada çok kısa anlatmış üstünkörü geçmişler yani :(
"Hafta sonu boyunca Dr.Hew Len değişim için gereken araçları,entellektülizme karşı gelen araçları vermişti. Sonuçlarını beklemeksizin, itaatkar ama aynı zamanda
Kuşku içinde elime aldığım kurşunkalemimle,zihnimde "Çiy damlası" diye tekrar ederek,sorunlarımı temsil eden eden üç kelimeyi- "
bilgisayar","oğul" ve "koca" -yazdığım bir kağıt parçasına vurdum.Eve gelene kadar bu kelimelerin gücünden haberim bile yoktu.
eve geldiğinde
bilgisayar aldıklarını gördüğünü ve markasını hiç tahmin edemediği bir markada aldıklarından bahsediyor..(apple)
...Aklıma kurşunkalemimi alıp zihnimden "Çiy damlası " diyerek "koca", "
bilgisayar", "oğul"kelimelerine vuruşum geldi.30 yıllık çatışma böylesine hızlı ve zahmetsizce sona erebilirmi?"Özür dilerim","Beni
affet",Teşekkür ederim", ve "seni seviyorum" demek otorite figürlerimle hayatım boyunca devam eden dışsal çatışmalarımı değiştirebilirmi?
yazıdaki bu konuyla ilgili olan kısımları alıntıladım canım bu kadarcık yazmışlar valla sadece benim anladığım bu dört cümle yerine çiğ damlasını zihninde birleştirmek onların yerine geçtiğine inanarak çiğ damlası demek sadece bu !!
Sevgili sudem'inde dediği gibi olay çok basit dallandırıp budaklandırmayalım :)sadece sorun olan kelimeleri aklına geliş sırasına göre rahatça kasmadan yazdım kurşun kalemimin arkasında silgide yoktu kurşunkalemimin normal ucuyla noktalar bile yaptım üzerine :) hiç önemli değil önemli olan sizin zihninizde nasıl bir ilişki kurduğunuz..
Ama bu kitap benim uyanışım içindi çok şükür!!
Son söz ,Uyanışın üç evresini okurken (sayfa:227-231)
Mevlananın "hamdım,piştim,yandım" evrelerinde ne demek istediğini anladım ve müthiş bir duygu yoğunluğu yaşadım sıfır noktasına vardığımı ve uyandığımı farkettim çok şükür ve o anda servisteydim,ağlamaya başladım ve O da benimle ağlamaya başladı O da bana beni sevdiğini söyledi hafif bir yağmur çiselemesiyle!!
Şükürler OL-sun...